Skocz do zawartości

SEO bohater

SEO-Admin

Rekomendowane odpowiedzi

ale wtedy ocena sobie nie podzielisz na katalogi przyjmujace dodatkowy link w tresci, chyba ze by zrobic dodatkowe pole - 'link w tresci' :)

Też można zrobić takie pole.

Może pozgłaszajcie jeszcze swoje pomysły odnośnie takich pól właściwości katalogów, to podokładam jeszcze przed wypuszczeniem nowej wersji.

pozdr

Grzegorz

• Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Też można zrobić takie pole.

Może pozgłaszajcie jeszcze swoje pomysły odnośnie takich pól właściwości katalogów, to podokładam jeszcze przed wypuszczeniem nowej wersji.

Najłatwiej by było, gdybyś podał jakie pola są już wprowadzone, bo nie wiem czy w historii tego wątku pojawiła się informacja na ten temat.

A skoro już przy nich jesteśmy... Może jest technicznie możliwe aby po prostu nie wymyślać X różnych pól tylko wprowadzić funkcję, że każdy sam sobie określa jakie mają być dodatkowe oprócz podstawowych? Jak ktoś np. będzie chciał ustawić dla kilku katalogów "dodawanie tymczasowo wyłączone" (whatever, to tylko przykład), to dodałby taką właściwość (+ rozbudowane filtrowanie a'la excel).

To by rozwiązało problem klasyfikowania katalogów na każdy sposób jaki ktoś chce. Oczywiście pytanie czy tak sie da i czy nie jest za późno na takie wywracanie systemu :)

A skoro już przy nich jesteśmy... Może jest technicznie możliwe aby po prostu nie wymyślać X różnych pól tylko wprowadzić funkcję, że każdy sam sobie określa jakie mają być dodatkowe oprócz podstawowych? Jak ktoś np. będzie chciał ustawić dla kilku katalogów "dodawanie tymczasowo wyłączone" (whatever, to tylko przykład), to dodałby taką właściwość (+ rozbudowane filtrowanie a'la excel).

To by rozwiązało problem klasyfikowania katalogów na każdy sposób jaki ktoś chce. Oczywiście pytanie czy tak sie da i czy nie jest za późno na takie wywracanie systemu ;)

@Elias

Czy chodzi o pasek postępu w okienku powitalnym, czy przy ładowaniu projektu?

@Ragmar23

Na razie baza z adresami ma takie pola:

adres

pr

pr_dane (do zapisu kolejnych wartości i daty, aby po jakimś czasie mieć statystykę pr)

skrypt

site

site_www

bck_link

bck_link_www

darmowy

moderowany

link_zwrotny

etykieta

ocena

tematyka

uwagi

tagi

data_powstania

wp_natychmiastowa_publikacja

wp_autorejestracja

black_lista

beznadziejny

W wersji wspólnej serwerowej pewne pola, będą nieaktywne, np. etykieta lub ocena, bo trudno tutaj ujednolicić wartości, więc musi być oddzielna baza lokalna, lub serwerowa usera z tymi polami.

Co do elastycznego definiowania pól, to teoretycznie możnaby coś takiego zrobić, ale na zasadzie lokalnej dodatkowej bazy z dodatkowymi polami, ale nie wiem, czy warto aż tak komplikować program. ;-)

@Elias

Proszę, zarchiwizuj sobie projekty na wszelki wypadek, a potem zapuść program do naprawy baz danych, bo może coś tu jest nie tak.

Możesz też zainstalować wersję demo a potem wgrać do niej plik exe z ostatniej aktualizacji i zobaczyć czy ten błąd też wtedy występuje.

@featmilka

Niestety, tym razem rozwój idzie mi powoli. Program praktycznie powstaje od nowa, więc nie jest to zwykłe dorobienie czegoś tam, lecz gruntowna przebudowa, bo zmieniłem podstawowy system baz danych i interfejs. Aktualnie programuję edytor opisów jako zewnętrzna aplikacja połączona z głównym programem poprzez bazę artykułów. Idea będzie taka, że w edytorze tworzy się i przechowuje teksty źródłowe oraz przygotowuje się dowolną ilość gotowych tekstów, a przy katalogowaniu korzysta się już z tych gotowych tekstów. Ma to ten plus, że w momencie wykorzystania tekstu można będzie zapisać w bazie, gdzie i kiedy go wykorzystano. A np. w przypadku odrzucenia w jednym katalogu będzie można go użyć może w innym, itd.

pozdrawiam

Grzegorz

Moja sugestia jeśli chodzi o "ustawienia katalogowania" dla danego projektu.

Standardowo nie wiem czy ktoś wcześniej wpadł na ten pomysł, wiec skarćcie mnie jeśli tak :)

Chodzi mi o dodanie do danego projektu możliwości ustalenia pól, takich jak np. NIP, ulica, kod pocztowy, które bedą wykrywane tak jak te standardowe pola (tytuł, mail, opis itd). Oczywiście wykrywanie nazw takich pól formularza powinno się samemu ustalić i tak samo móc szybko uzupełniać globalnie ich nazwy tak jak dotychczas.

Będzie to szalenie przydatne przy dodawaniu stron do katalogów firm, które wymagają takich danych.

W skrócie - obsługa dodatkowych pól formularzy o nazwach i regułach zdefiniowanych przez użytkownika w obrębie pojedynczego projektu :P

I jeszcze jedno...

Jak usuwam katalog z listy, w projekcie, to żeby mnie przenosiło do następnego na liście a nie poprzedniego. Mega-irytujące ;)

Kolejna rzecz...

Pasowałoby dodać takie oznaczenie jak "wcześniej dodany" lub coś w tym stylu, żebym ja wiedział, że adres jest dodany do danego katalogu, ale nie przeze mnie (tzn. nie był uwzględniany w statystykach) - wiadomo, chodzi mi o łatwość przy tworzeniu raportu. Bo teraz sobie zaznaczam, że w tym katalogu dodałem, ale sobie licze, że "to nie moje" :)

Witam

Jeśli chodzi o pola różnego typu, to już to dorobiłem. W programie będzie można definiować sobie nowe pola.

@ragmar

Myślę, że takie nietypowe oznaczenia będzie można załatwiać polem "tagi". Dany adres możemy oznaczyć poprzez dodanie do niego np. tagu "wcześniej dodany", a potem filtrować bazę adresów z warunkiem: pole tagów zawiera frazę...

Myślę, że jest to dość uniwersalne.

pozdrawiam

Grzegorz

a no to git :)

A będzie można takie wpisy wykluczyć ze statystyk?

Co do dodatkowych pól w katalogu przydałaby się opcja w stylu, że darmowy gdy PR>=X

Bo ostatnio często natrafia się na takie (kij, że niektórym nie działa skrypt do sprawdzania PR), więc to może być dogodne rozwiązanie. Chyba że tutaj znowu w grę wchodzą tagi.

Aczkolwiek w obecnej wersji da się obejść ten problem bez większego trudu :tancze:

Mi w SB jak i w innych tego typu programach zazwyczaj brakuje multi-schowka Czasem trzeba podawać jakieś nietypowe dane. Taki schowek mógłby mieć również możliwość losowania z jakiejś puli wyrazów. Wywoływany prawym przyciskiem z rozwijaną listą +możliwość przypisania skrótów klawiszowych.

kolejna sugestia z mojej strony:

fajnie by było móc stosować grupowe operacje dla zaznaczonych katalogów (najlepiej tak jak sie zaznacza w windowsie z ctrl lub shiftem) i żeby dało sie je usuwać przy pomocy klawisza delete. Ale ta pierwsza część ważniejsza.

mialbym jeszcze 2 propozycje zmian ktore sa kosmetyczne ale pewnie by pomogly

1) w edytorze opisow gdy testujemy sobie wygenerowane synonimy (to okienko z zielonymi wyrazami ktore maja synonimy) domyslnie parsuje kod html. mozna by dorobic funkcje aby takze linki w formacie bbcode byly zamieniane? bo jak sie robi podglad to w ciagu znakow wyswietla sie [ url= ] itd... wstawianiu zagniezdzonych urli trudno zobaczyc czy zrobilo sie maly blad

2) dodajac jakis katalog podczas katalogowania trzeba domyslnie klikac flage 'darmowy', bo inaczej zostanie zapisany jako platny. jest to uciazliwe jezeli importowalo sie liste katalogow z csv gdzie nie bylo tej kolumny i potem przy drobjem modyfikacji (np dopisanie tematyki lub reczna aktualizacje pr) trzeba za kazdym razem dodawac fajke 'darmowy'. mozna by to poprawic aby zaznaczalo sie flage w wypadku 'platny'?

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności