Skocz do zawartości

Google bot nie indeksuje

djmj

Rekomendowane odpowiedzi

Mam dziwny problem ponieważ strona jest dodana do google i ją widać w meta mam ustawione <meta name="robots" content="index, follow" > a mimo to google bot nie indeksuje pozostałych stron mimo że linków jest już dość dużo w google do strony głównej. Adres strony https://www.jazzybaby.pl Może będziecie mieli jakiś pomysł czemu tak jest bo mi już skończyły się wszytskie pomysły.

Jedyne co googlebot widzi na Twojej stronie to

<body>

<script type="text/javascript">

<!--

window.location.href="index.php";

-->

</script>

</body>

raczej duzo do indeksowania nie ma. Nie mam pojecia po co robisz przekierowanie w javascript na index.php, ktory jest tragiczny pod wzgledem poprawnosci kodu.

Wywal przekierowanie w js i w index.php popraw kod i usun sesje dla robotow bo nie przejda dalej.

Usunąłem index.htm i index.html

bardzo dobrze :)

ale jeśli chodzi o sesje to jest coś dziwnego bo pokazują się one w url wyłącznie 1 raz późnie już ich nie ma

Jezeli wylaczysz cookies w swojej przegladarce to bedzie je mial za kazdym razem. Roboty nie przyjmuja cookies, wiec sesje maja caly czas.

nie wiem jak się ich pozbyć

Sesje sa potrzebne do prawidlowego funkcjonowania sklepu. Bez sesji moze sie zdarzyc ze jesli masz kilku klientow w sklepie to ich zamowienia sie pomieszaja. Jeden kupi towar w koszyku drugiego itp.

Sesje musza byc wylaczone tylko dla robotow, gdyz funkcjonalnosc sklepu nie jest im do niczego potrzebna.

Nie znam skryptu Twojego sklepu i nie moge Ci powiedziec jak to zrobic.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności