Skocz do zawartości

SEO bohater

SEO-Admin

Rekomendowane odpowiedzi

Ale to od użytkowników zależy stan bazy, od tego czy są aktywni, czy nie. Teoretycznie, gdyby dużo osób widząc niezgodność opisów, np. inny rodzaj skryptu, poprawiało daną właściwość katalogu, to baza stawałaby się coraz lepsza.

Jak mam oznaczać nieprzydatne, tak, zeby toto miało wpływ na te bazę? Na razie oznaczam je "czarną listą", ale czy to oznaczenie przenosi sie na publiczna serwerową bazę?

Eksperyment Discover.pl

• Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jeśli masz załadowaną bazę serwerową, to zmieniając oznaczenie katalogu wysyłasz to także na serwer. Cron robi co 15 minut zrzut bazy. Jeżeli potem przed załadowaniem bazy do tabeli zrobisz odświeżenie bazy, czyli pobranie jej na nowo z serwera, to masz aktualne dane (sprzed około ostatnich 15 minut).

Kłopot będzie wtedy jeśli dla mnie katalog będzie nieużyteczny bo, przykładowo, nie działam w nieruchomościach, wpisze na cz. listę i takie info pójdzie do bazy.

Chyba jednak praca na liście stworzonej na własne potrzeby jest wygodniejsza i skuteczniejsza.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

No tak, pod uwagę bierzmy nieużyteczność w sensie funkcjonowania strony, a nie tematyki. Np. jeśli zamiast katalogu pojawia się info, że domena jest na sprzedaż, albo pojawił się jakiś inny syf, to można oznaczyć katalog jako beznadziejny lub na czarną listę.

Ja dałem w programie tylko możliwości do wykorzystania, a kto co z tym zrobi to jest jego sprawa. ;-)

• 2 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...

Zanim zainteresowałem się profesjonalnymi narzędziami dodawałem linki i pisałem unikalne opisy ręcznie, po czym wszystkie informacje o danym katalogu wpisywałem sobie w exela. Pytanie, czy te dane mogę przenieść do programu?

Tzn, czy mogę uzupełnić wpisy w programie o już dodane poza nim, o podobnych statusach np "Oczekuje na akceptację", czy "Dodano wpis" i skierować do nich odpowiednie linki, użyte opisy itp?

Jakiejś dedykowanej opcji do przeniesienia takich danych nie ma.

Osobiście bym się nie bawił, tylko zacząłbym nowy projekt w programie i dodawał tylko do tych do których nie dodałem (nie znajdujących się w Twoim arkuszu). Ewentualnie, zasymulowałbym dodanie, otwierając każdy adres i oznaczając go odpowiednią flagą.

pozdrawiam

Grzegorz

Dodaję tematy i opisy w edytorze i w moim przypadku system generuje więcej opisów niż różnych tytułów, co jest raczej logiczne z punktu widzenia możliwości utworzenia różnych sformułowań z określonej liczny synonimów.

Niemniej jednak skoro system tworzy powtarzające się tematy, to chciałbym mieć możliwość wybrania, które tematy mają się powtarzać, a które nie - w tej chwili można to zrobić ręcznie, ale jest mały błąd. Tzn w zakładce "Baza gotowych tekstów", można kliknąć na "Tytuł" w tabeli po lewej, zmienić go ręcznie w polu po prawej i od razu zapisać, aczkolwiek takie rozwiązanie nie zmienia tytułu w tabeli, stąd wydaje się, że niepożądany tytuł nadal się powtarza.

Myślę, iż mała poprawka aktualizacji tytułu w tabeli po zmianie ręcznej (lub jeszcze lepiej, gdyby można automatycznie podmienić na jeden z pozostałych wygenerowanych) w polu "Tytuł" po prawej byłaby miłym usprawnieniem.

p.s. dopiero poznaję możliwości tego programu, ale już teraz muszę przyznać, że jest genialny - doskonałe narzędzie na potrzeby kontrolowania wpisów do katalogów.

Taka ciekawostka. Jeśli komuś strasznie wolno wczytują się podstrony w SB, polecam instalację IE10, różnica u mnie jest zauważalna :-)

Zresztą ogólnie wszystko tam śmiga, FF i Chrome będą mieli co nadrabiać.

Marketing Internetowy - SEO/SEM - km-web.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności