Skocz do zawartości

LinkSystem Stealth

radek

Rekomendowane odpowiedzi

Mnie trochę niepokoi treść licencji, a konkretnie paragraf 7:

"3. Licencjodawca może odmówić sprzedaży Subskrypcji Licencjobiorcy."

To jest ujęcie sprawy jeszcze szersze niż w wypadku OmniMax, którego autor "jedynie" poddaje swojej ocenie, czy moje strony nie zaśmiecają internetu :) Na jakich warunkach mogę się spotkać z odmową przedłużenia subskrypcji i co mam wtedy począć - pozostaję z niedziałającym systemem?

Profesjonalne moduły dla Prestashop.

• Odpowiedzi 326
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Radek z czasem kompleksowo to narzędzie może zastapić te które musimy miec osobno zakupione. Djurek, dużo mniej miejsca i mniej fatygi kosztuje instalacja ręczna na wybranych themach niżeli dodatkowo wyslanie jakiegos dodatku do wp, ale to moje zdanie, latwiej dodac pare linijek kodu do 10 skorek w roznych miejscach, i miec z gory instalacje na stronie niz potem w konfiguracji jeszcze to zmieniac.

Podaruj 1% Oli Borwik

Wspieraj charytatywnie na SEO forum PIO

Mnie trochę niepokoi treść licencji, a konkretnie paragraf 7:

"3. Licencjodawca może odmówić sprzedaży Subskrypcji Licencjobiorcy."

To jest ujęcie sprawy jeszcze szersze niż w wypadku OmniMax, którego autor "jedynie" poddaje swojej ocenie, czy moje strony nie zaśmiecają internetu :) Na jakich warunkach mogę się spotkać z odmową przedłużenia subskrypcji i co mam wtedy począć - pozostaję z niedziałającym systemem?

My nie oceniamy wartości Twojego zaplecza, tym bardziej nie oceniamy czy nie zaśmiecasz internetu :D

Jest to standardowy zapis mówiący o tym, że może nadejść czas gdy przestaniemy suportować daną wersję.

Wtedy wersja przestanie być rozwijana - jednak nie przestanie działać - tak jak w przypadku poprzedniej wersji dajemy licencje lifetme - dopóki projekt jest rozwijany i suportowany dopóty pobieramy opłatę za subskrypcję.

W momencie gdy projekt przestanie być rozwijany wersja staje się wersją dożywotnią ;)

Oczywiście mówimy tu o hipotetycznej sytuacji za XX lat.

Jednak brak tego zapisu za XX lat mógłby nas słono kosztować.

Nawet gdyby okazało się, że nie masz aktywnej licencji linki pozostają na Twoim zapleczu - jedynie panel przestaje się synchronizować z Twoimi stronami zapleczowymi.

Tak więc reasumując, nie ma tu nic dziwnego, tym bardziej niepokojącego ;)

P.S.

Pamiętaj, że linksystem daje Ci 100% dyskrecji - nie mamy pojęcia jakie strony masz podpięte pod panel centralny.

P.S.2

Gdyby nie było tego zapisu, Ty, później Twoje wnuki i prawnuki mogłyby nas zmuszać do supportu oprogramowania przez wieki, corocznie dokonując opłaty za subskrypcję ;)

Z obiecanych rzeczy nie widzę wtyczki wo WP, do łatwej instalacji w każdej skórce.

Pomyślimy o takiej możliwości ;)

A czy da rade zobaczyć zindeksowanie strony gdzie wyświetlamy linki?

W linksystemie celowo nie zamieściliśmy takiej funkcjonalności - zbyt obciążało by to serwer.

Jest bardzo prosty export do pliku co umożliwia sprawdzenie linków narzędziem do tego stworzonym (np. ScrapeBox)

Mi nie za każdym razem działa na każdym serwerze

Prawdopodobnie piszesz o sytuacji na źle skonfigurowanym serwerze, gdzie źle ustawione dns`y powodują brak komunikacji ze stroną zapleczową, która jest na tym samym serwerze co panel centralny.

Niestety na to nie mamy wpływu - to nie jest błąd LinkSystemu ;)

W takim przypadku polecam zainstalować panel na innym hostingu niż strony zapleczowe.

Jeśli mówisz o innej sytuacji daj proszę znać - przyjrzymy się temu - zależy nam aby system był jak najbardziej elastyczny jeśli chodzi o wybór serwerów pod niego.

Gdyby nie było tego zapisu, Ty, później Twoje wnuki i prawnuki mogłyby nas zmuszać do supportu oprogramowania przez wieki, corocznie dokonując opłaty za subskrypcję :)

To jest oczywiste :D tylko tę sytuację wydaje się obejmować punkt 2, "Licencjodawca może w dowolnym momencie zaprzestać sprzedaży kolejnych Subskrypcji.", w tym kontekście zaznaczenie, że możecie odmówić konkretnej osobie sprzedaży licencji zabrzmiało groźnie.

Wtedy wersja przestanie być rozwijana - jednak nie przestanie działać - to właściwie rozwiewa wszystkie moje wątpliwości.

Profesjonalne moduły dla Prestashop.

Powiem tak, tyle czekania a w zasadzie się mało zmieniło. Chyba nie dasz sobie rade z WebTools-em i OmniMaxem.

A wtyczka pod Wp była już obiecana wcześniej, czy to tu czy tam w naszych mailach ;)

W zasadzie to co oprócz listy do exporty z dokładnymi adresami gdzie sie linki wyświetlają sie zmieniło?

Tak macie na stronie:

- możliwość dodania do systemu nieograniczonej liczy stron zapleczowych

- możliwość zdefiniowania nieograniczonej ilości fraz do pozycjonowania

- monitoring pozycji fraz w indeksie Google

- monitoring wskaźników stron zapleczowych takich jak PageRank oraz Index Google

- import/export listy pozycjonowanych fraz

- import/export listy stron zapleczowych

Czyli jak jest z tym sprawdzaniem zaindeksowanych stron?

W zasadzie to co oprócz listy do exporty z dokładnymi adresami gdzie sie linki wyświetlają sie zmieniło?

Witaj, oto zmiany:

- długo oczekiwana "mała instalacja"

- monitoring pozycji - niezwykle wydajny - każda ze stron zapleczowych jest jednocześnie proxy - przy odpowiedniej ilości stron zapleczowych wydajność monitoringu to kilkadziesiąt tysięcy fraz.

- monitoring site, pr

- lista linków do podstron na których zamieszczone są konkretne anchory + export linków

- wildcard

- poprawiona wydajność systemu

- wszystkimi parametrami stron zapleczowych zarządzać można bezpośrednio z poziomu panela

- możliwość importu/exportu stron zapleczowych

- masowa aktualizacja stron zapleczowych do najnowszej wersji

Proponuję abyś:

- wszedł w konfigurację ogólną i właczył sobie opcje monitoringu;

- wszedł w edycję strony zapleczowej i porównał ze starą wersją - zobaczysz ile dodatkowych rzeczy do zmian się pojawiło

- wszedł w menu strony, poprzepinaj się między widokami - teraz w zasadzie wszystkie parametry stron możesz zmieniać masowo (kiedyś o to prosiłeś)

- wszedł w menu linki - tego nie było wcale

- wreszcie obsługa wildacrd - której nie widać, bo nie ma jak tego zobaczyć.

- masowa aktualizacja stron (Ty akurat dostałeś ode mnie wcześniej wersję 1.7 która nigdy nie była upubliczniona i to chyba miałeś, więc to akurat nie jest dla Ciebie nowością).

To tak w skrócie.

Istnieją też inne funkcjonalności, których nie opisywaliśmy - np. możesz w konfiguracji ogólnej włączyć sobie powiadomienia mailowe o błędnej sychronizacji strony zapleczowej. Jak masz dużo hostingów to może to być dobra "czujka" że strona Ci leży.

To tak sypnąłem tylko z rękawa, bo zmian jest dużo więcej.

Pozdrawiam.

P.S.

Napisz, co chcesz więcej. Akurat sprawdzania zaindksowania stron z linkami w tej chwili nie zrobimy, bo zbyt obciąży to system - choć mysleliśmy o tym ,czy to nie wdrożyć. Może w przyszłości.

DODANE:

To, że nie widzisz zmian to znaczy tyle, że zostały tak zaimplemetowane, że trafiasz na nie intuicyjnie.

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

Witam

Nie o było się bez problemów . Na niektórych stronach mam błąd :

Notice: Trying to get property of non-object in /home/ SCIEZKA /server.php on line 513

w logach pokazuje

[15-Oct-2010 09:37:30] PHP Warning: readdir(): supplied argument is not a valid Directory resource in /home/ SCIEZKA /server.php on line 2925

[15-Oct-2010 09:37:30] PHP Warning: closedir(): supplied argument is not a valid Directory resource in /home/ SCIEZKA /server.php on line 2930

Mimo przeinstalowania wciąż to samo

Strony które Cię zainteresują konsultantka.net.pl

Witam

Nie o było się bez problemów ....

Mam do Ciebie kilka pytań, prośba abyś informacje przesłał na moje PW:

1. Czy to się dzieje na tym samym hostingu i ewentualnie jaki to hosting

2. Czy to nowa strona zapleczowa, czy upgrade wcześniejszej wersji;

2. Co pokazał komunikat podczas instalacji strony

3. Jeżeli to nowa strona to: Czy możesz przeprowadzić taką próbę: usuń z katalogu LS na tak nie działającej stronie zapleczowej wszystkie pliki i katalogi oprócz server.php i linksystem.php, następnie usunąć stronę z systemu i dodać ją ponownie.

Do tej pory nie spotkaliśmy się z takimi błędami, będziemy dochodzić co jest przyczyną.

Pozdrawiam.

logosc.png

Błędów jest w sumie więcej. Na części zaplecza pokazuj mi także:

Błąd -100

Synchronization in progress

I na sporadycznych stronach:

-100

Błędny status: -1000 -

Dodam oczywiście że w wersji 1.6 wszystko było OK.

Witaj.

Wynika to z faktu, że w nowej wersji LS pokazuje więcej komunikatów niż w poprzedniej wersji, dzięki temu dokładniej mozna śledzić, co się ze stroną dzieje.

-100 Synchronization in progress - to jest komunikat, że właśnie trwa synchronizacja, ten komunikat jest OK.

Ten drugi potem sprawdzę, to opiszę, ale z tego co pamiętam to nic groźnego.

Przy okazji - jeszcze dziś przyjrzę się dokładnie stronom, które mi przysłałeś.

Dzięki.

Pozdrawiam.

logosc.png

Witam.

Wyszła nowa wersja LinkSystem Stealth2 (ver. 2.1), na razie bez nowej funkcjonalności, jej zadaniem jest poprawienie kilku rzeczy:

- został poprawiony błąd, który wystąpił u @micoffa - ujawniał się tylko w niektórych przypadkach

- została uwzględniona sugestia @Ptaqa - przy instalacji stron instalator automatycznie ustawia uprawnienia na pliki LS na 777.

- kilka pomniejszych zmian, których zadaniem jest poprawa użyteczności.

Zmiany głównie odnoszą się do Panela Centralnego oraz do stron, na których nie przeszła poprawnie instalacja (tak jak to miało miejsce u @micoffa).

Aktualnie opracowujemy wdrożenie nowych funkcjonalności (np. monitoring pozycji map, monitoring innych google niż google.pl) oraz wypuszczenie wersji Demo.

Oczywiście zawsze aktualizacje krytyczne mają najwyższy priorytet i jak takie zostaną odnalezione to mogą być wydane w trybie pilnym (poza kolejką).

Pozdrawiam.

logosc.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności