Skocz do zawartości

SEO bohater

SEO-Admin

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

przeszukałam trochę wątki, ale nie znalazłam tego czego szukałam. Jak w seobohaterze mogę sobie odfiltrować katalogi po tagach? Nie chodzi mi o to, żeby filtr wyświetlił katalogi z konkretnymi tagami, opisami itp., tylko, żeby właśnie je schował. Przykład: mam oznaczonych kilka katalogów jako "nie na temat", ale na liście nie wiedzę, żadnego oznaczenia tagu ani nic. Czy ja coś źle robię, czy po prostu nie ma takiej funkcji? Z SB korzystam dopiero od 2 dni, więc trochę zielona jestem. Z góry dzięki za pomoc i sorry, jeśli powtarzam czyjeś pytanie:)

• Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Witam

Aby nie wyświetlać adresów, które oznaczone są tagiem np. "kapusta", trzeba do definicji filtru dodać taki warunek:

(tagi NOT LIKE %kapusta%)

Można oczywiście łączyć warunki, np:

(lower(skrypt)='seokatalog') AND (tagi NOT LIKE %kapusta%)

czyli wyświetli nam niekapuściane seokatalogi.

pozdrawiam

Grzegorz

Witam

Aby nie wyświetlać adresów, które oznaczone są tagiem np. "kapusta", trzeba do definicji filtru dodać taki warunek:

(tagi NOT LIKE %kapusta%)

Można oczywiście łączyć warunki, np:

(lower(skrypt)='seokatalog') AND (tagi NOT LIKE %kapusta%)

czyli wyświetli nam niekapuściane seokatalogi.

pozdrawiam

Grzegorz

Dzięki wielkie za szybka odpowiedź, zaraz wypróbuję:)

Grzegorzu,

Spotkałem się z tym w projekcie seokatalogi monerona, jednym słowem jak wybrałem w jakimś seokatalogu daną kategorię i dział np -finanse-kredyty, to przy wyborze nastepnego katalogu skrypt już sam poszukiwał tego samego działu, lub podobnego. Dużo można na tym czasu zaoszczędzić.

Ładowanie strony w 2 sekundy, polecam: Lh.pl . Test

Witam

Program można zaktualizować do wersji 2012.07.01.

Usunąłem w niej ograniczenie w ilości proxy przy sprawdzaniu parametrów katalogów.

Poprawiłem też błąd "niesprawdzania" wpisów jeśli w tabeli oczekujących dany adres nie był oznaczony jako seokatalog.

Jeśli nieraz ilość katalogów do sprawdzenia jest większa niż ilość w tabeli to dlatego, że adresy są sprawdzane w wariantach z www i bez www.

Następne udoskonalenia znowu za jakiś czas. ;-)

pozdrawiam

Grzegorz

Witam,

tak z ciekawości zapytam jaka jest jakość wspólnej bazy adresów? ogólnie zastanawiam się nad dokupieniem i ciekawi mnie czy sa tam wszystkie działające katalogi - czy też te, które wygasły jakiś czas temu. Jak często ta baza jest aktualizowana? zabardzo nigdzie nie mogłem znaleźć informacji na ten temat.

Jakość rośnie z czasem, w miarę jak użytkownicy wchodzą w katalogi i aktualizują część parametrów adresów. Ta aktualizacja odbywa się na bieżąco, ale zależy też od aktywności ludzi. Baza nie jest jeszcze całkowicie oczyszczona, ale cena za rok 29 zł brutto chyba też jest symboliczna.

pozdrawiam

Grzegorz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności