Skocz do zawartości

Zmiany w podatkach

Cheed

Rekomendowane odpowiedzi

Być może nie wszyscy o tym wiedzą, ja również przeczytałem o tym dopiero w ostatnich dniach. Od 1 stycznia 2009 umowy zlecenie/o dzieło do 200zł traktowane są jako małe umowy i rozliczane są ze wszystkimi tego konsekwencjami na podstawie ryczałtu a nie podatku dochodowego od osób fizycznych. Więcej informacji tutaj.

Inwestycje Giełdowe - skuteczne pomnażanie pieniędzy ; Nokia 5310 - blog o muzycznej Nokii 5310

Dokładnie tak jest. Wolałem o tym przypomnieć na forum dla takich jak ja, którzy dopiero w połowie roku zorientowali się w kwestii podatków. Fajnie jakby programy partnerskie umieszczały na swoich stronach takie informacje, które mogą okazać się dla niektórych kluczowe.

Inwestycje Giełdowe - skuteczne pomnażanie pieniędzy ; Nokia 5310 - blog o muzycznej Nokii 5310

Fajnie jakby programy partnerskie umieszczały na swoich stronach takie informacje, które mogą okazać się dla niektórych kluczowe.

Złotemyśli poinformowały swoich partnerów o tym już jakiś czas temu. Zalecają, aby wypłacać pieniądze po przekroczeniu 200 PLN, ale jeśli ktoś będzie chciał wypłacić wcześniej, to tez nie będzie z tym problemu.

To zgodnie z prawem podatkowym powinieneś od tego odprowadzać zaliczki na podatek. Do 30 kwietnia roku następnego składasz PIT i jako, że w roku podatkowym nie przekroczyłeś kwoty 3091zł to wszystkie wpłacone zaliczki zostałyby Ci oddane.

Te zmiany funkcjonują już od tego roku. Jeśli zarabiasz tylko w Adsense, gdzie próg wypłaty to 100$(300-400zł) to rozliczasz się analogicznie do roku poprzedniego i dla Ciebie nic się nie zmienia. Zmienia się tylko dla tych którzy wypłacają pieniądze do kwoty 200zł.

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności