Skocz do zawartości

LinkSystem Stealth

radek

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj.

Stronę do projektu dodaje się ręcznie. Robi się to w ten sposób, że tworzy się nowy projekt (lub wchodzi w już istniejący) a następnie w polu "Wybrane strony

" trzeba klinknąć na stronie i wcisnąć przycisk +. Następnie należy zapisać projekt.

Czy tak robiłeś?

Pozdrawiam.

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

• Odpowiedzi 326
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Powiedz jeszcze jak to jest z tą licencją. Czy po upływie roku, chcąc dalej korzystać z wszystkich dóbr programu (rozlosowywanie linków przez panel centralny, stawianie kolejnych stron zapleczowych z wersją 2.1 linksystem)

Czy LS stawia też strony zapleczowe, mógłbym nim budować zaplecze i systemem z niego linkować

Czy LS stawia też strony zapleczowe, mógłbym nim budować zaplecze i systemem z niego linkować

Jeszcze nie :) Na razie tylko linkuje.

Pojawiła się nowa wersja 2.2 i ma wspomnianą poprawkę.

W tej chwili z "ustawieniach domyślnych dla nowych stron" pojawił się dodatkowy parametr: "Zmieniaj uprawnienia na pliki podczas instalacji nowej strony"

Domyslnie ustawiony jest na "nie" Można wybrać opcję "tak -0777". W tym przypadku system przy instalacji strony zmieni uprawnienia plików na 777. Natomiast uczyni to inteligentnie - w przypadku hostingów, które nie umożliwiają uruchamiania plików z uprawnieniami 777 dokona autodetekcji i nie zmieni uprawnień, aby linksystem działał prawidłowo. Zatem włączenie tej opcji aktualnie powinno być bezpieczne w każdym przypadku.

Dodatkowo ten parametr został dodany w edycji danej strony zapleczowej - można indywidualnie go ustawiac dla każdej strony oraz doszedł parametr CHMOD w przypadku importu/exportu stron.

Zatem w przypadku hostingów które nie umożliwiają uruchamiania plików w wersji 777 instalacja wygląda następująco:

- tworzymy katalog linksystemu

- wgrywany do niego pliki server.php i linksystem.php

- dodajemy stronę do systemu

Czyli pomijamy etap zmiany uprawnień na 777.

I jeszcze jak to się objawia (że hosting uniemożliwia uruchamianie plików w modzie 777) :

- tworzymy katalog LS i nadajemy mu uprawnienia 777;

- wgrywamy do niego server.php i linkysytem.php a następnie zmieniamy uprawnienia 777 na te pliki;

Po odwołaniu do pliku: https://mojadomena.pl/kataloglinksystemu/server.php dostajemy błąd 404 lub 500 - Internal Server Error. W innym przypadku (gdy ls działa prawidłowo) pojawi nam się plik XML z komunikatem "Query checksum error". - to jest ok.

Darku - dzięki za udostępnienie przykładowej strony zapleczowej, po instalacji nowej wersji LS nie powinieneś mieć problemów z instalacją.

Pozdrawiam.

logosc.png

czyli mimo dodania strony do projektu system jej nie przypisuje? Czy w nazwie strony lub urlu występują jakieś znaki speacjalne? Jeżeli tak, to czy możesz mi te informacje przesłać na PW?

Pozdrawiam.

logosc.png

A więc pewnie rozumiem :)

System przydzielił Ci nie przypisane anchory do strony zanim dodałeś stronę zapleczową do projektu i stąd to zamieszanie. Usuwanie i dodawanie strony nie daje efektu, bowiem co usuniesz stronę i dodasz do panela to on zaczytuje ponownie listę anchorów do Panela z tej strony.

Zatem proponuję, abyś wszedł w menu "Anchory" w widok "dodane" i usunął zbędnie dolosowane do strony anchory i powinno być ok.

DODANE:

to ponowne zaczytywanie anchorów ze strony to mechanizm obronny - w przypadku gdy przepinasz stronę między panelami to w innym przypadku ze strony zginęłyby wszystkie linki. Ta opcja jest szczególnie przydatna gdy straciłeś cały panel (np. padł ci dedyk a nie masz backupów) - wtedy, gdy postawisz nowy, goły panel i podepniesz do niego stare strony zapleczowe, panel sam odbuduje sobie informację o stanie systemu bez utraty linków na stronach zapleczowych.

logosc.png

Usunąłem dodane anchory poprzez Panel - anchory już się nie pojawiały (czyli OK), również po synchronizacji.

Usunąłem i dodałem ponownie stronę do projektu - projekt dalej nie występował w Projekty na stonie zapleczowej

Usunąłem i dodałem ponownie stronę do systemu, dodałem do projektu - wynik jak wyżej - bez przypisania projektu (oczywiście w Panelu strona jest przypisana) - sprawdzane również po ręcznej synchronizacji.

To, że projekt nie przeniósł się na stronę zapleczową - to może tak się zdażyć, kiedyś to też zauważyłem (mały, nieszkodliwy bug, postaram się to poprawić). Na stronie nie powinny jednak pojawić się już teraz inne anchory jak tylko przydzielone do tego projektu - tego pilnuje Panel.

DODANE:

albo projekt pojawi Ci się przy pierwszym dolosowanym anchorze z tego projektu

logosc.png

Właśnie wyszła wersja 2.2 - na początku zaktualizuj Panel.

Strony można automatycznie aktualizować - w menu "strony" zaznaczasz strony (checkboxami z lewej strony) a następnie z górnego menu wybierasz "Aktualizuj podczas crontab (paczka mini)" lub "Aktualizuj podczas crontab (paczka full)"

Przy zadaniu crontab podczas synchronizacji strony system sam Ci ją zaktualizuje do najnowszej wersji.

Pozdrawiam.

logosc.png

• 2 tygodnie później...

ja mam pytanie, mam projekt, gdzie jest 10 stron przypisanych, mam też drugi, gdzie jest kolejne 10 stron. Teraz biorę link, przypisuje anchor, wybieram projekt. Strona powinna pojawić się na 10 stronach, ale w panelu pokazuje mi już 15(14) nie bardzo kumam o c chodzi :). Oczywiście może i pewnie jest tak, że owy anchor pojawia się również przy innych linkach przypisanych do drugiego projektu, no ale to, że ten drugi projekt ma też ten anchor nie powinno mieć znaczenia, bo pojawianie się tego pierwszego linka ogranicza wybór projektu, a co za tym idzie ilość stron. Mam nadzieję, że nie namieszałem :P mogę rozwinąć jeśli coś nie tak.

dzięki za odpowiedź

Witam

Kupiłem, używam - ale mam pewne sugestie - brakuje mi mianowicie multilinka - owszem można dodać wiele razy ten sam anchor z różnymi adresami lub odwrotnie - ale... nie jest to optymalne pod względem zarządzania.

Wolałbym mulilinka w formie podobnej do tego z seomatika - czyli wpisujemy listę anchorów, listę adresów, parametry dotyczące częstotliwości i kolejności zmian (anchor/adres).

W ten sposób ograniczamy ilość anchorów pojawiających się na liście.

Chyba, że czegoś nie doczytałem.

No i jeszcze jedna rzecz - może warto by było dodać możliwość automatycznego rotacyjnego podlinkowywania zapleczówek z publicznych SWL-i (np gotlink/seomatik) z odpowiednim anchorem?

Pozdrawiam

Wojtek

PS. Coście się tak czepili tej instalacji (na bazie txt jest bajecznie prosta) na mysql-u jeszcze nie robiłem bo mi się nie chciało... ale instaluje się toto raz na stronie i spokój.

Wymienię się multikodami do SEOkatalogów - zainteresowanych zapraszam na priv

Jeszcze jedna sprawa - w celu optymalizacji wykorzystania przestrzeni warto byłoby wprowadzić opcję blokującą dodanie więcej niż x linków do 1 adresu docelowego (w ramach 1 strony zapleczowej).

Wymienię się multikodami do SEOkatalogów - zainteresowanych zapraszam na priv

Zauważyłem, że na jednej stronie pozycje dedykowane po synchronizacji zmieniły się na zwykłe (pozycja dedykowana - NIE). Próbowałem usuwać te pozycje i dodawać na nowo jako dedykowane, jednak sytuacja po synchronizacji się powtarza. Co może być przyczyną takiej sytuacji?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności