Skocz do zawartości

SEO bohater

SEO-Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Dwa tygodnie to długo? ;-)

Minęło jak z bicza strzelił i czas wracać do gry.

Sytuacja wygląda tak, że SB4 podeszło już pod podstawową funkcjonalność beta. Ulepię teraz instalkę i napiszę trochę pomocy.

Od wersji SB4Edytora 1.04 uaktualniłem troszkę soft do programowania na najnowszą wersję i przez to musiałem też pozmieniać trochę kodu w programie, ale końcowy efekt, myślę, będzie ok.

Nie chcąc popełniać błędów kolegi Wojtka z firmy "E..." nie dam dokładnego terminu, ale za kilka dni chyba mi się uda wreszcie dać nową zabawkę, która mam nadzieję, będzie użyteczna. '-)

pozdrawiam

Grzegorz

Obecnie po wielu miesiącach korzystania z SeoBohatera pojawia mi się tyle błędów, że prawie uniemożliwia mi to pracę. Wyskakują jakieś błędy w programie i w bazach. Nie wiem czemu nie działa mi funkcja szybkiego wyboru kategorii (cokolwiek bym nie zrobił). I kilka innych mniej lub bardziej wkurzających rzeczy.

Oczywiście zaznaczam, że SB to super oprogramowanie i nie chcę robić czarnego PR - błędy które się u mnie pojawiają to zapewne oznaka "zmęczenia materiału" i tego, że dużo z niego korzystam i każdy soft z czasem wariuje :(

Chciałbym "wyzerować" wszystko. skasować informacje o obecnych projektach, skasować wszystkie bazy i zacząć zupełnie "od nowa" :D

Dlatego błagam o nową wersję albo o informację skąd mogę pobrać pełną wersję instalacyjną wersji obecnej (bo nie wiem gdzie ją znaleźć)! :)

Witam,

Mam pewien problem, miałem go od samego początku dlatego przestałem używać seo bohatera, chciałem teraz do niego wrócić po nowej instalacji ale dalej jest ten sam problem.

Mianowicie, ustawiam opis, anchory, itd, wybieram np. Gecko i na początku jest ok, wybieram "dodaj stronę" klikam "wyślij" i nic ... nie przechodzi do dalszej częsci z opisem, email'em itd.

Ten sam problem występuje gdy zamiast gecko wybieram ie.

Niektóre katalogi w ogóle się nie wczytują, kiedy sprawdzam ręcznie katalog uruchamia się bez problemu.

Już naprawdę nie wiem o co w tym moze chodzić.

Mianowicie, ustawiam opis, anchory, itd, wybieram np. Gecko i na początku jest ok, wybieram "dodaj stronę" klikam "wyślij" i nic ... nie przechodzi do dalszej częsci z opisem, email'em itd.

Ten sam problem występuje gdy zamiast gecko wybieram ie.

ogolnie przy zmianie silnika powinienes jeszczeraz kliknac na dany katalog na liscie - zmiana silnika dziala przy przeladowaniu katalogu/otworzeniu nowego.

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

2 pytania...

Pierwsze:

Czy ktoś już podjął się testowania nowej wersji? bo mi ciągle brakuje czasu za dnia żeby to zrobić ;) a chciałbym wiedzieć czy prosto jest migrować do nowej wersji i jak to wygląda.

Drugie:

Czy ktoś wpadł na jakiś łatwy sposób, żeby sprawdzić czy katalogi oznaczone jako beznadziejne lub z czarnej listy, może dziwnym przypadkiem już się do czegoś nadają. Na przykładzie: dałem jakąś domenę na czarną listę, a tu się okazuje, że to już jest całkiem sprawnie działający SeoKatalog.

------------------------------

No ale że jeszcze nikt? ;)

No dobrze, skoro nikt nic nie pisze, to ja skorzystam z faktu, że piątkowy wieczór spędzam w radosnej samotności pijąc drina i testując nowego bohatera :D

A więc:

- znalazłem odpowiedz na moje drugie pytanie w poście wyżej

- brakuje mi terminarza

- brakuje mi funkcji - zamknij wszystkie karty

- jak dodaje nową nazwe pola w ustawieniach projektu dla np. adresu strony i daje zapisz, to niestety nie zapisuje mi jej. Dodanie nowej nazwy pola działa tylko poprzez opcje główne SB4

- jeśli zmienię frazy do podświetlania, to "ustawa wchodzi w życie", tzn. zmiana działa dopiero po przeładowaniu strony

- podświetlanie fraz działa od razu po załadowaniu strony, ale wypełnianie formularza już nie - w sumie nie wiem czy to wada czy zaleta, chyba kwestia przyzwyczajenia :D

- w sb-edytorze przydałoby się, aby dwukilik na synonim z prawego panelu, powodował jego wprowadzenie do tekstu

- przydałoby się cokolwiek co wskazuje że strona się ładuje, jakies "oczekiwanie na odpowiedź" , "wysyłanie żądania"

- filtrowanie mnie nie działa (tzn. działa tylko to wg. skryptów)

- każdy filtr działa w połączeniu z innymi? czy każdy osobno?

- byłoby dobrze, aby program zapamiętywał ostatnie ustawienie filtra, gdyby chciał ustawić nowy, to trzeba by dodać przycisk, "wyczyść filtr/wyczyść wszystkie filtry"

- te przyciski do oznaczania czy dodany/oczekujacy/nie dodany teoretycznie chyba działają, ale przy adresach katalogów nie jest to widoczne

- brakuje opcji "online" bo jedyną możliwością żeby zmienić "własności" jakiegoś katalogu, to otworzyć go w karcie

- generalnie to brakuje mi oznaczeń "graficznych" właściwości katalogu. Można by wygospodarować na to pole nad oknem przeglądarki, gdzie ładnie graficznie byloby przedstawione dosłownie wszystko (włacznie z tagami, tematyką itd) - nie wiem ile by to zajęło miejsca, ale byloby całkiem wygodne - wtedy na liście katalogów mogłoby zostać tak przejrzyście jak jest obecnie

- przy filtrowaniu (pomijając że nie działa), w tym bloku gdzie "pole adresu zawiera", "pole tematyki zawiera", to filtruje według słowa które sie wpisze czy według słów po przecinku, że zawiera "to lub to" albo "to i to"

Generalnie jest bardzo pozytywnie ;)

Jaki silnik przeglądarki użyłeś? bo śmiga aż miło

No ale nie powiem jakie wrażenia z samej czynności katalogowania, bo w tych katalogach, tzn w wiekszosci już mam pododawane :P

Zdaje sobie sprawę że takich rzeczy jak terminarz, baza katalogów, eksportowanie na miliony sposobów, statystyki itd jeszcze do tego nie wmontowałeś - ale mam nadzieje że już masz ;)

Czekam aż bedzie final, czekam :) i mam nadzieje, że bedzie jakaś małobolesna forma migracji ze starej wersji SB do nowej :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności