Skocz do zawartości

SEO bohater

SEO-Admin

Rekomendowane odpowiedzi

Czy z poziomu użytkownika można je sobie konfigurować i czy ten soft obsługuje w wersji już przygotowanej do sprzedaży precle WP, czy jest to juz ustawione oraqy jak wielka jest baza???

• Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

W nowej wersji przydałaby się możliwość łączenia zestawów, a potem w przy dodawaniu wpisu w katalogu z takiego złączonego zestawu były losowany jeden zestaw. Zobrazuję to trochę:

Mamy zestawy:

1. 500 znaków - bez linków

2. 500 znaków - 1 link

3. 500 znaków - bez linków

4. 500 znaków - 1 link

5. 500 znaków - bez linków

6. 500 znaków - 1 link

Teraz łącze zestawy 1, 3 i 5. Przy dodawaniu wpisu losowany były jeden zestaw albo: 1, 3 bądź 5.

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

@gallus

Wszystko można sobie konfigurować. A tu jest przybliżona (bo część z nich jest już nieaktualna) statystyka ilości katalogów:

"WordPress";4496

"SEOKatalog";1380

"otwarty.pl mini";1267

"qlWeb";1181

"autorski";799

"WebMini";545

"qlWeb by Jachu";430

"Easy-Directory";325

"FreeGlobes";311

"MocneLinki";245

"CNCat";78

"INDEXU";71

"Joomla";58

"Arfooo";34

"scuttle";33

"Przyjazny";22

"SkaLinks";19

"Drupal";12

"ABIX";10

"Bigu-Dir";8

"Dir-Elite";7

"freeglobes";7

"Opisowy by Erbi";7

"CMS";6

I ileś tam pozostałych.

Mam nadzieję, że opcja wspólnej bazy i edycji dla wszystkich użytkowników w nowej wersji pozwoli wspólnymi siłami uporządkować bazę adresów.

@arve_lek

Myślałem o tym, żeby zrobić w każdym zestawie opcję "aktywny". Wówczas odhaczałoby się tylko te, których nie chce się w danym momencie użyć i już.

Spróbuję za dwa tygodnie, aczkolwiek będzie to niebezpieczne posunięcie, bo dam nową wersję w momencie jak wyjadę na urlop i na pewno nie wszystkie opcje będą gotowe, a ja nie będę mógł (teoretycznie) odpowiadać na pytania. Chyba, że będzie to można potraktować jako beta wersję. ;-)

pozdrawiam

Grzegorz

Po prostu trzeba kliknąc w stopkę. ;-)

Update darmowy, aczkolwiek jedna opcja w nowej wersji będzie miała symboliczną opłatę (około 2 zł netto za miesiąc). Chodzi o możliwośc korzystania ze wspólnej bazy adresów znajdującej się na serwerze. Wiadomo, dochodzą tu koszty utrzymania serwera i roboty administracyjnej, ale może więcej chodzi tu o selekcję mało zaangażowanych userów, tzw. leecherów. Bo dodatkowym wymogiem będzie obowiązek okresowej aktywnosci każdego użytkownika wspólnej bazy, tzn. np. dodania do bazy nowego adresu, lub uaktualnienie właściwości adresu. Będę chciał wprowadzic pewien rodzaj demokracji, czyli co jakis czas uzytkownicy będą mogli zagłosowac np. że należy uaktualniac bazę częściej, itp.

pozdrawiam

Grzegorz

• 3 tygodnie później...

Witam,

Mam takie pytanie czy licencja obowiązuje zainstalowanie programu na kilku komputerach z tym , że jednocześnie z aplikacji korzystała by jedna osoba?

I drugie pytanko : czy do programu można dodać tekst z synonimizowany i on po kolei będzie generował z tego opisy do katalogów tak żeby teksty się nie powtarzały?

Z wcześniejszych wypowiedzi Autora programu wynika, że prawdopodobnie jest obecnie na urlopie i pewnie dlatego nie może sam się ustosunkować do pytań.

W związku z tym:

qbeczek:

Wchodzisz w "Opcje" - wybierasz "Import haseł WP z pliku CSV" i importujesz.

Jeżeli nie masz wprowadzonych adresów swoich wp: - "Opcje" - "Import adresów do bieżącego projektu z pliku CSV".

Przechodzisz do "Ustawienia katalogowania".

W pozycję "Imię" wpisujesz swój login - zapisujesz i powracasz do listy adresów.

Przy każdym adresie wp, do którego program posiada hasło wyświetlają się małpki.

Małpka kolorowa - dla danego wp jest hasło dla wprowadzonego w "Ustawieniach katalogowania" loginu, szara małpka - hasło jest ale dla innego loginu.

Davi:

Pytanie pierwsze:

2.1 Udzielenie licencji.

Jeśli nie udzielono dodatkowych licencji lub nie zawarto dodatkowych umów, zgodnie z warunkami i postanowieniami niniejszej licencji, autor udziela licencjobiorcy, jeśli jest on osobą fizyczną, lub w przypadku gdy jest firmą lub inną organizacją prawną, jednej (1) wyznaczonej osobie w organizacji ("Oznaczony Użytkownik") osobistej, niewyłącznej, niepodlegającej przeniesieniu, a także ograniczonej licencji na użytkowanie oprogramowania.

Licencjobiorca NIE MOŻE otrzymywać żadnego bezpośredniego lub pośredniego wynagrodzenia za rozprowadzanie oprogramowania BEZ POROZUMIENIA z autorem.

Licencjobiorca może zainstalować oprogramowanie na odpowiedniej liczbie stanowisk komputerowych, przy założeniu, że Oznaczony Użytkownik jest jedyną osobą upoważnioną do korzystania z oprogramowania. Licencjobiorca może również wykonać odpowiednią liczbę kopii zapasowych oprogramowania i umieścić je na twardych dyskach, nośnikach optycznych lub magnetycznych oraz na jednej płycie CD, na wypadek uszkodzenia lub zniszczenia oryginalnej kopii oprogramowania. Wszelkie prawa Licencjobiorcy niewyszczególnione w niniejszym dokumencie są zastrzeżone przez autora.

2.2 Wielokrotne kopie licencjonowane.

Licencjobiorca może uzyskać od autora dodatkowe licencje, dzięki czemu program będzie mogło obsługiwać kilku Oznaczonych Użytkowników (każdy na podstawie "Licencji dla Oznaczonego Użytkownika").

Drugie pytanie:

Podstawowa funkcjonalność programu to:

1. Wpisanie lub wklejenie opisu.
  2. Dodanie do niego, ręcznie lub z bazy zaimplementowanej w programie, synonimów.
  3. Wpisanie kilku tytułów (słów kluczowych z którymi będą katalogowane).
  4. Ewentualne wpisanie hiperłączy, dla katalogów które umożliwiają dodanie linków w opisie.
  5. Automatyczne utworzenie tekstów, dowolnie skonfigurowanych (ilość znaków, ilość linków).
  6. Przejście do katalogowania
  7. Dodanie wpisu - w dużym stopniu zautomatyzowane - program pobiera dostępne mu informacje i automatycznie wstawia w odpowiednie pola.
  8. Wpis po dodaniu zatwierdzasz żółtą lub zieloną buźką - to informacja dla programu że dany tekst został wykorzystany i nie należy go powtórnie używać. Żółta buźka - wpis dodany, czeka na moderację, zielona buźka - wpis zatwierdzony, znajduje się w katalogu. Zatwierdzenie zieloną buźką generuje automatyczny ping adresu.
  9. Po wyczerpaniu się przygotowanych wcześniej tekstów, program generuje na bieżąco kolejne.

Program posiada również sporo innych funkcji oraz własną bazę katalogów i wordpressów. Bardzo mocno ułatwia katalogowanie.

Pozdrawiam

Unikalny format - Baza Publikacji Lansera - Ultraklimat.pl - Rodzina, Ekologia, Dom i Wypoczynek

• 2 tygodnie później...

Mam kilka baz katalogów w csv. Chciałem zrobić jedną, aktualną bazę w ten sposób, że wczytuje każdą listę którą przeleciałem już SB, eksportuję tylko katalogi z zaznaczoną opcją: oczekiwany lub zaakceptowany (żółta i zielona buźka). Na koniec łączę wszystkie listy które wyeksportowałem w jedną.

I teraz pytanie, czy jest taka opcja w SB, która wyeksportuje mi tylko wybrane katalogi?

...

Po reinstalacji systemu mam problem z otwieraniem katalogów na silniku IE. Otwiera tylko się główna strona, a gdy chcę przejść do kategorii wyświetla się pusta strona i dalej już nic się nie otwiera. Mam IE w najnowszej wersji 9. Jeśli ktoś wie jak rozwiązać ten problem to proszę o pomoc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności