Skocz do zawartości

SEO bohater

SEO-Admin

Rekomendowane odpowiedzi

Cóż za poświęcenie :) Przy takim postępie w pracach niedługo SEObohater przeistoczy się w drugiego XRumera :)

Jeśli to miało być szyderstwo, to odpuść sobie Kolego...

To moja sprawa czy się poświęcam, po co, itp. Każdy niech się zajmie swoją robotą i będzie ok.

• Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Witam!

1. Poprawię, ale nie mogę wszystkiego na raz, bo potem ludzie się pytają czy tak w ogóle mam rodzinę i nie mogą wyjść z podziwu, że się tak poświęcam, hehe ;-)

2. Właśnie tego dotyczyła przede wszystkim ta mała poprawka. Dołożyłem opcję (w ustawieniach głównych), która wyłącza tę funkcję. Na niektórych komputerach trochę za długo trwa budowanie listy i dlatego niektórzy chcieli na razie mieć możliwość wyłączenia. Jeśli zaznaczysz opcję to lista podkategorii będzie się pojawiać. Przy następnej wersji będę chciał to udoskonalić (być może wystarczy, że zmienię metodę sortowania, albo zapisu danych - zobaczę...).

pozdrawiam

Grzegorz

• 2 tygodnie później...

Witam!

Zakończyłem wreszcie pewną robotę i zabieram się znowu za S Bohatera.

Chciałbym na rozgrzewkę udoskonalić kwestię stosowania zmiennych linków z dwu i więcej wyrazowym anchortextem, bo nie działa to za dobrze.

Wymyśliłem, że będzie tak, że w trzecim polu linków linki będą otoczone dowolnymi znacznikami i takimi samymi znacznikami będzie otaczać się tekst, który ma być zamieniony na link, np:

W polu linków:

#123<a href="cośtam">fajne krowy</a>#123

$$$xyz<a href="cośtam">{młode|super} owce</a>$$$xyz

W polu opisu:

Tereny gdzie możesz znaleźć #123różne zwierzęta#123 to przede wszystkim okolice hotelu Mariot.

Gdy spotkasz na swojej drodze $$$xyz<a href="cośtam">kozy lub owieczki</a>$$$xyz to pomachaj do nich łapką.

Czy taka metoda będzie ok?

pozdrawiam

Grzegorz

Czy taka metoda będzie ok?

Młode owce? :-)

Metoda wydaje mi się za skomplikowana. Tak naprawdę dużo wygodniej byłoby wówczas, gdyby użyte znaczniki w jakimś ustalonym formacie były automatycznie wychwytywane, zaś trzecie pole było tworzoną dynamicznie na tej podstawie listą pól tekstowych, listboksem, z polami na wpisanie linków odpowiadających każdemu znacznikowi.

Czyli na przykład pole tekstowe:

Zobacz #1 albo #2.

Zaś w polu linki automatycznie pojawią się wiersze

W których będzie można wpisać

#1 {[ url=https://pudelek.pl]młode owce[/url]|[ url=https://..]..[/url].}

#2 {[ url=https://kurnik.pl]atrakcyjne kozy[/url]|[ url=https://..]..[/url].}

Profesjonalne moduły dla Prestashop.

Ja mam w stylu częstego zawieszania się podczas dodawania wpisu. Do tego stopnia że muszę wył i wł ponownie soft. I teraz pytanie czy to problem z moim system i sprzętem. Czy coś leży po stronie Seobohatera ?

Trenuj według planów treningowych https://fitmade.pl/plany-treningowe/ - od FITMADE

Metoda wydaje mi się za skomplikowana. Tak naprawdę dużo wygodniej byłoby wówczas, gdyby użyte znaczniki w jakimś ustalonym formacie były automatycznie wychwytywane...

Tak. W zasadzie podsunąłeś mi myśl, żeby nie stosować tych znaczników łącznie z wyrazem, lecz osobno. Wtedy nie będzie problemów z kilkuczłonowymi anchorami, bo sam znacznik #n będzie można zamienić dowolnym linkiem lub ciągiem innych wyrazów wpisanych w polu linków.

Dodatkowo pomyślałem, że lepiej będzie gdy będzie możliwość definiowania tego bezpośrednio w edytorze opisu. Na przykład po wpisaniu znaku # wyskoczy okienko z listą i możliwością uzupełnienia odpowiedniego zamiennika, który potem przepisze się automatycznie do pola linków.

U mnie nie pobiera adresu strony, co jest nie tak? ;/

Proszę o więcej szczegółów. ;-) Nie pobiera, to znaczy nie wkleja do formularza?

Ja mam w stylu częstego zawieszania się podczas dodawania wpisu. Do tego stopnia że muszę wył i wł ponownie soft. I teraz pytanie czy to problem z moim system i sprzętem. Czy coś leży po stronie Seobohatera ?

Poproszę o jakiś adres czy dwa, żebym mógł to przetestować, czy to wina skryptu, czy też w programie trzeba jeszcze coś usprawnić.

Czy to zawieszenie występuje w momencie wklejania danych czy po kliknięciu submit formularza? Czy tak samo dzieje się gdy jest włączona opcja podświetlania?

pozdrawiam

Grzegorz

CYTAT(MateuszI @ 4.11.10 - 22:43) *

Poproszę o jakiś adres czy dwa, żebym mógł to przetestować, czy to wina skryptu, czy też w programie trzeba jeszcze coś usprawnić.

Czy to zawieszenie występuje w momencie wklejania danych czy po kliknięciu submit formularza? Czy tak samo dzieje się gdy jest włączona opcja podświetlania?

Dzieje się tak kiedy jest wł podświetlanie i przeglądam już dany katalog w celu dodania wpisu. Gdy dodaje txt, ustawienia, to nie ma z tym problemu. Jednak kiedy już chcę dodać do danego katalogu zawiesza się i należy uruchomić go ponownie. Staje się to dość uciążliwe gdyż średnio co 3-6 wpisów się tak dzieje. Są to seokatalogi.

Trenuj według planów treningowych https://fitmade.pl/plany-treningowe/ - od FITMADE

Jeśli nie wkleja, to trzeba dopisać nazwę pola w pliku z nazwami pól. Klika się "pola form." i tam są znalezione nazwy pól formularza na bieżącej stronie. Trzeba w nich domyślić się, która to może być nazwa do pola adresu strony i wpisać ją w sekcji , na wzór innych.

Jakby nie działało, to proszę o adres przykładowego katalogu, w którym nie wkleja.

pozdrawiam

Grzegorz

ps

@Mateusz

Będziemy sprawdzać co jest z tymi seokami.

W żadnym z ok 600 seokatalogów nie pobiera mi adresu do pola formularza. ;/

Dopisz sobie do sekcji linię:

site=

I zapisz plik. Czy działa?

Ponadto, sprawdzać trzeba nazwy pól formularza gdy jesteśmy na podstronie z formularzem. Wtedy powinno Ci wyskoczyć np. coś takiego:

Formularz nr 1:  Bez nazwy
sub[id]
sub[id_cat]
sub[title]
site
new_site

pozdrawiam

Grzegorz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności