Skocz do zawartości

SEO bohater

SEO-Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Witam!

Dostępna jest nowa wersja 3.0m, a w niej:

- dodanie wyświeltlania w tabelce sprawdzanego na bieżąco PR (w postaci dodatkowej czerwonej kreski na pasku PR)

- podwójne sprawdzanie Backlinków i wyświetlanie ich w tabelce pod paskiem PR - sprawdzane są BL "entire site" i "only this url"

- dwuliczbowe znaczniki losowych linków w opisie: #n

- poprawka umożliwiająca stosowanie kilkuczłonowych anchortekstów w losowych linkach #n

- wyskakujące okienko w edytorze opisów (pod prawym przyciskiem myszy) ułatwiające wpisywanie linków odpowiadających znacznikom #n

- poprawka zmniejszająca wyskakujące okienko synonimów, gdy synonimów jest bardzo dużo (w trybie poziomo)

- poprawka błędu nie wklejania opisu, gdy zaznaczona była opcja mieszania akapitów przy jednoczesnym braku w opisie znacznika <nowy-akapit>

- poprawka błędu powodującego zawieszanie się programu w momencie wklejania opisu, który posiadał niezgodne ilości klamer otwierających i zamykających łańcuchy synonimów

- poprawka zapisywania opcji mieszania akapitów osobno dla każdego zestawu w projekcie

pozdrawiam

Grzegorz

bardzo dobrze, ale Grzegorz myślę żę musisz napisać porządna instrukcje użytkowania produktu taką dla całkowitych laików,bo ja na przykład przyjąłem do pracy Pani, i musicalem cały dzień tłumaczyć o co chodzi, a tak wydrukowałem by instrukcje i dałem do przeczytania, co nie zrozumiała by to zapytała ;)

Mi do Seokatów wkleja - musicie dodać formułkę sobie - dodasz raz tej pani formułkę i będzie dodawała ;)

A instrukcja przecież jest https://www.seo.cyfropolis.pl/index.php/pom...czegolowe-opisy

Wiem, że kobieta to rzadkość na forum PiO... niemniej jednak zwracaj się do mnie w rodzaju żeńskim ;)

Jeśli posiadasz psa to polecam Ci dla niego szelki Guard

Taki fajny, multimedialny tutorial, w którym łopatologicznie wyjaśniałbym (prawie) wszystkie zasady seo i pracy w programie chodzi mi po głowie już dłuższy czas.

Widzę bowiem, że dla wielu ludzi te zagadnienia to całkowita egzotyka. Są zainteresowani, ale nie wiedzą po co i dlaczego są różne rzeczy. Tak więc tutorial mam zamiar stworzyć. Zawsze jednak jestem rozdarty pomiędzy chęcią ulepszania programu a pracą nad jego promocją. Ale to pewnie nie tylko ja tak mam. ;-)

Nie ma w tej wersji poprawki o której pisałem, tak więc przypominam:

Przy otwartych kilku zakładkach program zamiast trzymać sie ustalonej przez użytkownika

kolejności sam, otwiera kolejne katalogi z listy (chyba wiadomo o co chodzi bo pisałem o tym chyba nie raz).

Tak wiec nie moze byc tak, ze raz program działa tak a raz inaczej - bo dwie wersje temu było dobrze.

I przy okazji sortowanie wg oceny tez przydaloby sie poprawic bo jest np. 1,10,2,3...

@bkartol

Ok, zobaczę jeszcze raz, bo myślałem, że chodziło kiedyś o to skakanie gdzieś poza adresy spoza tej piątki zakładek.

Co do sortowania po ocenach, to oceny są typu literowego mimo tego, że są liczbami. Można też przecież wpisywać oceny nie tylko w postaci liczb. I stąd to sortowanie 1, 10, 2, zamiast 1, 2, 10.

Chyba, że zrobię tak, aby w przypadku oceny 1 do 9 dopisywać zero na początku.

Jeśli zaś chodzi o prezentacje i pomoc, to jakieś prezentacje są, na przykład tutaj: Prezentacje katalogowanie seo bohater

Ale chciałbym jeszcze coś ciekawszego zrobić. Coś takiego co zgromadzi w jednej prezentacji wszystkie filmy o programie, opisy, zagadnienia seo, itp. Na razie przetwarzam to w podświadomości ;-)

Kurcze, wiedziałem, że tak będzie. ;-(

:P

Mam jeszcze taką sugestię. Chciałem sobie wypróbować PRtester ale sprawdzanie PageRank zajęło by mi lata. Czy istnieje możliwość zrobienia exportu adresów w formacie dla Scrapeboxa, a potem update na podstawie tego pliku :D ?

Czyli Tak:

"url";"C/B"

hxxp://pierwszy_adres|1

hxxp://drygi_adres|N/A

Plik do PRtestera wygląda następująco:

"url";"C/B"

"hxxp://pierwszy_adres";""

"hxxp://drygi_adres";""

Teraz robię to tak i trochę mi to utrudnia życie :)

Otwieram notepad++->Usuwam " oraz ; -> Sprawdzam PR Scrapeboxem -> Kopiuje adresy do notepad++ -> Rozpoczynam nagrywanie -> Najpierw dodaje przed każdym adresem: " -> Kończę nagrywanie -> Potem zamieniam |N/A -> ""N/A" itp. -> Update w SeoBohater.

//Edit

Oczywiście jak używam Scrapeboxa + notepada++ to sprawdzanie PR zajmuje mi maks 10minut. Zawsze ten czas można zmniejszyć :D

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności