Skocz do zawartości

SEO bohater

SEO-Admin

Rekomendowane odpowiedzi

samodoklejajace sie kody wirusow do strony to dzisiaj juz chleb powszedni, i bez dobrego platnego antywira bardzo latwo o infekcje korzytajac z windowsa

usuwanie katalogow nie ma sensu, bo dzisiaj wirus sie dokleil, jutro wlasciciel go usuwa, a za 2 dni pojawia sie na innym katalogu a takze na jakiejs innej stronie ktora wlasciciel katalogu sie opiekuje...

wlasciciele seokow tez maja problemy, ale tak jak pisalem, jednego dnia jest, innego jest juz usuniety

jezeli avast tobie nie wykryl to masz 2 wyjscia

1 - samemu pobrac probke zlosiwego kodu i przeslac do centrum avasta do analizy

2 - czekac az zrobia to inni

ps. nie korzystam z avasta

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

• Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

avast go wykrył ale jak już zaczął działać tzn. a wtedy już kilka plików systemowych było zainfekowanych i kilkoma programami nic nie mogłem zrobić :P mówi się trudno :)

Z przeszłości zostały jeszcze: Katalog Turystyczny, s3zow.pl
Blog o pozycjonowaniu i optymalizacji prowadzę pod adresem: https://zeid.pl

avast go wykrył ale jak już zaczął działać tzn. a wtedy już kilka plików systemowych było zainfekowanych

wykryl juz znany zainstalowany kod, ale nie rozpoznal zlosliwego kodu go instalujacego

z drugiej strony, nie podales czy uzywasz platnej wersji avasta, czy tez ograniczonej darmowej

darmowe wersje platnych programow antywirusowych sa celowo okrojone, i generalnie nawet jak potrafia wykrywac szkodliwe oprogramowanie praktycznie uniemozliwiajace korzystanie z kompa, to juz np rootkity czy inne programy robiace z twojego kompa czesc botnetu usuwaja tylko w wersjach platnych

tak wiec korzystanie z darmowych wersji platnych programow antywirusowych daje bardzo zludne poczucie bezpieczenstwa

ale nie robmy juz offtopu :)

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

Tak przy okazji: seobohater używa silnika przeglądarki zainstalowanego w windowsie, czy ma jakoś podczepiony własny?

Pozdrawiam,

BV

Scrapebox & SEO tools Windows VPS łącze 1Gigabit!

Biotechnologia medyczna ..... Seoprzyjazny Silnie Moderowany Katalog Stron PR2

"Ludzie mocno przeceniają swój wpływ na innych i zdecydowanie niedoceniają swojego wpływu na siebie samych" by SZ 2009

bojanvuk ma swoje i masz wybór gecko albo IE

To może używać z systemu, powinien być up to date ze wszystkimi zabezpieczeniami.

Przez IE systemowe nic mi nie właziło, a przez SeoB zatrzymało się dopiero na Avast.

Pozdrawiam,

BV

Scrapebox & SEO tools Windows VPS łącze 1Gigabit!

Biotechnologia medyczna ..... Seoprzyjazny Silnie Moderowany Katalog Stron PR2

"Ludzie mocno przeceniają swój wpływ na innych i zdecydowanie niedoceniają swojego wpływu na siebie samych" by SZ 2009

• 2 tygodnie później...

Cześć,

Mam taki problem, dodałem sobie nowy projekt oraz kilka zestawów (jeden zestaw = jedna witryna), tak?

Teraz jak dodaję do katalogów to on losowo wybiera dany zestaw i zazwyczaj źle. Jak np. dodaję stronę w kategorii o turystyce to uzupełnia mi dane z zestawu ze stroną o kulinariach... Jak to ustawić, żeby było dobrze?

Dopiero zaczynam zabawy z tym programem, dlatego moje pytanie pewnie niektórym wyda się śmieszne :)

Pozdrawiam

Zależy jak sobie ustawisz - jeden zestaw jedna witryna, wiele zestawów jedna witryna lub wiele zestawów i wiele witryn.

Zestawu nie da się wybierać losowo.Ten, który wybrałeś w ustawieniach katalogowania, będzie wrzucany na stronę do czasu, aż sam tego nie zmienisz.

Losowo mieszane są linie w opisie. :)

EDIT:

A, sorry.Masz rację, jest taka opcja.

Zakładka w projekcie "Nowe dane - >Zmiana ustawień zestawu."

Ustaw bez losowania zestawów.Na każdą witrynę po jednym zestawie.Co parę dni wystarczy zmieniać opis na taki, który zawiera dużą ilość synonimów.Anchor zmieniaj ręcznie po tylu wpisach, ile uznasz za stosowne.

No i to chyba tyle, powinno śmigać :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności