Skocz do zawartości

SEO bohater

SEO-Admin

Rekomendowane odpowiedzi

Od kilku dni uzywam SeoB i mimo komantarzy o problematycznej obsłudze, uwazam, ze i tak jest duzo bardziej przejzysty od wiekszosci aplikacji na jakich pracuje zawodowo :D

Nie da się ukryć, że jest to program zaprojektowany od początku do końca przez informatyka i nawet dla mnie (również informatyka) jest chwilami hardkorowy, ale i tak korzystam z przyjemnością. Moja żona też :-)

Profesjonalne moduły dla Prestashop.

• Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ja mam dziwny problem. Mam zestaw w którym posiadam opis około 350znkaów (Bez linków). Następnie wygenerowałem sobie 40 opisów. Teraz jak dodaję do katalogów to jak wybiorę zestaw 350znaków (bez linków) to mi wkleja jakiś inny z linkami :D

Nie rozumiem tego.

Kolejna rzecz. Gdy otwieram jakiś katalog to strasznie mi się spowalnia program. Może to wina generowania szybkiej listy kategorii ? Choć taką opcję wykluczam z dwóch powodów: 1. Nikt prócz mnie o tym nie piszę. 2. Wcześnie wszystko było w porządku z programem.

Nie testuję BL ani site. Poza Pr, lecz gdy je odznaczę to i tak dalej program mi chodzi jak ślimak.

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

Nie da się ukryć, że jest to program zaprojektowany od początku do końca przez informatyka i nawet dla mnie (również informatyka) jest chwilami hardkorowy, ale i tak korzystam z przyjemnością. Moja żona też :-)

No kurczę, to prawda. Najgorsze, że szukam wciąż jakiegoś dobrego standardu interfejsu i nie za bardzo mogę coś konkretnego znaleźć. Co gorsza, gdy spytam się kogokolwiek jakie dokładnie zmiany by proponował, to brak konkretnej odpowiedzi. ;-)

Ja mam dziwny problem. Mam zestaw w którym posiadam opis około 350znkaów (Bez linków). Następnie wygenerowałem sobie 40 opisów. Teraz jak dodaję do katalogów to jak wybiorę zestaw 350znaków (bez linków) to mi wkleja jakiś inny z linkami :)

Kolejna rzecz. Gdy otwieram jakiś katalog to strasznie mi się spowalnia program. Może to wina generowania szybkiej listy kategorii ? Choć taką opcję wykluczam z dwóch powodów: 1. Nikt prócz mnie o tym nie piszę. 2. Wcześnie wszystko było w porządku z programem.

1. Może skończyły Ci się wygenrowane opisy i leci teraz z automatu?

2. Tzn. wolno otwierają ci się strony czy projekty?

3. Spróbuj zrobić porządki (opcją w menu) - i otworzyć dany projekt z zaznaczoną opcją reindeksacji.

pozdrawiam

Grzegorz

No kurczę, to prawda. Najgorsze, że szukam wciąż jakiegoś dobrego standardu interfejsu i nie za bardzo mogę coś konkretnego znaleźć. Co gorsza, gdy spytam się kogokolwiek jakie dokładnie zmiany by proponował, to brak konkretnej odpowiedzi. ;-)

Projektowanie dobrych interfejsów to dziedzina wiedzy sama w sobie i nie jest to wcale proste. Ileż książek o tym napisano, a programy są jakie są. Myślę, że powinieneś raczej konsultować się z jakimś designerem, a nie pytać użytkowników, bo oni sami nie wiedzą, czego chcą :-)

Profesjonalne moduły dla Prestashop.

" No kurczę, to prawda. Najgorsze, że szukam wciąż jakiegoś dobrego standardu interfejsu i nie za bardzo mogę coś konkretnego znaleźć. Co gorsza, gdy spytam się kogokolwiek jakie dokładnie zmiany by proponował, to brak konkretnej odpowiedzi. ;-)"

Grzegorz moim zdaniem najlepszy interfejs ten który ma jak najmniej przycisków :)

Mi nie przeszkadza ale moim zdaniem trzeba wszytko podawać tak jak dla konkretnego laika,przy najechaniu na przycisk- dobra podpowiedz, i może zrobić jakiś tryb prosty i tryb zaawansowany.Musisz zdawać sobie sprawy ze dla niektórych to pierwszy program SEO i 80% funkcji na podatku nie są wykorzystywane.:)W tym temacie najlepiej jak by wypowiedziały się ludzie ogólnie z poza branży bo ten co ma styczność z SEO na pewno z twoim radzi sobie bez problemu

Grzegorz moim zdaniem najlepszy interfejs ten który ma jak najmniej przycisków :)

Mi nie przeszkadza ale moim zdaniem trzeba wszytko podawać tak jak dla konkretnego laika,przy najechaniu na przycisk- dobra podpowiedz, i może zrobić jakiś tryb prosty i tryb zaawansowany.Musisz zdawać sobie sprawy ze dla niektórych to pierwszy program SEO i 80% funkcji na podatku nie są wykorzystywane.:)W tym temacie najlepiej jak by wypowiedziały się ludzie ogólnie z poza branży bo ten co ma styczność z SEO na pewno z twoim radzi sobie bez problemu

Hehe, bez przycisków się nie da. ;-)

Program starałem podzielić się tak, aby to co jest częściej używane było na wierzchu.

Czyli główna część programu to panel katalogowania, a reszta po wejściu głębiej i głębiej w zależności od potrzeby. Być może ta ścieżka dojścia do pewnych rzeczy jest niepotrzebna i wystarczyło zrobić bezpośrednio przez kliknięcie pozycji w menu?

W najbliższej przyszłości może zrobię coś w rodzaju trybu uczenia się, czyli przy każdym elemencie pojawiać się będzie okienko z wyjaśnieniem dlaczego coś tu jest i propozycje co robić dalej i zatwierdzeniem, że "ok - rozumiem".

1. Może skończyły Ci się wygenrowane opisy i leci teraz z automatu?

2. Tzn. wolno otwierają ci się strony czy projekty?

3. Spróbuj zrobić porządki (opcją w menu) - i otworzyć dany projekt z zaznaczoną opcją reindeksacji.

1. Nie skończyły.

2. Strony.

3. Pomogło.

Wracając do punktu 1. Wydaje mi się, że mój problem ma związek z usuniętym jednym zestawem o którym pisałem wcześniej.

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

Wracając do punktu 1. Wydaje mi się, że mój problem ma związek z usuniętym jednym zestawem o którym pisałem wcześniej.

Tak, to może być to. Gdy usuniesz zestaw, to traci się połączenie z artykułami wygenerowanymi z tego zestawu. Nawet gdy utworzysz nowy zestaw z tą samą nazwą, to w bazach i tak to już jest inny zestaw.

A z tym wolnym otwieraniem stron, to hmmm, trzeba będzie jeszcze coś pomyśleć.

Za parę dni wznowię pracę nad sb, bo na razie kończę małą, ale honorową robótkę, która mi zajmuje czas...

jak przefiltrować bazę aby zostały mi same katalogi, bez precli ?

Filtrujesz na skrypt nierówny wordpress.

pozdrawiam

Grzegorz

Tak, to może być to. Gdy usuniesz zestaw, to traci się połączenie z artykułami wygenerowanymi z tego zestawu. Nawet gdy utworzysz nowy zestaw z tą samą nazwą, to w bazach i tak to już jest inny zestaw.

Czyli tylko pozostaje mi skasować wygenerowane artykuły z bazy a potem stworzyć od nowa zestaw?

Oj widzę, że będę musiał usuwać każdy artykuł osobno bo ctr+lpm nie działa. shift+lpm działa. No nic dobrze, że mam tylko 40 artykułów wygenerowanych. Shift+lpm byłby przydany jakby można było posegregować artykuły według nazwy. Teraz mam porozrzucane artykuły.

O7vVmZ7.gif

Czy da się jakość do poszczególnego projektu "załadować" osobną bazę/listę katalogów

nie wiem, czy to normalne, ale u mnie po przełączeniu na "firefox" mam problem z wpisywaniem danych do logowania seokatalogow - pola są nieaktywne - nie można do nich niczego wpisać

1. Możesz utworzyć dowolny plik csv z adresami i importować do projektu lub zafiltrować zbiorczą bazę adresów i wprowadzić widoczne po tej operacji adresy do projektu.

2. Silnik gecko ma problemy z ciasteczkami i niestety niezbyt dobrze działa z niektórymi wordpressami i seokatalogami.

Ten silnik gecko to chyba była ślepa uliczka. Zastanawiam się, czy go w ogóle jednak nie usunąć z programu, ale nie wiem jak zareagujecie. ;-)

Proszę o jeszcze kilka dni cierpliwości, bo wtedy zabiorę się z powrotem do udoskonalania programu. Teraz mam małą przerwę.

Będę chciał przede wszystkim udoskonalić działanie funkcji "quick", bo nie jest to jeszcze optymalne i na słabszych komputerach trochę mieli zanim pokaże listę kategorii i podkategorii.

pozdrawiam

Grzegorz

Będę chciał przede wszystkim udoskonalić działanie funkcji "quick", bo nie jest to jeszcze optymalne i na słabszych komputerach trochę mieli zanim pokaże listę kategorii i podkategorii.

Cóż za poświęcenie :) Przy takim postępie w pracach niedługo SEObohater przeistoczy się w drugiego XRumera :)

Dodawarka do SEOKatalogów OnLine! · Projekt Quernbiter już wkrótce...

Nowy interfejs, obsługa WordPress, ulepszony mechanizm dodawania... Już wkrótce!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności