Skocz do zawartości

SEO bohater

SEO-Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Prawdopodobnie chodzi o to, że w pliku z opisem pól formularzy, do których się wkleja dane, w sekcji [opis], jest wpisana niepotrzebnie nazwa "comment=" dotycząca pola uwag dla moderatora. Trzeba kliknąć w przycisk "pola form." i tę linię usunąć.

W niektórych wersjach programu niepotrzebnie została ta linia dodana i tak u niektórych użytkowników zostało. ;-/

pozdrawiam

Grzegorz

czasami kilka katalogow ma nawstawianych zewnetrznych skryptow - uzupelnienie pol jest dopiero po zaladowaniu strony

ale jezeli jest to masowe na okreslonym skrypcie to uzupelnil sobie nazwy pol formularza

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

Prawdopodobnie chodzi o to, że w pliku z opisem pól formularzy, do których się wkleja dane, w sekcji [opis], jest wpisana niepotrzebnie nazwa "comment=" dotycząca pola uwag dla moderatora. Trzeba kliknąć w przycisk "pola form." i tę linię usunąć.

Kwestia "Uwag dla moderatora" została rozwiązana pomyślnie. Dzięki.

Pozostaje jednak nadal brak wypełniania pola z adresem katalogowanej strony. Dość dziwna rzecz ma miejsce po przejściu na następną stronę (po ręcznym wpisaniu adresu). W polu tytuł początkowo wklejany jest opis, natomiast po wybraniu opcji "Nowe dane -> losowo tylko tytuł", pole z tytułem uzupełniane jest prawidłowo.

Przykładowy katalog, na którym występują opisywane błędy: https://katalog.acy.pl

A ja się dowiem, jak ustawić te info dla moderatora?

Mi chodzi także o to, że w podkategorii jak jest pole dodaj strone, to tam muszę adres ręcznie wkleić. ;/

suitsquare.jpg.fce55e90692602c9bfcca3e324ebf2be.jpg

Sklep z kolorowymi skarpetkami Nanushki.com | A tu masz części do Enduro Producent części do enduro Enduro7.pl | Garnitury na miarę Suitsquare

Pozostaje jednak nadal brak wypełniania pola z adresem katalogowanej strony.
A ja się dowiem, jak ustawić te info dla moderatora?

/

Trudno mi powiedzieć w tym momencie dlaczego Wam nie wkleja adresu strony.

Przyczyn, zupełnie prozaicznych może być wiele, jak chociażby brak odpowiednich danych w ustawieniach katalogowania. Może to być też brak nazwy pola w pliku z nazwami pól. W przypadku wspomnianego katalogu nazwa pola na stronie podkategorii to "site", czyli w sekcji powinna być linia "site=".

A co się stanie, gdy będąc na danej stronie wciśniecie F2 - klawis skrótu? Czy wklei się adres strony, itp?

Co do wklejania info dla moderatora, to nie ma na razie takiej opcji, bo wcześniej nie przewidziałem wklejania do tego pola i nie ma odpowiedniego pola w ustawieniach katalogowania. Ale pomyślę nad tym przy okazji. ;-)

W polu tytuł początkowo wklejany jest opis, natomiast po wybraniu opcji "Nowe dane -> losowo tylko tytuł", pole z tytułem uzupełniane jest prawidłowo.

Mam jeszcze jedno pytanie. Czy istnieje jakiś wygodny sposób na ręczne dodanie rekordów do bazy adresów Wordpress?

W sekcji [Tytul] wpisz może te linie:

tytul=

name=

title=

ttitle=

siteTitle=

link_title=

site_title=

data[News][title]=

article_title=

tytul_strony=

title_url=

tyt=

title1=

e_title=

tytul_art=

data[Website][nazwa]=

d_tytul=

odds_tytul=

strPageTitle=

anchor=

brv_tytul=

Czy w ustawieniach katalogowania, w polu tytułów masz tytuły oddzielone pustą linią?

Co do ręcznego dodania haseł do bazy haseł WP, to stań na tabeli, wciśnij Ctrl + Insert, aby dodać pusty rekord. Potem enterem wchodzisz w jego edycję i dopisujesz dane.

Witam!

Do ściągnięcia jest aktualizacja do wersji 3.0c.

- Dokonywanie aktualizacji będzie łatwiejsze - przy pomocy dodatkowego programu aktualizacyjnego, który wykona wszystkie potrzebne czynności automatycznie. Zrobiłem to, bo niedługo będę kombinował troszkę z bardziej zaawansowanymi zmianami w bazach i musi to zrobić automat.

- Poczyniłem trochę zmian w kierunku poprawy wygody użytkowania programu, tzn. dołożyłem standardowe menu na górze i przeniosłem tam większość opcji.

- Zrobiłem opcję archiwizacji i dearchiwizacji projektów i globalnych danych programu.

- Dopracowałem odrobinę moduł zbiorczej bazy adresów.

- Poprawiłem proces dodawania nowego adresu, tak aby program nie dublował adresów różniących się tylko występowaniem "www" w adresie.

- W trakcie otwierania projektów można wybrać (zaznaczając opcję "Aktualizuj/Naprawiaj") czy ma być dokonana reindeksacja bazy i uaktualnienie niektórych danych projektu związanych z bazami globalnymi. Jeżeli projekt był uprzednio poprawnie zamknięty i nie było dokonywanych zmian globalnych nie ma potrzeby aktualizacji i projekt można otworzyć szybciej.

- I jak to zwykle bywa, zrobiłem kilka pomniejszych opcji i optymalizacji kodu.

pozdrawiam

Grzegorz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności