Skocz do zawartości

Jak zarejestrować domenę .travel?

dMien

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Chciałbym w przyszłości założyć firmę związaną z turystyką, ale już teraz znalazłem ciekawą domenę .travel.

Czy jest możliwość zarejestrowania takiej domeny na osobę prywatną lub firmę ale niezwiązaną z branżą turystyczną?

U jakiego rejestratora (niekoniecznie polskiego) wyjdzie najtaniej kupno i utrzymanie takiej domeny?

Dziękuję i pozdrawiam,

D.

Kiedyś interesowałem się tym tematem, po pierwsze trzeba przedstawić papiery że prowadzisz działalność związaną z turystyką, a druga sprawa to że domena kosztuje 2k na rok ;)

podsumowując, nadaje się jedynie pod lans... i robienie kosztów ;)

brak sygnatury

Dzięki za odpowiedzi. ;)

Czyli nie ma zgody, co do ceny?

Tak poza tym, czytałem, że rejestracja jest otwarta dla wszystkich podmiotów komercyjnych. Więc nie jestem pewny czy chodzi tylko o te związane z branżą.

Tak czy owak, wiecie u którego registrara najtaniej zarejestruję i utrzymam taką domenę?

BartlomiejJ, a może Wy rejestrujecie i utrzymujecie .travel za "kilkaset złotych rocznie"?

Kto może zarejestrować domenę .Travel ?

Każda firma, organizacja lub osoba fizyczna, których podstawowa działalność mieści się w zakresie niżej wymienionych działów turystyki.

Linie Lotnicze

Parki Rozrywki

Hostele

Firmy przewozowe

Operatorzy campingowi

Firmy wynajmujące samochody

Internetowa rezerwacja wycieczek

Biura przewodników

Linie wycieczek wodnych

Linie Promowe

Hotele i Kasyna

Biura Informacji Turystycznej

Linie Kolejowe

Restauracje

Tour-Operatorzy

Agenci Wycieczek

Media Podróżnicze

Organizacje badające rynek turystyczny

Parę sekund szukania...

Zobacz też: www.travel.travel

Ok, faktycznie, domena jednak nie jest dla wszystkich, trzeba należeć do "segmentu".

Mam pytanie, jako że nienajlepiej u mnie z językami:

Since December 2007, policy improvements have simplified name registration and released many place names to the pool of available names. The result has been a much-reduced reserved list. The full reserved list in downloadable PDF format is available here.

Additionally, as of November 11, 2008, The Travel Partnership Corporation granted Tralliance, the .travel Registry, the right to register the names forming the Industry Names reserved list and to use such names or to release them for general registration. Tralliance has taken up that right and does not currently have plans to release any of the names.

https://www.travel.travel/index.php/authenticate-register/

Czyli chodzi o to, że domeny z tej listy są w ogóle niedostępne do rejestracji?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności