Skocz do zawartości

SEO bohater

SEO-Admin

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Dzięki za taki duży feedback. :-)

Jeśli chodzi o filtrowanie, to wszystko co się tam ustawi program bierze jako jeden duży warunek.

Silnik to IE, gecko odpuściłem, bo miał brak obsługi ciasteczek, co go dyskwalifikowało np. w większości wordpressów.

Statystyki są - zobacz "menu/statystyki dodań". Można tam wyeksportować adresy w formie txt lub w formacie SB Pingera.

Ponadto, przy wykorzystaniu artykułu, w SB edytorze w tabeli tekstów, też jest zapisywane, w którym miejscu art został wykorzystany.

A poza tym, to wszystko stopniowo będę brał pod uwagę i udoskonalał.

pozdrawiam

Grzegorz

• Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

przyszedł mi do głowy jeszcze jeden kosmiczny pomysł, dotyczy on wstawiania linków do opisu przy dodawaniu do SeoKatalogów.

Z racji różnorodności szablonów wydaje mi się, że nie ma magicznego sposobu na odczytywanie informacji ile linków można wstawić do opisu po osiągnięciu podanego limitu znaków (co katalog to inaczej lub brak możliwości). Dlatego moja ambitna sugestia polega na tym, że mógłbyś gdzieś umiejscowić magiczny mini formularzyk (taki co strzałeczkami zmienia się w nim cyferkę), w którym na szybko określałoby się liczbę linków w tekście.

Wykonalne to? ;)

Fakt: statystyki dodań są, tylko to importowanie wpisów by się przydało w taki sposób jak gdzieś tam kiedyś sugerowałem...

A to zapisywanie gdzie tekst był użyty to fajna sprawa - bo czasem niektórym mam ochotę powygarniać za zarzuty o "brak unikalnego opisu" albo ewentualnie i niechętnie potwierdzić ich zarzut ;D

Nie wiem czy to w ogóle technicznie możliwe, ale normalnie w przeglądarce jest zapamiętywane co się w pole (formularzy) captchy wpisywało... w tak zaimplementowanym silniku IE też da się takie rzeczy robić? Ostatnio jest moda na wpisywanie słów od tyłu, stolic państw, tytułów seriali itd w ramach captchy w seokatalogach - już niektórych się nauczyłem, ale jak znowu widze że mam wpisać "warszawa" od tyłu to mnie szlag trafia ;) Po prostu przydało by się zapamiętywanie tego :hmmm:

@ragnar23

kosmiczny pomysł, dotyczy on wstawiania linków do opisu przy dodawaniu do SeoKatalogów.

To nie jest kosmiczny pomysł, bo już zacząłem się do tego wcześniej przygotowywać. ;-)

W SB4 edytorze od wersji 2.02 wprowadziłem zapis wartości długości tekstu przy generowaniu. Czyli teksty w bazie są też oznaczone pod kątem długości. Można więc z tego samego tekstu źródłowego wygenerować np. kilkadziesiąt (kilkaset?) artykułów o długości do 300, do 500, do 1000, do 2000, itp. Zmieniając tylko w parametrach wartość max długości artu.

Stąd już tylko krok o dołożenie w głównym SB4 opcji wyboru długości tekstu do wklejenia. Program wtedy będzie brał tylko z tych artykułów, które są określonej długości maksymalnej.

A co do reszty, to jak zwykle, okaże się w praniu, czy da radę. ;-)

pozdrawiam

Grzegorz

Grzegorz,

pozwól, że zamieszczę tu kilka swoich uwag i pytań odnośnie obydwu programów: SB i SB-Edytor.

1. Zamulanie systemu poruszone przez kolegów - nie zauważyłem. Zużycie procesora na poziomie kilku procent (w porywach).
  2. UTF-8 - śmiga pięknie, nie tylko nie ma problemów z polskimi znakami (vide mój inny post), ale nawet język japoński śmiga!
  3. Zauważyłem problem ze spinowaniem linków w postaci {#1|#2|#3}. Zamiast - jak się można spodziewać - wybrać jeden z tych trzech, wybierał zawsze jeden i ten sam, w dodatku dodając otwierającą klamrę {. Poradziłem sobie w ten sposób, że wstawiłem na sztywno linki do tekstu, które potem spinowałem. Ale przecież nie o to chodzi. Być może ja coś zrobiłem nie tak?
  4. Zupełnie na marginesie, czy pusta linia pomiędzy linkami jest konieczna?
  5. Wymiana listy katalogów - mam domyślną, ale nie chcę z niej korzystać, zamiast tego chciałbym do poszczególnych projektów (grup) stosować swoje listy katalogów. Jak mogę dokonać takiej wymiany?
  6. Ktoś wspomniał wcześniej o dynamicznym ustawianiu liczby linków (SEO-katalogi umożliwiają wstawienie do tekstu różnych ilości linków) - dołączam się to tego postulatu!

Na razie tyle, jak coś jeszcze wyjdzie w praniu - dam znać.

A za tą obsługę UTF-8 należy Ci się wielkie piwo - dzięki!

美しい琥珀ジュエリー|琥珀アクセサリー専門オンラインジュエリーショップ。 - Co to jest? Język japoński dla początkujących?

Witam

@AbA

Spinowanie muszę sprawdzić.

Pusta linia pomiędzy linkami też w zasadzie mogłaby nie istnieć, ale na razie musi jeszcze być. ;-)

Jeśli chodzi o listę katalogów, to w sb4 jest tylko jedna główna baza, a które adresy mają być widoczne ustalamy filtrowaniem. Przy importowaniu adresów jest opcja dodania jakiejś frazy do pola uwag. Można więc importować sobie jakąś listę i dodać do pola uwag np "lista 1", potem inną listę z innym oznaczeniem. Następnie filtrujemy bazę z warunkiem pole uwag zawiera "lista 1", itp.

@monstrum

Zrobię opcję resetu bazy przy następnym upgradzie.

pozdr

Grzegorz

p.s. Na razie nie wypuszczam nic nowego, bo kończę moduł masowego sprawdzania PR itp przy pomocy proxy, co da duże przyspieszenie, czyli nie tak jak w prtesterze jeden adres co kilka sekund, lecz np. 100 adresów na kilka sekund, w zależności od ilości wątków, które przełknie dana maszyna.

Czy w nowej wersji Beta istnieje możliwość wgrania swojej bazy, bo z tego co wiem kiedyś nie można było ;) ?

Strona firmowa - Rzeczywistość Rozszerzona.

Programowanie Android - Programowanie Android przez profesjonalistów.

Tworzenie Aplikacji Android - Fachowe Tworzenie Aplikacji Android!

Kiedy można spodziewać się aktualizacji ? ;)

Strona firmowa - Rzeczywistość Rozszerzona.

Programowanie Android - Programowanie Android przez profesjonalistów.

Tworzenie Aplikacji Android - Fachowe Tworzenie Aplikacji Android!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności