Skocz do zawartości

SEO bohater

SEO-Admin

Rekomendowane odpowiedzi

Brakuje mi osobiście w synonimach takiej opcji np - słowo na początku zdania zaczyna się z dużej litery a włączane synonimy z malej i jak dodajesz 10 synonimów to w każdym trzeba zmienić mała literę na dużą.Jak jest to bardzo pracochłonna zmiana to niema sensu,ale jak 5 min roboty to byłoby szybsze pisanie artykułów.

Od dawien dawna są na pasku narzędzi dwa przyciski do zmiany wielkości pierwszych liter w zaznaczonym tekście. Z małej na dużą i na odwrót. Nie trzeba ręcznie zamieniać. ;-)

• Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ponawiam moje pytania:

Dało radę by wprowadzić statystyki katalogów? Czyli po wejściu w bazę adresów dostalibyśmy informację ile jest katalogów np. Seokatalogów z uwzględnieniem na darmowy|niedarmowy, Indexu darmowy|niedarmowy itp ?

W ogóle można eksportować wszystkie adresy z głównej bazy ? Bo coś nie widzę takiej możliwości.

Kiedyś wspominałem o tym, że można byłoby dorobić komunikat przy otwieraniu strony jeżeli znajduję się coś w polu Uwagi. Istnieje taka szansa bo wydaje mi się, że to łatwo dorobić smile.gif

oraz dodatkowo mała prośba.

Czy dopisanie funkcji, która sprawdzałaby czy dany opis z bazy artykułów został już wykorzystany i wyświetlenie odpowiedniego komunikatu byłoby trudne do wdrożenia ?

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

Czy dopisanie funkcji, która sprawdzałaby czy dany opis z bazy artykułów został już wykorzystany i wyświetlenie odpowiedniego komunikatu byłoby trudne do wdrożenia ?

Powoli wszystko zrobię. ;-) Co do wykorzystania artykułów z bazy, to w momencie zatwierdzenia wpisu, artykuł zostaje zaznaczony w bazie i nie jest potem brany pod uwagę. Czy o to chodziło?

pozdrawiam

Grzegorz

Nie nie.

Chodzi o to, że jak sobie wygeneruję 50 opisów i zacznę dodawać do katalogów, to nie wiem kiedy wykorzystałem te 50 opisów. Wiadomo mogę sobie sprawdzić w bazie artykułów ale zazwyczaj o tym się zapomina i tutaj właśnie byłoby fajnie jakby program nami o tym przypomniał. Dzisiaj np. z rozmachu dodałem o 17 katalogów za dużo (czyt. 17 opisów utworzonych już nie z tych 50 opisów, które były przewidziane dla jednego opisu z synonimami). Nie wiem czy piszę jasno ;)

Piszę opis -> Dodaje synonimy -> Generuję 50 opisów -> Dodaje do katalogów -> Dodałem już do 50 katalogów czyli wykorzystałem przewidziane opisy -> Jadę dalej bo przecież nie wiem, że już wykorzystałem wygenerowane opisy bo zapominam zaglądać do bazy artykułów -> Dodaje do następnych katalogów np. 17 -> Już nie ma wygenerowanych artykułów więc program generuję opis z "zestawu" -> Efekt końcowy: Kur... znowu przedobrzyłem.

Wiadomo 17 wygenerowanych więcej opisów to nic takiego, ale lubię wykonywać moją pracę profesjonalnie. Obiecuję, że z jednego opisu dodaje do 50 katalogów, to chciałbym aby tak było i dlatego taka dodatkowa opcja w postaci komunikatu, który informowałby nas, że w bazie artykułów nie ma już opisów dla danego zestawu byłaby bardzo pomocna.

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

Jeszcze teraz tak patrzę. Dodałem nowy katalog do bazy i potem chciałem wgrać go do bazy projektu ale zapomniałem odfiltrować zbiorczą bazę tak aby zostały mi tylko Seokatalogi. Efektem końcowym byłoby tylko dodanie jednego katalogu a w rezultacie dodałem wszystkie ;) To nic bo przychodzi mi z ratunkiem odfiltrowanie bazy w konkretnym projekcie. Tak też uczyniłem. Niestety gdy zaznaczam aby ukryło mi adresy oczekujące, dodane, z czarnej listy, beznadziejne to nic się nie dzieje. Katalgi te dalej widnieją a powinny zniknąć.

Edit.

Przepraszam moderatorów za posta pod postem.

O7vVmZ7.gif

Niestety gdy zaznaczam aby ukryło mi adresy oczekujące, dodane, z czarnej listy, beznadziejne to nic się nie dzieje. Katalgi te dalej widnieją a powinny zniknąć.

A sprawdź, proszę, czy gdy otworzysz projekt z zaznaczoną opcją aktualizacji, czy wówczas znikną?

pozdrawiam

Grzegorz

czy ktoś może podpowiedzieć, bo dawno się nie aktualizowałem - jak mam wersję'b' a jest wersja 'j' - to mogę od razu plik z wersji j czy muszę wszystkie po koleii (c,d,e,f,g,h,i,j)?

pzdr

Pozycjonowanie i tworzenie stron internetowych - urbancreative.pl, Z sukcesem szprzedaję Tynki Kabe w okolicach Grodziska Mazowieckiego

Miałem identyczną sytuację,

Bohatera kupiłem na początku roku, używać zacząłem niedawno, głównie dla synonimów/generowania precli

Napisałem do autora, że mam starą wersję i czy muszę

wszystkie po koleii (c,d,e,f,g,h,i,j)?

podesłał ostatnią wersję, poszło szybko

Dzięki Arni, widzę, iż do tego samego używamy SB ;) a że właśnie odnośnie synonimów coś tam admin poprawił to mnie to zainteresowało ;)

Pozycjonowanie i tworzenie stron internetowych - urbancreative.pl, Z sukcesem szprzedaję Tynki Kabe w okolicach Grodziska Mazowieckiego

Precle synonimizuję na Bohaterze, bo coś naszły mnie podejrzenia, że robiąc to w darmowych narzędziach online, podbierany jest content. Nie wiem, może ktoś wyznaje zasadę bierzesz za darmo, to się podziel. Obecnie robię na swoim, nie wiem tylko czemu dopiero teraz

Mam pewien problem :huh:

Utworzyłem sobie zestaw o nazwie: 350 z 2 linkami - wygenerowałem 40 artykułów, które widnieją w bazie artykułów. Niechcący usunąłem ten zestaw ale w bazie sa wygenerowane tylko teraz pytanie jak mam z nich korzystać ^_^ ?

Dostaje oczopląsy jak wybieram zestaw, który ma być wykorzystany w katalogu. Może przydałaby się możliwość ustawiania zestawów tak jak się chce?

Przykład:

Obecnie mam tak:

500 z 1 linkiem

350 z 2 linkami

500

500 z 3 linkami

350

350 z 3 linkami

750

350 z 1 linkiem

itp.

a byłoby dobrze jakbym mógł sobie ustawić tak:

500

500 z 1 linkiem

500 z 3 linkami

350

350 z 1 linkiem

350 z 2 linkami

350 z 3 linkami

750

Mona byłoby jeszcze dać możliwość rozciągania boksu, w którym znajdują się zestawy. To takie szczegóły ;)

PS. Próbowałem stworzyć zestaw o nazwie takiej samej jaki jest wygenerowany w bazie artykułów a następnie chciałem sprawdzić czy opis będzie wykorzystywany z bazy artykułów ale chyba był to głupi pomysł bo nie zadziałał :)

PSS. Mam nadzieję, że jakoś będę mógł wykorzystać te 40 artykułów, które mam wygenerowane.

O7vVmZ7.gif

Dostaje oczopląsy jak wybieram zestaw, który ma być wykorzystany w katalogu. Może przydałaby się możliwość ustawiania zestawów tak jak się chce?

Mona byłoby jeszcze dać możliwość rozciągania boksu, w którym znajdują się zestawy. To takie szczegóły ;)

PS. Próbowałem stworzyć zestaw o nazwie takiej samej jaki jest wygenerowany w bazie artykułów a następnie chciałem sprawdzić czy opis będzie wykorzystywany z bazy artykułów ale chyba był to głupi pomysł bo nie zadziałał :)

PSS. Mam nadzieję, że jakoś będę mógł wykorzystać te 40 artykułów, które mam wygenerowane.

Odpowiem jak w przypadku SB pingera - za kilka dni wznowię dalsze prace, bo mam kilkudniową przerwę na inną, taką trochę honorową robótkę ;-)

pozdrawiam

Grzegorz

Bardzo pożyteczna byłaby możliwość filtrowania listy precli zależnie od tego, czy została przeprowadzana rejestracja na danym koncie. Teraz trzeba "latać" po liście w poszukiwaniu znaczka "@". A może taka opcja już jest zaimplementowana, a ja nie mogę się do niej dokopać?

Wtam,

mój pierwszy post tutaj.

Od kilku dni uzywam SeoB i mimo komantarzy o problematycznej obsłudze, uwazam, ze i tak jest duzo bardziej przejzysty od wiekszosci aplikacji na jakich pracuje zawodowo ;)

Nie mowiac ofunkcjonalnosci. Korzystam glownie z pomocy jaka daje mi SeoB w zakresie katalogowania 'zuzytych' precli, generowania i powielania napisanych i wykorzystanych artykułow i haseł.

Nie korzystam z synonimow (pisze je sam) itd. Generalnie nie korzystam z pelnej automatyzacji, bo chce miec wplyw na to co robi program i wiedziec co sie w nim dzieje :) Przynajmniej na poczatku.

Ale do rzeczy.

Ja sobie wyprawcowalem, przy rejestracji na preclach, nastepujaca metode (dodam, ze rejestruje sie przez SeoB, ale nie dostepnym automatem, tylko recznie, po kilkanascie precli dziennie):

1. rejestruje sie na danym preclu

2. jesli dostalem komunikat o tym, ze haslo dostane w 'mejlu' wstawiam ikonke 'monitorka' (lub dowolna inna, ale monitorek pasowal mi bardziej od serduszka ;)). W takim przypadku juz dziala na te precl sortowanie po emotach.

3. po akcji odbioru hasel, ew. kliknieciu na linka i otrzymaniu hasla, wczytuje je opcja do SeoB

4. w tym momencie mam precle z monitorkiem i/lub z monitorkiem i 'małpką' rejestracji. Moge je wtedy rowniez sortowac po emocie. Widze wtedy, na które mi przyszło haslo, a na ktore nie mam odpowiedzi. Zauwazylem, ze jesli od niektorych nie dostane odpowiedzi z haslem, ale wejde na nie i dam opcje 'zapomnialem hasla' to wtedy bardzo czesto je otrzymuje.

5. po publikacji artykulu, usuwam moniotrek wstawiajac zielona (opublikowany) lub zolta (oczekujacy) buzke. W tej sytuacji tez mam oczywiscie mozliwosc sortu pe emotach.

I tyle ;)

pozdrawiam

Michał

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności