Skocz do zawartości

LinkSystem Stealth

radek

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki bardzo Radek.

Powiem tak potestowałem troszkę LS 2.0 i powiem że jest rewelacja. Przede wszystkim co na +

- pełna aktualizacja z jendego miejsca - centralnego panelu i zaplecz

- monitoring site ( Bardzo przydatny )

- nareszcie wpełni poprawione rozlosowywanie

- wydaje mi się troszke szybciej działajacy

- no i pełna kontrola nad stronami zapleczowymi ( Zaznaczam np 50 stron i ustawiam że mają usuwać linki co 60 dni i gotowe ) Rewelka

Co do nowych pomysłów to aż ciężko coś wymyślić co mogło by się jeszcze przydać.

1. Mój pomysł. Stawiam myśle że nie tylko ja ale większość LS-ów na plikach txt. I czasami denerwuje mnie ustawienie 10000 linków ( Próbowałem więcej ale są problemy z wydajnością serwera ) Więc jezeli nie idzie tego udoskonalić to może by się przydało jakieś automatyczne ustalanie usuwanie linków. Powiedzmy np. że strona jest mała ma tylko 50 podstron więc skrypt ustawiał by dla niej długi okres usuwania nieaktywnych linków. A strona mająca np mase podstron z duzym ruchem robotów, skracał by ten okres aby oscylowało w granicach 9500 linków np ustawiał by 20 dni )

Mówie to jest trochę zbędne tzn nic na siłę

2. Też troszeczkę zbędne ale ciekawe rozwiązanie. Skoro jest monitoring fraz można by było go połączyć z dodatkowym ustawieniem z limitem stron dla danego anchora. Czyli np. strona spadała by z TOP10 ( Czy jak byśmy ustawili ) Limit by się zwiększał ( Tu już od ustawień np. o 1 dzienie/ 1 tygodniowo ). Powstał by taki automat do pilnowania fraz.

Strony które Cię zainteresują konsultantka.net.pl

• Odpowiedzi 326
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jeszcze jedna sugestia:

Np. klikalne anchory by się przydały. Np. zamiast wybierania filtru przenosiło by nas do czegoś innego np. listy stron gdzie podany anchor wystepuje.

Tak samo przydał by się odnośnik do strony. w zakładce strony.

A i jeszcze jedno możesz mi wytłumaczyć Radek na czym polega blokada o której pisałem kilka razy wcześniej. Na jakiej zasadzie LS blokuje możliwośc wystepowania linków z tego samego projektu na stronach zapleczowych. Bo w tej chwili rozlosowuje mi czasem po 2 anchory z tego samego projektu na jedna stronę zapleczową.

Strony które Cię zainteresują konsultantka.net.pl

Nie za bardzo wiem o co chodzi z tą blokadą projektów, zatem kilka słów o projektach i linkach w postaci ogólnej:

- strona zapleczowa ma zabezpieczenie, aby na tej samej podstonie nie wyświetlić 2 takich samych linków z różnym anchorem. I tu nie ma znaczenia, czy linki pochodzą z projektu A czy B. Za to może na jednej postronie wyświetlić dwa różne linki z tym samym anchorem. Również nie ma znaczenia do jakiego projektu należą.

- co do projektów - to ograniczamy nimi liczbę stron, na których zostanie rozlosowany anchor. Tym "rozgraniczaniem" zajmuje się sam Panel - to on, biorąc pod uwagę jakie strony są przypisane do danego projektu, przydziela anchory do danych stron.

- zatem do strony zapleczowej eksportowane są anchory z różnych projektów, ale tylko z tych, do których strona zapleczowa została przypisana. Już na poziomie strony zapleczowej nie ma znaczenia z jakiego projektu anchor pochodzi. Przy rozdzielaniu kieruje się innymi kryteriami, takimi jak - nie przydzielanie tego samego linka z tym samym anchorem na tej samej podstronie - oraz losuje w oparciu o szereg wskaźników takich jak PR podstrony, priorytet itd.

Mam nadzieję, że to jest zrozumiałe.

Pozdrawiam.

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

Próbowałem kilkakrotnie dodać anchor bezpośrednio na stronie zapleczowej następnie dodawałem link i wszystko było OK, link wyświetlał się na wybranej podstronie. Wszystko jednak pada w momencie synchronizacji. Link i anchor przestaje się wyświetlać oraz znika z z menu "linki" i "anchory" tak, jakbym go w ogóle nie dodawał. Co może być przyczyną?

P.S. Mam info w menu "linki" na stronie zapleczowej, że link został odwiedzony -0001-11-30, ale oczywiście do momentu wspomnianej synchronozacji - po niej jak pisałem, link jest usuwany.

Witaj.

W przypadku synchronizacji to Panel Centralny przejmuje kontrolę nad anchorami i tak faktycznie powinno się to zachować.

Aby osiągnąć efekt o którym piszesz, zdefiniuj na początku anchor w Panelu Centralnym, a potem przypisz ten anchor to wybranej strony zapleczowej (w menu anchory widok dodane) a następnie zsynchronizuj stronę zapleczową. Teraz, gdy wejdziesz już na stronę zapleczową i dodasz link, wszystko powinno być ok.

Link możesz też dodać z menu linki w Panelu Centralnym.

W razie problemów pisz,

Radek.

logosc.png

Teraz jest OK, dzięki. A czy po ustawionych 90 dniach ten link też zostanie usunięty (tak samo jak linki rozlosowywane)?

Tak, ale tylko pod warunkiem, że w tym czasie nie odwiedzi go żaden robot. W momencie odwiedzin robota licznik się zeruje. Dzięki temu po 90 dniach usuwane są tylko te linki, które nie są odwiedzane przez roboty.

Pozdrawiam.

logosc.png

Powiedz jeszcze jak to jest z tą licencją. Czy po upływie roku, chcąc dalej korzystać z wszystkich dóbr programu (rozlosowywanie linków przez panel centralny, stawianie kolejnych stron zapleczowych z wersją 2.1 linksystem), będę musiał przedłużać subskrypcję? Czy po prostu nie będę miał tylko kolejnych aktualizacji, a kiedy będę je chciał, wykupuję subskrypcję? Z tego, co pamiętam, tak właśnie było z wersją 1.6.

W LS od wersji 2.0 wprowadziliśmy obowiązkową subskrypcję roczną. Znaczy to tyle, że jeżeli po roku nie wykupisz subskrypcji to panel przestanie Ci synchronizować strony zapleczowe i losować nowe anchory.Mimo to rozlosowane do tej pory linki na stronach zapleczowych nadal będą się wyświetlać. Przestanie działać również monitoring pozycji.

Obowiązkowa subskrypcja jest naszym zdaniem korzystna dla obu stron - te pieniądze pozwolą nam na dalszy, nieprzerwany rozwój LS. Gdyby (załóżmy sytuację teoretyczną) większość firm pozycjonujących kupiła LS i potem nie płaciłaby za subskrypcję, rozwój systemu mógłby naturalnie "podupasć" ze względu na brak środków na rozwój.

Pozdrawiam.

logosc.png

Radku czy możesz napisać z jakimi serwerami współpracuje twój system? Interesuje mnie takie serwery na na którym jak coś zainstaluje to nie bezie opcji "że to wina serwera" a nie LS.

Na tych mi system poległ:

-SUPER-HOST

-TWÓJ HOSTING

-ISwift

Na tych mi system poległ:

-SUPER-HOST

-TWÓJ HOSTING

-ISwift

Darku już Ci wcześniej pisałem mailem co może być przyczyną. I moim zdaniem to nie jest problem LS. Mi na Superhoście działało. Podaj mi może mailem dane dostępowe (ftp) do jedej z takich stron a postaram się to sprawdzić.

Pozdrawiam.

logosc.png

Wyszło szydło z worka :)

Problem polega na tym, że niektóre hostingi blokują wykonywanie skryptów, których uprawnienia są ustawione na 777.

Na prośbę użytkowników w wersji 2.1 została wprowadzona poprawka, która powodowała, że system automatycznie zmieniał uprawnienia skryptów LS na zapleczu na 777 i stąd problem.

W tej chwili robię aktualizację, która umożliwia zdefiniowanie, czy podczas instalacji (reinstalacji) skryptu na stronie zapleczowej do nowszej wersji system ma zmieniać uprawnienia do plików czy nie. Parametr bedzie można zdefiniować w ustawieniach domyslnych dla nowych stron jak również w konfiguracji poszczególnej strony zapleczowej w Panelu.

Niestety nie da się zrobić ustawienia uniwersalnego - niektóre hostingi blokują wykonywanie skryptów na uprawnieniach 777, inne dla odmiany tego wymagają - działają na innym użytkowniku ftp i apache, co powoduje, że skrypty wgrane przez apache nie mogą być modyfikowane przez ftp i na odwrót. Stąd potrzeba dołożenia opcji w Panelu.

Aktualnie intensywnie pracuję nad modyfikacją.

Pozdrawiam.

logosc.png

Mam problem z jedną stroną zapleczową. Po dodaniu jej do Panela, i do projektu, "traktowana" jest przez System jako strona nie przypisana do żadnego projektu - gdy wchodzę do systemu od strony zapleczowej w "Projekty", nie ma żadnego tam żadnego - również po ręcznej synchronizacji. Natomiast w anchorach są wszystkie nie przypisane do żadnego projektu anchory.

Próbowałem też usunąć i dodać stronę ponownie, ale wynik jest taki sam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności