Skocz do zawartości

SEO bohater

SEO-Admin

Rekomendowane odpowiedzi

kolejna sugestia z mojej strony:

Aby dodać na liście projektów możliwość oznaczenia, że któryś jest wstrzymany (najlepiej kolorem). Tak dla własnej wygody w robocie, żeby przypadkiem nie zacząć katalogować strony, za którą ktoś nie płaci ;)

Przy okazji:

Mam problem, chce skorzystać z wyszukiwarki nowych adresów. Po pierwsze to nie działa - tzn. jest martwa na nic nie reaguje. A jak wpisze w pole adresu jakąś stronkę, to po załadowaniu wywala mi "index out of bounds: -1"

Ktoś tak miał? reinstall nie pomógł :/ i takie krzaki mi wyskakują jak dam "przykładowe" zapytanie...

9abbb88f7f11e62cm.jpg

• Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

heh, podejrzewam że masz już dość moich uwag, ale .... :)

Przydałoby się następujące rozwiązanie:

Po zaznaczeniu w bazie globalnej adresów powinna być możliwość wprowadzenia ich do wszystkich projektów (albo lepiej nawet wybranych).

Bo chyba nie da się tego obecnie zrobić i muszę do każdego projektu osobno wrzucać wybrane te same katalogi... zdecydowanie wymaga to automatyzacji.

ech i mam nadzieje, że będzie istnieć możliwość sortowania wg. "dodatkowych informacji" z poziomu projektu, i sortowania wg. "uwag" z poziomu bazy, bo można uzupełniać "uwagi" jak sie kataloguje, ale co z tego jak nie mają one żadnej wartości, gdyby chciało się coś posortować potem w bazie globalnej wg nich. A jak można sortować (filtrować) wg dodatkowych informacji w bazie globalnej, to nie można ich uzupełniać podczas katalogowania z poziomu projektu. No brakuje mi strasznie tej możliwości. Mam nadzieje że wziąłeś to pod uwagę przy nowej wersji - ja tak tylko wypisuje co mnie troszku irytuje ;)

Te problemy znikną same, ponieważ sposób zarządzania adresami będzie inny, bardziej globalny, bez kopiowania właściwości katalogów do projektów.

Sortowanie i filtrowanie też będzie łatwiejsze i elastyczniejsze.

pozdr

Grzegorz

p.s.

Aktualnie kończę program do edycji opisów, który zastąpi moduł edycji opisów w SB.

jeszcze taka mala drobnostka ale nie wiem czy zwrociles na nia uwage robiac v4

w v3 jak eksportujesz katalogi to dane wrzuca do kolumny 'uwagi', ocene do 'daty', a kolumna 'ocena' jest pusta - przy ponownym eksporcie trzeba wczesniej wstawiac kolumne, bo inaczej z tego powodu nie zaimportuje ocen

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

jeszcze dwie rzeczy chcialbym aby byla zrobione :)

1) mozliwosc zmiany nazwy projektu. kiedys mozna to bylo zrobic zmieniajac nazwe katalogu, teraz nie ma takiej mozliwosci bo program sie pluje

2) jakas mozliwosc archiwizacji wybranego projektu tak aby nie wyswietlal sie juz oraz aby mozna bylo go w przyszlosci dodac z powrotem jednym guzikiem?

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

Ja mam pytanie o sposób oznaczania wpisów jako dodanych w nowej wersji

Tak jak do tej pory będzie to rozwiązane z poziomu projektu dla jednego projektu? czy będzie opcja globalnego oznaczania? i czy program będzie inteligentnie oznaczał gdy różnica między dwoma adresami będzie tylko w członie "www"

moja wizja na plik CSV, który można by wrzucić do programu żeby sobie ją przemielił jest taka, że..

nazwa_projektu;adres_katalogu;status

Jeśli status byłoby puste (lub link do wpisu) tzn, że wpis dodany

Jeżeli status=0 - odrzucony, czyli żeby zniknęło z katalogu oznaczenie "oczekuje" i łatwo byłoby wrócić do tego katalogu w przyszłości np. najprawdopodobniej z bardziej unikalnym opisem :)

To wszystko sprawdziłoby się dobrze jako rozwiązanie na całą baze.

a jeśli jest jakaś inna wizja, no to oczywiście chętnie ją poznam :)

hmmm... no i wlasnie sobie tak updateuje liste wpisów o dodane z csv, i nie zauważyłem że mi sie robi przez to burdel w statystykach bo dodaje drugi raz te same adresy :/

w sumie nie wiem co lepsze, ale wydaje mi się, że rozsądnym bedzie jeśli zostanie zmieniona data ną tą z którą wrzuca sie plik z adresami dodanych....

bo jakby to była lista kilkudziesięciu adresów do oznaczenia to hmm, strach się bać ;)

edit:

Kolejna sugestia z mojej strony.

Jak jest ustawione, że tekst zmienia po dodaniu na kolejny, to wypadałoby, aby program zapamiętywał na którym ostatnio skończył. Bo mam kilkanaście opisów dla jednej strony i się nagle okazuje, że zaledwie 1/4 z nich używam ;)

konkurencja wprowadzila odpowiednik baz quick - chyba czas przyspieszyc ten projekt zanim konkurencja wprowadzi platnosci :)

ewentualnie - daloby rade udostepnic szybko jakies w miare proste narzedzie do harvestowania i tworzenia tych baz do v3? chodzi glownie o seoki

@sleaquit

W pewnym sensie to miłe, że konkurencja naśladuje moje rozwiązania. ;-)

Być może dzisiaj uda mi się udostępnić już program do edycji opisów, który będzie współpracował z nową wersją, a który zajął mi odrobinę czasu. Po czym zacznę działać z nową wersją i pomyślę o bazach quick, lub czymś podobnym.

sb4-edytor.jpg

pozdrawiam

Grzegorz

p.s. Która to konkurencja, bo nie mam czasu wszystkiego śledzić?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności