Skocz do zawartości

SEO bohater

SEO-Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ja mam "małe" uwagi co do stabilności działania programu. Mianowicie program o ile na początku jeszcze nawet w miarę stabilnie działa. To po jakimś czasie zaczyna się regularnie "wieszać". I to na tyle często, że uniemożliwia pracę. Nawet po reinstalacji programu, a nawet systemu (XP) - dzieje się tak samo, na początku w miarę stabilnie, po czym następują "zawieszenia" i na dłuższą metę takie używanie programu traci sens. Czy inni też mają takie problemy, ew. czy twórca dostawał takie zgłoszenia, wie co może być przyczyną takich zachowań programu? Bo nie ukrywając, jest to z założenia fajny programik, gdyby nie ta stabilność działania.

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

Ja mam "małe" uwagi co do stabilności działania programu. Mianowicie program o ile na początku jeszcze nawet w miarę stabilnie działa. To po jakimś czasie zaczyna się regularnie "wieszać". I to na tyle często, że uniemożliwia pracę. Nawet po reinstalacji programu, a nawet systemu (XP) - dzieje się tak samo, na początku w miarę stabilnie, po czym następują "zawieszenia" i na dłuższą metę takie używanie programu traci sens. Czy inni też mają takie problemy, ew. czy twórca dostawał takie zgłoszenia, wie co może być przyczyną takich zachowań programu? Bo nie ukrywając, jest to z założenia fajny programik, gdyby nie ta stabilność działania.

Hmm, nie dostałem jeszcze od nikogo takich uwag. Nie wiem, może po jakimś czasie zapełnia się cache przeglądarki w systemie i to ma wpływ i pomogłoby usuwanie tymczasowych plików przglądarki? Albo jakieś ustawienia w IE? Bo kiedy program się zawiesza? Kiedy otwierasz strony czy w momencie startu programu i otwierania projektu?

Bo jeśli projekty się otwierają to znaczy, że bazy zostały sprawdzone, przeindeksowane i wszystko jest ok. Potem jest tylko kwestia wywoływania stron. Jeśli w tym momencie następuje zawieszanie, to wygląda tak jakby coś się działo już na etapie otwierania strony. Albo może w międzyczasie wkrada się jakiś wirus?

Nie wiem, może u kogoś innego takie zachowanie występuje?

pozdrawiam

Grzegorz

EDIT:

I jeszcze jedno. Czy po zrobieniu porządków (link na dole w ustawieniach głównych programu) nadal tak się dzieje?

Mam artykuł z synonimami. Dlaczego on dodaje do WP rownież z synonimami, a nie generuje ich w zdanie?

Przykładowo tekst wygląda tak:

Jak poradzić sobie ze stałą konkurencją na {kilka | wiele} {poważnych | ważnych | bardzo istotnych | istotnych | bardzo poważnych | niebagatelnych} fraz? {Jeżeli|O

ile|Jeśli|Jeżeli już} naszą specjalnością są kratki kominkowe bądź kratki wentylacyjne, to na samym początku musimy wiedzieć czym tak {na prawdę|doprawdy}

specjalizuje się {konkurencja|rywalizacja}. {Wiele|Kilka} {firm|spółek|korporacji|firm/spółek/korporacji|firm/działalności jednoosobowych/przedsiębiorstw|firm

(przedsiębiorstw, działalności jednoosobowych, spółek)} {które|jakimi} sprzedają kratki wentylacyjne, sprzedaj {również|też|także} drzwiczki rewizyjne {oraz|, a

ponadto|, a dodatkowo|, a oprócz tego|oraz dodatkowo} czerpnie powietrza. Na samym początku {należy|trzeba|powinno się} sprawdzić, czy my {w

ogóle|generalnie|ogólnie rzecz biorąc|ogólnie rzecz ujmując|w ogólności} {mamy|posiadamy} {jakiekolwiek|którekolwiek|dowolne} szanse na

{sprzedaż|marketing} tego wspaniałego produktu na Polskim rynku.

Może jakoś należy to skonfigurować aby działało dobrze?

Dzieje się to już nawet po 2-3 minutach od zaczęcia dodawania, więc nie jestem pewien czy to już może być coś z cache przeglądarki. Z tymi wirusami to też cieżko stwierdzić, avast też nic nie krzyczy o wirusach. Dodam, że katalogowane są tylko SEOkatalogi - więc na nich raczej mniejsze prawdopodobieństwo by były wirusy.

Zawieszenie występuje czasem przy otwieraniu nowego katalogu, a czasem np. już przy wypełnieniu formularza i kliknięciu "dodaj".

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

Mam artykuł z synonimami. Dlaczego on dodaje do WP rownież z synonimami, a nie generuje ich w zdanie?

Oddzielaj proszę zdania pustymi liniami i powinno być dobrze. Poza tym w tekście masz nieraz slashe zamiast pionowych linii "|".

@Ptaq

Myślałem, że może masz dawno nie czyszczoną historię przeglądania i ma to związek. Wiem, też że avira ma dobrą wykrywalność wirusów pochodzących ze stron.

Wypróbuj nową wersję 3.0. Jeśli nie będzie lepiej to powalczymy dalej.

Co do nowej wersji, 3.0a to:

I. Opis zmian.

1. Opcja mieszania akapitów.

W tekście opisu wstaw znaczniki <nowy-akapit> aby program rozdzielał opis na akapity i potem przy wklejaniu mieszał akapity.

Oczywiście zaznacz opcję "mieszaj akapity" w ustawieniach (jest obok opcji "mieszaj linie"). Np:

{Zwierzęta|Konie} nie potrafią samodzielnie wytwarzać substancji odżywczych. 

Wszystkie {zwierzęta|konie} są cudzożywne, tzn. żywią się innymi organizmami, ich {szczątkami|odchodami}. 

<nowy-akapit>

Tak jak {zwierzęta|konie} żywią się również grzyby. 

{Zwierzęta|Konie} wyspecjalizowały się w wielu różnych metodach zdobywania i konsumowania pokarmu.

2. Można też w opisie używać znacznika <br>. Po wystąpieniu w opisie tego znacznika program będzie generował w tekście przejście do nowej lini.

3. Poprawiłem metodę podświetlania fraz przy otwieraniu stron, aby nie tworzyły się wielokrotne ramki podświetlenia (na niektórych stronach tak się działo). Teraz powinno działać dobrze.

4. Zacząłem usprawniać sposób otwierania stron w zależności od rodzaju skryptu. W niektórych skryptach (tam, gdzie nie wyszczególnia się wstępnie kategorii) można przejść od razu do podstrony dodawania. Na razie dotyczy to skryptów: webmini, easy-directory, freeglobes, mocnelinki, wordpress (do strony logowania), cncat, indexu. Potem dołożę inne.

5. Przywróciłem opcję sprawdzania PR na bieżąco w Seo Bohaterze (dzięki sleaquit za skrypt ;-) ). W tym celu należy wgrać sobie na serwer nowy plik page_rank0809.php (zmieniając ewentualnie nazwę pliku) i uaktualnić adres skryptu w ustawieniach programu.

6. DUŻA NOWOŚĆ: Szybkie wchodzenie w podkategorie katalogów (na razie w fazie eksperymentalnej - działa na silniku IE i na pierwszej zakładce i tylko dla wybranych adresów z załączonej listy csv).

Będą dwie możliwości:

a) W trybie normalnego widoku tabeli (zakładka "Wszystko" na górze tabelki adresów) klikamy w adres (zaznaczone online). Przy tabeli pojawi się okienko z kategoriami i podkategoriami danego katalogu (o ile dany adres jest już przygotowany pod tę opcję). Pojawiająca się lista jest posortowana. Jeżeli dana kategoria zawiera frazy związane z danym projektem (frazy drugiego podświetlenia z ustawień projektu), to pojawi się na górze listy podświetlona na niebiesko w ramce. Jeżeli kategoria nie zawiera frazy, ale jej podkategorie zawierają te frazy, to pojawi się podświetlona na żółto. Reszta jest niewyróżniana. Po najechaniu na nazwę danej kategorii wyświetlają się podkategorie. Podkategorie zawierające w nazwie frazy są także umieszczone na górze i podświetlone na niebiesko. Po kliknięciu w daną nazwę wchodzimy od razu na odpowiednią stronę w katalogu pomijając etap wchodzenia na główną stronę, wyszukiwania kategorii i podkategorii.

:( Jeszcze szybsza i dokładniejsza metoda wyszukania katalogów w związku z daną tematyką. Przechodzimy do zakładki "Dokładnie". Wpisujemy frazę związaną z tematyką stron i dajemy enter lub ok. Program wyświetli tylko te adresy, które mają w nazwach kategorii lub podkategorii szukane frazy. Możemy podać kilka fraz oddzielonych przecinkami lub pionowymi liniami "|" (ale na początku spróbujcie z jedną frazą). Po kliknięciu na dany adres wchodzimy od razu w podkategorię. Wygląd strony (np. szerokość div-ów lub wielkość czcionki linków) z wynikiem można ustawiać edytując plik css znajdujący się w folderze "!quick".

Uwaga, przy pierwszym zapuszczeniu szukania, zwłaszcza na krótką część popularnego słowa, program może sprawiać wrażenie, że się zawiesił. Związane jest to z ładowaniem do pamięci dużych baz indeksów słów. Potem generowanie wyników jest już szybsze.

II. Instalacja.

1. Zrób backup folderów !projects i !sys.

2. Wypakuj folder "!quick" do głównego katalogu programu.

3. Nadpisz seobohater.exe nowym plikiem exe.

4. Po uruchomieniu zaimportuj do nowego projektu listę "quick-2010-08-09.csv"

5. Enjoy!

pozdrawiam

Grzegorz

Puste linie czyli odstępy:

Jak poradzić sobie ze stałą konkurencją na {kilka | wiele} {poważnych | ważnych | bardzo istotnych | istotnych | bardzo poważnych | niebagatelnych} fraz? 

{Jeżeli|O ile|Jeśli|Jeżeli już} naszą specjalnością są kratki kominkowe bądź kratki wentylacyjne, to na samym początku musimy wiedzieć czym tak {na prawdę|doprawdy} specjalizuje się {konkurencja|rywalizacja}. 

{Wiele|Kilka} {firm|spółek|korporacji|firm/spółek/korporacji|firm/działalności jednoosobowych/przedsiębiorstw|firm (przedsiębiorstw, działalności jednoosobowych, spółek)} {które|jakimi} sprzedają kratki wentylacyjne, sprzedaj {również|też|także} drzwiczki rewizyjne {oraz|, a ponadto|, a dodatkowo|, a oprócz tego|oraz dodatkowo} czerpnie powietrza. 

Na samym początku {należy|trzeba|powinno się} sprawdzić, czy my {w ogóle|generalnie|ogólnie rzecz biorąc|ogólnie rzecz ujmując|w ogólności} {mamy|posiadamy} {jakiekolwiek|którekolwiek|dowolne} szanse na {sprzedaż|marketing} tego wspaniałego produktu na Polskim rynku.

Jeśli to wkleisz u siebie i będziesz klikać na przycisk losowego podglądu to powinno się zmieniać. I podobnie powinno być w formularzach.

pozdrawiam

Grzegorz

Nie, to tak na razie zostało, bo chcę zrobić przenoszenie adresów dodanych i oczekujących pod te zakładki, żeby było więcej porządku w głównej tabeli i już przygotowałem te zakładki.

Ale na razie dałem tę wersję, bo chciałem zobaczyć jak Wam zadziała i czy się spodoba ten nowy sposób wchodzenia do podstron katalogów. ;-)

pozdrawiam

Grzegorz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności