Skocz do zawartości

SEO bohater

SEO-Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Podpowiesz coś na szybko już teraz?

Sorry, że tak późno, ale wiecie jak jest...

Zrobiłem mały tutorial prostego dodawania do precli.

Seo Bohater - dodawanie do precli

Miałem ostatnio trochę innej, zaniedbanej roboty, ale myślę, że w ten weekend uda mi się zrobić jakiś następny skok do przodu.

pozdrawiam

Grzegorz

od siebie dodam ze w ustawieniach katalogowania masz pole o nazwie 'imie'

zawartosc tego pola jest wstawiana w pole 'login' w formularzu logowania

jest tez rowniez wyszukiwane w bazie hasel do danego precla a gdy zostanie znalezione - haslo jest wklejane w formularz

dzieki temu mozesz miec w bazie po kilku zarejestrowanych userow w kazym preclu i wybierac sobie dowolnie z ktorego chcesz skorzystac

przydatne gdyz nie raz sie zetknalem z praktyka moderatorow precli ze najpierw zatwierdza tobie 5 tekstow a gdy po pol roku dodasz cos co im nie pasuje to kasuja tobie konto razem z poprzednimi artami...

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

Do listy życzeń, jeśli takowa istnieje :rolleyes:

Zapisywanie linków do dodanych artów i wpisów w katalogach, oraz możliwość szybkiego sprawdzenia czy dany artykuł (wpis) się pojawił po moderacji, a także możliwość eksportu linków do csv.

Jeśli opcja jest i jej nie zauważyłem, to na jedną dobę jestem pOkeMOnEm :)

Whitepress - Liczy się tylko content marketing

Biznes-Host - serwery które polecam

Do listy życzeń, jeśli takowa istnieje :rolleyes:

Zapisywanie linków do dodanych artów i wpisów w katalogach, oraz możliwość szybkiego sprawdzenia czy dany artykuł (wpis) się pojawił po moderacji, a także możliwość eksportu linków do csv.

Jeśli opcja jest i jej nie zauważyłem, to na jedną dobę jestem pOkeMOnEm :)

Lista życzeń istnieje, jak najbardziej. ;-)

Ale zapisywanie i eksport jest już zrobione - zobacz statystyki.

Natomiast sprawdzanie czy pojawił się wpis po moderacji trzeba dopiero zrobić.

Chyba zrobię to sprawdzając w google metodą: adres_twojej_strony site:adres_katalogu.

pozdrawiam

Grzegorz

Znalazłem dziś w końcu troszkę czasu by z programem popracować. Program jest rewelacyjny ale... nadal występuje problem z reklamami :kwasny: Wstawiam przykładową fotkę:

problemdgu.th.png

Tam gdzie występują reklamy adsense - program często ucina wczytywanie strony a w adresie przeglądarki zamiast adresu strony jest adres tej reklamy. To samo było w SEO Machinie na IE 6 i 7 - jak wgrałem IE 8.0 z adblockiem reklamy zniknęły ale na SEO Bohatera to już nie działa... :)

Dodam że gdy uruchomię tę stronę w IE 8 to reklam nie ma a w SEO Bohaterze (który też pracuje chyba na IE) już są...

Da się coś zrobić ?

EDIT: Dodaj jeszcze nowy skrypt SEOKatalog przy wpisywaniu nowego kata do listy :)

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Znalazłem dziś w końcu troszkę czasu by z programem popracować. Program jest rewelacyjny ale... nadal występuje problem z reklamami :kwasny: Wstawiam przykładową fotkę:

Tam gdzie występują reklamy adsense - program często ucina wczytywanie strony a w adresie przeglądarki zamiast adresu strony jest adres tej reklamy. To samo było w SEO Machinie na IE 6 i 7 - jak wgrałem IE 8.0 z adblockiem reklamy zniknęły ale na SEO Bohatera to już nie działa... :)

Dodam że gdy uruchomię tę stronę w IE 8 to reklam nie ma a w SEO Bohaterze (który też pracuje chyba na IE) już są...

Da się coś zrobić ?

EDIT: Dodaj jeszcze nowy skrypt SEOKatalog przy wpisywaniu nowego kata do listy :)

Skrypt dodałem, ale za chiny nie mogę zrobić tego co pokazałeś. U mnie wyświetla strony dobrze. Którą wersję seo bohatera masz u siebie?

A IE u mnie to 8.0.6001.18813

Podeślij mi jeszcze jakiś podobny adres z problemami, ok?

pozdrawiam

Grzegorz

EDIT:

Jak ustawiłem w IE w opcjach internetowych/ zabezpieczenia poziom zabezpieczeń na wysoki to jest jeszcze lepiej, bo nie wyświetla adsense, ale strony wyświetla poprawnie...

EDIT:

Jak ustawiłem w IE w opcjach internetowych/ zabezpieczenia poziom zabezpieczeń na wysoki to jest jeszcze lepiej, bo nie wyświetla adsense, ale strony wyświetla poprawnie...

Tak wtedy działa super tylko że javascript na stronach nie działa :kwasny:

Moja wersja IE to 8.0.6001.18702

Wersja SEO Bohatera to 1.1e

Identyczny problem występuje np. na https://e-webkatalog.pl

Generalnie to jest tak że jak odświeżę wtedy kilka razy tę stronę to w 99% przypadków w końcu się wczyta ale mimo wszystko to strasznie irytujące...

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Dzięki! Jest jeszcze jeden ale dużo rzadszy problem - patrz poniższy screen:

problem2.th.png

Problem polega na tym że ten komunikat pojawia się cały czas - cokolwiek kliknę czy "tak", czy "nie" to komunikat ciągle się pojawia gdy spróbuję cokolwiek wpisać w polu opisu.

W zasadzie to nie wina SEO Bohatera tylko faktycznie źle zoptymalizowanych skryptów na stronie ale mam w IE w opcjach wyłączone opcje powiadomień o błędach (IE błędu nie wyrzuca tylko informuje o nim w dolnym pasku) a SEO Bohater ciągle wyrzuca popup-a przez co nie da rady dodać wpisu... :/

W zasadzie to nie wina SEO Bohatera tylko faktycznie źle zoptymalizowanych skryptów na stronie ale mam w IE w opcjach wyłączone opcje powiadomień o błędach (IE błędu nie wyrzuca tylko informuje o nim w dolnym pasku) a SEO Bohater ciągle wyrzuca popup-a przez co nie da rady dodać wpisu... :/

No właśnie, bo jak uruchomiłem w zwykłym IE to pokazuje błąd gdy się wychodzi myszą poza pole tekstowe. Jakiś błąd w skrypcie, czy może jakiś ajax źle działa.

Wniosek, żeby pomyśleć coś nad nieczułością na błędy skryptów na stronach. Hmmm... znowu kolejne wyzwania...

OK - jeszcze jedno - czy istnieje jakiś skrót klawiaturowy do przełączania się pomiędzy zestawami w locie ? Chodzi mi o sytuacje gdy katalogujemy na zasadzie long-tail czyli praktycznie każdej frazie przyporządkowujemy osobny URL - wtedy tworzę sobie wiele zestawów w obrębie jednego projektu tylko przełączanie się pomiędzy nimi jest trochę uciążliwe... albo opcja losowania zestawu po każdym kliknięciu "czekaj" lub "dodane" ? To byłoby super...

przyłączam się do prośby o te poprawki. Szczególnie ten alert - blokuje program i pozostaje tylko ubicie procesu. Miałem już kilka razy to - na sporej ilości katalogów się tak wywala.

Dodam jeszcze jedną prośbę. Troche nie podoba mi się synomizator { słowo1|} szczególnie wycinanie spacji z nawiasów. Dałem spacje przed słowo1 specjalnie a skrypt to ignoruje. Dodatkowo chyba nie działa jak dam |} czyli czasami nic nie wstawiaj ale teraz palca bym sobie za to nie dał obciąć ;)

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

przyłączam się do prośby o te poprawki. Szczególnie ten alert - blokuje program i pozostaje tylko ubicie procesu. Miałem już kilka razy to - na sporej ilości katalogów się tak wywala.

Faktycznie potwierdzam - zdarza się znacznie częściej niż mi się początkowo wydawało - praktycznie blokuje dodanie wpisu całkowicie.

Trochę to dziwne bo w opcjach IE 8 -> Zakładka Zaawansowane jest opcja "Wyświetl powiadomienie o każdym błędzie skryptu" - jak to się odznaczy to w IE jest luz ale w SEO Bohaterze dalej to samo - czyżby opcje IE nie były "przenoszone" do programu ?

Faktycznie potwierdzam - zdarza się znacznie częściej niż mi się początkowo wydawało - praktycznie blokuje dodanie wpisu całkowicie.

Ok, jestem na tropie.

Zrobiłem na razie porządek z tym wyskakującym alertem, ale teraz z kolei nie blokuje dobrze niektórych reklam.

Ale na razie chyba lepiej będzie już ścierpieć nieraz te reklamy a nie mieć takich alertów?

A co do synonimowania, to do tej pory po prostu usuwałem nadmiar spacji z wybranego synonimu. Zrobię tak, że nie będę ingerował w to co jest w klamrach, ok?

Grzegorz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności