Skocz do zawartości

SEO bohater

SEO-Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Witam!

Jakiś czas się nie odzywałem z różnych względów, ale po głowie wciąż mi chodziły jakieś pomysły.

Testuję teraz jedną opcję szybkiego przechodzenia do podkategorii w katalogach.

Bo denerwuje mnie trochę, że zanim dojdzie się do formularza trzeba wciąż czekać na pośrednie strony, czyli otwieramy stronę główną, potem kategorię główną, podkategorię, aby wreszcie dostać się do formularza dodawania.

Chciałbym jeszcze bardziej skrócić tę drogę i zaoszczędzić userom trochę godzin życia (bo jak się pododaje wszystkie minuty, to się uzbiera) ;-)

Z testów wynika, że jest to możliwe. Polegałoby to na wywołaniu, po kliknięciu na adres, okienka z listą (podświetlone wybrane frazy z ustawień), kategorii i podkategorii. Po kliknięciu na podkategorię skaczemy od razu do odpowiedniej podstrony podkatalogu. Wszystko działa ok.

Jedynym minusem, jest to, że każdy katalog z osobna musiałbym przelecieć, sprawdzić i powyciągać dane, co jest trochę żmudne, mimo pewnego narzędzia, które sobie zrobiłem.

Przydałoby się jakieś donate za taką robotę i nie wiem czy to aż tak wam się przyda.

Tu jest krótki film: katalogowanie seo bohater skok do podkategorii

Co o tym myślicie?

pozdrawiam

Grzegorz

Przydalaby sie funkcja ktora zautomatyzuje dodawanie linkow w opisach.

1. Jeszcze przydałoby się wypełnianie pół podczas rejestracji :) Próbowałem jakoś dodać do "pola form" - nick, hasło i powtórzenie hasła ale najwidoczniej się nie da. Chyba, że można tylko ja nie wiem jak to zrobić.

2. Przydałby się również eksport samych adresów bez PR czy innych rzeczy. Wiem wiem w Excelu to sekunda roboty :)

Chyba zrobię zapamietywanie haseł logowania zwykłych katalogów na wzór bazy haseł wordpressa. Co do innych propozycji, to mogę powiedzieć, że w miarę możliwości coś będę robił stopniowo. Głupio mi tak odpowiadać, ale mam już zapisane tyle pomysłów, lecz brak czasu na wszystkie. Nie ma fizycznej możliwości wszystko zrobić od razu.

Czy byłaby możliwość aby seobohater sam sprawdzał czy w danym katalogu strona jest już dodana?

Tak, ta opcja miała być już wykonana jakiś czas temu, ale wbrew pozorom nie jest łatwa, bo wiąże się ze skanowaniem dużej ilości stron katalogów. To jest jedna z rzeczy na topie do zrobienia.

U mnie występuje taki problem,jak trafiam na zawirusowany katalog,wirus bez problemu przedostaje się na komputer,antywirus blokuje Bohatera.exe ale nie połączenia internetowe z konkretną witryną.Czy istnieje jakies rozwiązanie?

Bohater jako taki nie ma zabezpieczeń antywirusowych. Trzeba korzystać z antywirusów. Może Avira?

Witam, mam pytanie dotyczące bazy katalogów seobohatera. Ile jest (oczywiście orientacyjnie) katalogów i precli działających, bezpłatnych i nie wymagających linku zwrotnego?

Około 3 tys. w tym 530 wordpresów, 2600 darmowych, 2700 bez linku. Myślę, że w międzyczasie z 5% katalogów stało się śmieciem, ale baza będzie aktualizowana, bo mam w zanadrzu o wiele więcej adresów, tylko wymagają one weryfikacji. Prawdopodobnie przy okazji tworzenia tej nowej opcji szybkich przejść do podkategorii (stopniowo) dodam do bazy maksymalną ilość nowych adresów.

pozdrawiam

Grzegorz

wczesniej mi ucielko ale pomysl wypas!!! :)

kurde to mogloby zaoszczedzic z 10sek wiec za taka aktualizacje spokojnie mozesz pobrac dodatkowa oplate

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

Ok, zrobiłem to mieszanie akapitów (gotowe pod następną wersję).

Żeby zrobić akapit będziemy wstawiać w opis znacznik <nowy-akapit>.

Żeby wymusić w tekście przejście do nowej linii dajemy <br>.

Na przykład:

Nam strzelać nie kazano. - Wstąpiłem na działo

I spójrzałem na pole; dwieście armat grzmiało.

Artyleryi ruskiej ciągną się szeregi,

Prosto, długo, daleko, jako morza brzegi;

<nowy-akapit>

I widziałem ich wodza: przybiegł, mieczem skinął

I jak ptak jedno skrzydło wojska swego zwinął; <br>

Wylewa się spod skrzydła ściśniona piechota 

Długą czarną kolumną, jako lawa błota, 

Nasypana iskrami bagnetów. Jak sępy. 

Czarne chorągwie na śmierć prowadzą zastępy.

Co da nam w wyniku na przykład:

I widziałem ich wodza: przybiegł, mieczem skinął Nasypana iskrami bagnetów. Jak sępy. Czarne chorągwie na śmierć prowadzą zastępy. Długą czarną kolumną, jako lawa błota, I jak ptak jedno skrzydło wojska swego zwinął; 
Wylewa się spod skrzydła ściśniona piechota 

Nam strzelać nie kazano. - Wstąpiłem na działo Artyleryi ruskiej ciągną się szeregi,Prosto, długo, daleko, jako morza brzegi; I spójrzałem na pole; dwieście armat grzmiało.

Albo:

Artyleryi ruskiej ciągną się szeregi,Nam strzelać nie kazano. - Wstąpiłem na działoProsto, długo, daleko, jako morza brzegi;I spójrzałem na pole; dwieście armat grzmiało. 

Długą czarną kolumną, jako lawa błota, I jak ptak jedno skrzydło wojska swego zwinął; 
Nasypana iskrami bagnetów. Jak sępy. I widziałem ich wodza: przybiegł, mieczem skinąłCzarne chorągwie na śmierć prowadzą zastępy.

Myślę, że tak będzie ok.

Tak ;-)

Właśnie na dzisiaj sobie planowałem zrobienie sortowania i wyświetlania na początku podświetlonych kategorii.

Ale z tego co widzę, będę miał kupę roboty z obróbką ponad 10 tys. katalogów, sprawdzeniem, odrzuceniem nieaktualnych i tworzeniem tych skrótowych dojść, bo każdy adres muszę przelecieć indywidualnie.

Myślę, że poproszę potem dotychczasowych userów w zamian za taką sprawdzoną bazę o małą wypłatę (od chętnych na zakup). To będzie kwestia 10zł, czy kilkunastu zł, i chyba nie będzie to dużo. I prawdopodobnie podniosę nieznacznie cenę dla nowych użytkowników, bo taka baza podnosi znacznie wartość programu ze względu na zaoszczędzenie czasu. ;-)

Przy okazji sprawdzania oznaczę chyba katalogi bez captcha i włączę opcję automatycznego wysyłania dla tego rodzaju adresów. A to sprawi, że tam gdzie to możliwe, program będzie działał prawie jak automat.

pozdrawiam

Grzegorz

Ok, zrobiłem sortowanie.

Po lewej kolumnie widzimy główne kategorie.

Po najechaniu na kategorie wyświetlają się posortowane podkategorie.

Kategorie i podkategorie zawierające szukane frazy kluczowe są pokazywane na początku i wyróżnione.

Główne kategorie są sortowane w ten sposób:

1. Najpierw podświetlone kategorie zawierające w nazwie kluczowe frazy.

2. Potem podświetlone innym kolorem kategorie nie zawierające w nazwie kluczowej frazy, ale zawierające podkategorie, które posiadają w nazwie kluczowe frazy.

3. Reszta kategorii nie posiadających szukanych fraz w nazwie.

Tu jest krótki film:

seo bohater szybkie wybieranie podkategorii

pozdrawiam

Grzegorz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności