Skocz do zawartości

SEO bohater

SEO-Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jeszcze mini-prośba: zrób wyskakujące okienko z pytaniem "czy na pewno chcesz wyjść z projektu ?" bo już nie raz zdarzyło mi się że z pośpiechu chciałem wejść w ustawienia katalogowania a wcisnąłem przycisk z niebieską strzałką obok i wczytywanie projektu od nowa... :)

Co do programu PR tester zaś - nie rozumiem czemu program dla niektórych katalogów zostawia puste pole PR a innym daje N/A - toć i jedno i drugie powinno być chyba N/A jeśli skrypt zwraca pustą zmienną ?

Sprawdziłem z ciekawości kilka takich katalogów z "pustym" PR SEO Quake-m i tam widnieje N/A...

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Program rozwija się bardzo ciekawie, wkrótce może być idealnym rozwiązaniem ale potrzebne jest dopracowanie kilku elementów.

1. Możliwość importu projektów z SK. Tamten program jest od dawna praktycznie martwy więc jeśli właściciel chce przejąć użytkowników SK to taka funkcja to podstawa (nikt nie będzie ręcznie zaznaczał katalogów, które dodał poprzez SK)

2. Resetowanie bazy także z możliwością pozostawienia dodanych katalogów/precli

3. Sprawdzanie duplikatów adresów np przy imporcie bazy katalogów (chodzi o tą samą stronę, która może występować z www lub bez www). Przy takich ilościach musi się to dziać automatycznie aby 2x nie dodawać do tej samej strony

4. Sprawdzanie site podobnie jak PR hurtowo i wyświetlanie informacji o site obok PR

5. Znikanie zaznaczonych katalogów/precli jako np czeka czy dodane w czasie realnym a nie dopiero po klikaniu i odfiltrowaniu. W SK było to bardzo użyteczne - czytelne i proste rozwiązanie (znikanie np dodanych i pojawianie się automatycznie w okienku z dodanymi)

6. Otwieranie się ponownie katalogu gdy oznaczy się go w jakiś sposób (np czarna lista). Po zaznaczeniu strona powinna trafiać wtedy automatycznie na np czarną listę i okienko z ta stroną się zamyka i znika z listy do dodawania.

7. Filtrowanie i sortowanie nie daje pełnych możliwości które czasem są bardzo pomocne.

Ciekawą opcją by była możliwość sortowania 2-poziomowego - np chcę sortowanie według PR a przy tych samych pr sortowanie według np skryptu. Filtrowanie też nie daje dużych możliwości - np chcę odfiltrować tymczasowo wszystkie precle oraz katalogi qlweb z PR na. Przydatna by była opcja filtrowania też według site, czyli nie tylko ukrywanie gdy site=0 ale np ustawianie dowolnej liczby np 30 i odfiltrowanie stron które mają mniejszy site.

Poprawa przyjazności programu. Program ma bardzo wiele funkcji ale w kilku przypadkach niepotrzebnie się go komplikuje:

8. W zestawach - sekcja podświetlanie fraz czy np zakresy ustawiane/pokazywane są dla każdego zestawu oddzielnie. Gdy się kataloguje i się chce dodać jeszcze np jakąś frazę nr 2 to trzeba się naklikać w każdym zestawie niepotrzebnie

9. Nie rozumię po co jest osobny terminarz ? W zestawach jest opcja ilości na dzień. Można by było to tam zestawić z prostym terminarzem aby każdy mógł ustawić ilość /dzień , na /tydzień w określonych dniach czy /miesiąc.

Wtedy opcja na wejściu terminarz by nie była potrzebna kompletnie. Przydały by się też gdzieś widoczne statystyki (bez dodatkowego klikania) dodać na dany dzień oraz sumarycznie.

10. np statystyka - podsumowanie. Po co tam trzeba klikać aby wyświetlić 2 podstawowe/istotne informacje o dodanych/oczekujących. To powinno być widoczne bez klików dodatkowych a także po otwarciu projektu gdzieś. (każdy dodatkowy niepotrzbny klik to tracenie czasu na obsługę a celem programu jest ułatwiać życie :) )

11. Po wejściu też niepotrzebnie się klika - od razu powinny być rozwinięte projekty. Ustawienia można wrzucić do sekcji w projektach "menu" i tym samym jeden aktualnie wejściowy poziom do klikania znika

Program trzeba upraszczać wszędzie tam gdzie się da aby w maksymalnie prosty sposób można było korzystać z wielu funkcji wprowadzonych do programu.

Trzymam kciuki za dopracowanie softu i w efekcie odpowiedni $ za czas poświęcony na tworzenie, aktualizację ciekawie zapowiadającego się pomocnika pozycjonera.

Skuteczne pozycjonowanie w Google. Promocyjna oferta na pozycjonowanie stron.

A ja bym kalendarz zostawiła - nie każdy dodaje do danego projektu codziennie, a później można się pogubić co się dodawało a co nie.

Ogółem po raz kolejny piszę, że to naprawdę fajny program, a szczególnie podoba mi się, że sugestie użytkowników są wprowadzane w życie, co jest najważniejsze. W chwili obecnej Seo Bohater sprawdza się bezbłędnie. Czekam jedynie na drobne usprawnienia :D

Wiem, że kobieta to rzadkość na forum PiO... niemniej jednak zwracaj się do mnie w rodzaju żeńskim ;)

Jeśli posiadasz psa to polecam Ci dla niego szelki Guard

po kilku godzinach przegladania i oceniania bazy katalogow dotrzeglem pewien blad

przy eksporcie bazy nie eksportowane sa nadane oceny - mozna to chyba szybko naprawic a troche pracy mi to zepsulo :/

Oceny są zapisywane w bazie globalnej. Przy eksporcie, imporcie wartości z plików csv i tak nie są brane pod uwagę, więc twoja praca nie poszła na marne, bo oceny nadal są w programie. ;-)

pozdrawiam

Grzegorz

Właśnie rozważam kwestię zakupienia tego programiku i już na wstępie duży plus dla twórcy za tutoriale i poradniki co i jak działa. To ułatwia nawet podjęcie decyzji

Ja właśnie rozważam zakup tego programiku i tutaj wielki plus dla twórcy za tutoriale i poradniki które znacznie ułatwiają podjęcie decyzji ;) To się nazywa kot bez worka :P

Zakupiłam program i mam pytanie skąd wziąć katalogi?

Wiem że to głupio brzmi...ale przesiadłam się z pół automata. Czy mam sobie sama je importować ?Bo w programie ich nie ma..

I jeszcze jedno pytanie. Ponieważ pomyślałam, że może katalogi są w jakis plikach jak dll w folderze programu importowałam sobie z takiego przypadkowego dlla liste i mam teraz pierdolnik w postaci dziwnych znaczków zamiast listy katalogów. Jak to usunąć - czyli czy jest jakaś opcja żeby wyrzucić wszystkie katalogi na raz ? Ratunku. CTR + a nie działa :(

Nie śmiejcie się ciężki dzień mam dziś... :)

Program zapowiada się ciekawie ale też chciałbym opcję importu ze sprytnego katalogowania i kilka usprawnień bo faktycznie jest trochę nadal mało życiowy soft. Program tego typu jest idealny i odnosi sukces finansowy gdy jest tak prosty że każdy lamer go potrafi po krótkiej chwili skumać, a dodatkowo posiada tyle opcji, że bardziej zaawansowany jest w pełni usatysfakcjonowany.

program jest naprawde godny polecenia

tak samo, jak z supportem - chwila momen i wsio zalatwione bylo

mam na tym forum kilku pewniakow, ktorych uslugi i skrypty smialo moge polecic - grzesiek na bank sie do nich zalicza

Dzięki ;-)

Ostatnio troszkę zwolniłem nowe prace nad seo bohaterem, bo muszę się wyrobić z inną grubą robotą, ale zbieram wszystkie wasze zgłoszenia i pewnie jak to bywało znowu zrobię jakiś skok do przodu.

pozdr

Grzegorz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności