Skocz do zawartości

SEO bohater

SEO-Admin

Rekomendowane odpowiedzi

Co do sprawdzania pisowni, to jest od dawna taka możliwość (jest tam przycisk służący do tego celu).

W tej opcji zliczania to masz na myśli sprawdzenie różnych wariantów tekstu i policzenie długości w zależności od użytych synonimów?

pozdrawiam

Grzegorz

Pisownia - fakt jest.

Zliczanie tekstu - chodzi mi o to żeby program podawał jaki wyjdzie najkrótszy i najdłuższy tekst z danego zestawu, np. po napisaniu tekstu wyświetlałaby się informacja 750/830 - czyli najkrótszy możliwy tekst wyniesie 750 znaków a najdłuższy 830. Z tego co wiem jest taka opcja w Publikerze.

Starannie moderowany Katalog stron - PR4

Teraz-Wiedza.pl - katalog edukacyjny PR1

----> aplikacje Facebook <----

Ogłoszenia Legnica i katalog firm z Legnicy

• Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ok, przetestowałem opcję korzystania z własnej lokalnej bazy adresów lub ze wspólnej dla wszystkich bazy zbiorczej adresów umieszczonej na moim serwerze. W zależności od wyboru program będzie pobierał dane z odległej bazy lub z lokalnej. Użytkownicy bazy odległej będą mogli poprawiać dane, dodawać nowe, usuwać zdezaktualizowane adresy. Tym sposobem wspólnymi siłami baza będzie ciągle pod kontrolą.

Myślę teraz tylko jeszcze nad regułami korzystania z takiej opcji. Wprowadzę prawdopodobnie symboliczną opłatę np. 2 zł miesięcznie za korzystanie i jakiś wymóg aktywności, np. dodania jednego nowego adresu na pół miesiąca. Oczywiście każdy użytkownik otrzyma (anonimowe dla innych) unikatowe oznaczenie, którym będą podpisywane działania na bazie, aby wykluczyć anonimowe zabawy.

Będzie tak ok?

pozdrawiam

Grzegorz

W jaki sposób masowo dokonać zmiany w bazie katalogów tak aby nie namieszać z projektami?

Chodzi mi o to, że chciałbym wszystkie katalogi w bazie odznaczyć jako darmowe po to aby ponownie je sprawdzić.

Jak to zrobić masowo np dla 400 katalogów tak aby niczego nie namieszać?

@ManiaQ

Gdy chcesz sprawdzić, to filtrujesz tabelę dając warunek darmowy=T.

@Blastowiec

Tam jest opisany format pliku csv. Lub można podejrzeć "fabryczny" csv plik z adresami.

https://www.seo.cyfropolis.pl/index.php/pom...za-baza-adresow

@arve_lek

Mam nadzieję, że takie problemy z wieszaniem znikną w nowej wersji, bo zastosowałem tam system zwykłych zakładek a każdy katalog jest otwierany w swoim wątku, który można ubić niezależnie od reszty programu.

Bazy danych będą stabilniejsze i będą działać w innych relacjach. Interface będzie oparty na templatkach html, które można wybierać i sobie kształtować.

Teraz wdrażam opcję korzystania z jednej zbiorczej bazy dostępnej dla wszystkich użytkowników programu. Mam nadzieję, że za tydzień, dwa jakaś podstawowa wersja umożliwiająca sam proces katalogowania będzie gotowa, a wcześniej wersja testowa dla niektórych osób.

Tak więc mimo tego, że pozornie ostatnio nie było dużo nowości w programie, to jednak cały czas posuwam się krok po kroku, wytrwale do przodu. ;-)

Kawałek screenshotu:

newSB.jpg

pozdrawiam

Grzegorz

Nie chcę filtrować katalogów ale np masowo dla 200 katalogów zmienić dane w bazie bez konieczności klikania w każdy katalog z osobna.

To chyba w grę wchodzi tylko eksport całej bazy zbiorczej do csv i usunięcie wszystkich rekordów z bazy. Potem Edycja tego pliku w arkuszu (najlepiej calc openoffice) i tam posortowanie i usunięcie. Zapis do csv i ponowny import do programu.

pozdrawiam

Grzegorz

Już testuję :>

Czy ewentualnie są jakieś niedogodności podczas pracy @linux? Czy w nowej wersji SEOBohatera planujesz natywne wsparcie dla Linuxa? Jak coś mogę potestować :-)

e: Działa... choć muszę przyznać, że bardzo ciężko się teraz z tego korzysta... nie dość, że interface nie należy do najmilszych to teraz wygląda to masakrycznie :-D No ale najważniejsze, że pomoc była i działa :-) +

Jestem właścicielem SEMURAI - agencja SEO oraz właścicielem VRnews.pl - wirtualna rzeczywistość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności