Skocz do zawartości

Nagłówek H1

jsmp

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio nurtuje mnie kwestia nagłówków.

Mamy na przykład dobrze wypozycjonowany kurs https://www.kurshtml.boo.pl/css/wielkosc,czcionki.html

i on ma w sobie dwókrotnie H1. Dla tytulu całej strony jak i dla tytułu konkretnego czytanego rozdziału.

Natomiast gdzie indziej wyczytałem, że moża stosować tylko raz H1 gdyż jest to tytuł glówny.

Ktoś objaśni? ;)

Zapraszam na mój blog - websem.pl - marketing internetowy i pozycjonowanie!

Kurs pozycjonowania

banner5.png

hmm, a dawanie dodatkowo stronga w H1 to nie przegięcie :D bo tam jest :)

są rozbieżne zdania choć zaleca się stosowanie tylko jednego nagłówka h1

I bądz tu mądry :P;)

Zapraszam na mój blog - websem.pl - marketing internetowy i pozycjonowanie!

Kurs pozycjonowania

banner5.png

nie tylko strong ale i <b> ;)

IMo nagłówek (zwłaszcza h1) ma swoje specyficzne (mocne) znaczenie to dawanie tam strong jest bez sensu, co innego w akapicie.

A co do tego podwójnego h1 jeszcze to h1 tytuł strony h2 tytuł rozdziału h3 inne ... Zaleca się stosowanie tylko jeden h1 i h2 choć nie wszyscy trzymają się tych zaleceń :D .. np. ja z h2 :)

Też mam bałagan na starych stronach i dwa np. H1, ale lepiej uczyć się xhtmla i poczytać nawet to forum (i trochę potestować samemu) , a dowiesz się z czasem jaką moc ma jedno H1 i dopisanie np. do niego tylko czegoś na w miarę silnej stronie bez żadnego linka nawet zewnętrznego

A ja dodam od siebie ze to g... prawda, mam na jednej stronie 5 H1 i wszytkie rowniutko ida, ale to moja obserwacja nikt nie musi sie z tym zgadzac.

Fakt ze na stronie te moje H1 wygladaja naturalnie i sa wkomponowane w moduly bez zadnych sztuczek.

Kazdy robi jak uwaza, pozdro.

mozesz na stronie dodac kilka różnych linków o różnych anachorach do jednej strony i tez będą równo szły,ale nie znaczy ze tak szybko jak jeden link z jednym anachorem.

Systemy bilingowe wody. System ERP Komadres. Firma informatyczna.

Kryptowatuty, rynki finansowe, wiadomości.  Kryptowaluty za darmo - Poradniki.

Zioła. Ziołolecznictwo. Asept czy Octenisept, który wybrać do dezynfekcji ran?

Postanowiłem zrobić taki mały teścik na prywatnym blogu (linki w stopce). Co prawda niezbyt mi zależy na jakimś szczególnym trafficu tam i wysokich pozycjach w Google, bo traktuję go tylko i wyłącznie jako miejsce typu "mam dużo roboty, więc napiszę coś na bloga". ;-)

Ale po ostatniej dyskusji i tu i na blipie o nagłówkach (h1) i ich wpływowi na pozycje w wyszukiwarkach internetowych stwierdziłem, że sprawdzę sobie szablon. Okazało się, że nie mam nigdzie użytego H1. Z tego powodu zmieniłem w szablonie komentarzy tytuły wpisów z h2 na h1. Aktualnie dziennie na bloga z google wchodzi około 100 osób dziennie. Zobaczymy, czy te statystyki skoczą za kilka tygodni po linkowaniu czy nie i stanie się (przynajmniej dla mnie) jasne czy h1 ma jakiś większy wpływ na pozycję.

Sądzicie, że test będzie chociaż odrobinę miarodajny?

Ogólnotematyczny katalog stron - moderowany katalog na domenie z 2001 roku. Moderowany minimum 2 razy dziennie. PR 3, megaszybka indeksacja. Dodaj swój unikalny wpis już dziś.

Ostatnio dodane strony w katalogu.

najpiękniejsze kobiety świata

Przejrzałem dzisiaj top 10 w Google na hasło pozycjonowanie strony, oprócz śmieciowego kodu (nie wiem czy im się to waliduje w ogóle ), tabelki, divitis, puste divy, linki ... niektóre w ogóle nie miały h1 a jechały od h2 a zwycięzca od h4 (tego już w ogóle nie rozumiem :D ) . Pomachali zapewne wielkim zapleczem ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności