Skocz do zawartości

LinkSystem Stealth

radek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 326
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
"W przypadku aktualizacji automatycznej wybierz opcję "ustawienia" i określ parametry automatycznej aktualizacji."

Może to i głupie pytanie... ale gdzie jest ta opcja? Męczę się od 20min z aktualizacją ręczną (cały czas jakieś problemy z chmodami... a po errorze trzeba pzywracać pliki i zaczynać zabawę od nowa, bo wywala błąd w katalogu tmp) i mam powoli dość :|

Witaj salab.

Piszę na ogóle, bo niektórym może też się przyda.

Poprawiłem Ci uprawnienia na plikach, panel się zaktualizował. Puściłem też aktualizację na stronach zapleczowych. Widzę, że u Ciebie LS w wersji 23 (po aktualizacji na zapleczach) rozda sporo nowych linków, bo w nowej wersji zostało poprawionych wiele rzeczy związanych z wydajnością i losowaniem - tego nie "widać" gołym okiem, ale będzie widać w efektach :). Przede wszystkim lepiej pilnuje limitów linków na zapleczach. Do tej pory często nie wysycał zaplecza (czyli np. mimo że były np. przypisane 3 linki/anchor losował tylko 1). U nas na testach zaobserwowaliśmy całkiem fajne skoki pozycji po wdrożeniu nowej wersji.

Polecam Ci włączenie linkowania tylko do pozycji (ustawia się to w menu anchory), wtedy system nie będzie Ci dolosowywać anchorów do stron, gdy fraza jest już na pozycji (spora oszczędność zaplecza). My ustawiamy nieco niższą pozycję do llinkowania niż w umowie z klientem, aby fraza nie "pływała" między pozycją płatną a bezpłatną (czyli jak mamy w umowie top10 to ustawiamy linkowanie do pozycji TOP 8).

W nowej wersji możesz też zwiększyć spokojnie ilość zapytań do google / crontab. Teraz monitoring działa dużo wydajniej (każda strona zapleczowa aktualnie pyta google o pozycje przez swój adres IP a nie główny adres serwera - bardzo mocno to poprawiło skuteczność monitoringu, szczególnie gdy posiadamy wiele stron zapleczowych na jednym serwerze. Oczywiście poprawi się wydajność, gdy strony strony na jednym serwerze mają kilka różnych adresów IP. ).

No i pozdrawiam,

Radek.

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

• 3 tygodnie później...
"W przypadku aktualizacji automatycznej wybierz opcję "ustawienia" i określ parametry automatycznej aktualizacji."

Może to i głupie pytanie... ale gdzie jest ta opcja? Męczę się od 20min z aktualizacją ręczną (cały czas jakieś problemy z chmodami... a po errorze trzeba pzywracać pliki i zaczynać zabawę od nowa, bo wywala błąd w katalogu tmp) i mam powoli dość :|

Witaj salab.

Piszę na ogóle, bo niektórym może też się przyda...

Właśnie zobaczyłem zmiany po powrocie z urlopu, dziękuję ślicznie :D

Web Systems: strony www, ecommerce, integracje, marketing internetowy...

Witam!

W branży siedzę od bardzo niedawna, ale już zlecono mi operowanie swlami firmy, co mnie lekko stresuje :) liczę więc na pewną pomoc ze strony bardziej doświadczonych kolegów. Dodam, że system był konfigurowany i przygotowany przez mojego doświadczonego SEO poprzednika, a ja mam teraz umiejętnie tym zarządzać. Na początek mam kilka pytań odnośnie tego systemu.

1.W jaki sposób należy ustawić parametry, aby na każdej podstronie pojawiał się tylko jeden link z danej domeny? Jest to możliwe?

2. W jaki sposób można szybko sprawdzić które linki są jeszcze dodawane?

3. Mam przykładowo dla danego anchora limit stron 250 a suma stron wygląda 250(197), to rozumiem, że link został dodany do 197 stron, tak?

4. Czym się różnią przypisane anchory od przydzielonych anchorów?

5. Przy niektórych stronach wyświetla mi się błąd -100 z przypisem błędny status: -2. Czy ktoś wie co to oznacza i czy trzeba się tym martwić?

Na tę chwilę to chyba koniec moich pytań. Wybaczcie jeśli są one banalne lub niejasne, ale dla niewtajemniczonych swle wcale nie są łatwe ;]

Pozdrawiam!

Radek, mam problem, a z doświadczenia wiem, że tutaj rozwiąże go najszybciej, a być może ktoś inny też na tym skorzysta :)

Nie wiem, co jest nie tak, ale nie mogę dodać strony zapleczowej stosując paczkę instalacyjną (wersja 2.3). Kiedy dodaję stronę (postępując zgodnie z instrukcją instalacji), strona jest dodawana do Panelu, ale w miejscu, gdzie jest opisana aktualna wersja strony, jest napisane "Full" - (normalnie jest napisane 2.3 [lub inna wersja] i pod tym Full).

W przypadku kliknięcia na uaktualnienie wersji do mini/full, wyskakuje "Błąd: bad connection settings", wraz z okienkami do wpisania danych bazy Mysql - i to jest jak najbardziej OK, ponieważ przy "ustawieniach domyślnych dla nowych stron"nie mam wpisanych tych danych, jednak w tym miejscu poza tym, że mogę je sobie wpisać, nie można w żaden sposób tego zatwierdzić (po kliknięciu "dodaj stronę" następuje rozpoczęcie procesu dodawania nowej (innej) strony.

W poprzednio dodanych stronach (wersja 2.2), mam możliwość edycji danych do bazy Mysql danej strony zapleczowej (co byłoby rozwiązaniem), a teraz po dodaniu nowej strony i kliknięciu "edytuj" - nie ma takiej możliwości, ponieważ nie ma pól do wpisania tych danych.

Próbowałem też zmienić w "ustawieniach domyślnych dla nowych stron", na bazę txt - strona instaluje się prawidłowo a przy edycji tak dodanej strony są pola do wpisania danych Mysql, jednak nie można zmienić bazy z txt na Mysql, także to również nie daje rozwiązania.

Spróbowałem też wpisać do "ustawień domyślnych dla nowych stron" poprawne dane do Mysql dodawanej strony i wtedy wszystko działa jak powinno-strona została dodana, w okienku "Wersja" wyświetla się "2.3 Full", czyli wszystko OK, włącznie z możliwością edycji danych Mysql dal tej strony po kliknięciu "edytuj" - ale chyba nie takie ma założenie "ustawień domyślnych dla nowo dodawanych stron", żeby je co stronę zmieniać ;) .

Z góry dzięki za pomoc

1. czy bedzie jakas nowa dokumentacja do wersji 2.3

2. W opcjach strony->edycja strony

jest cos takiego

Kiedy LinkSystem ma próbować dodawać linki. Rekomenduje się, aby system dodawał linki tylko przy odwiedzinach

robotów. Listę robotów można zaktualizować w meu Konfiguracja->sygnatury robotów

gdzie mozna znalesc opcje sygnatury robotów

bo w konfiguracji ja jej nie widze

sa tam tez takie opcje jak

Domyślny limit wszystkich linków dla anchora

Domyślny dzienny limit linków dla anchora

czy to dotyczy tylko anchorow z takim samym adresem linkującym czy rowniez takich samych anchorow ale z roznym

adresem linkujacym

3. Czy do projektu mozna jakos przydzielic grupe stron

np tworze grupe w ktorej są domeny o tematyce kosmetyki, pozniej tworze projekt ktory jest nazwa klienta.

ulatwilo by to znacznie sprawe poniewaz jezeli jest duzo domen to latwo moznaby wrzucac do projektu grupe strone z danej tematyki

Jak wogole to lepiej robic, tworzyc projekty ktore są nazwa klienta czy lepiej moze tworzyc projekty ktore bedą grupą tematyczną stron

4. W dokumentacji napisane jest ze sprawdzany jest pr podstron w momencie losowania linku

Czy moge gdzies w panelu centralnym zobaczyc jaki pr maja podstrony z poszczegolnych domen

5. Przy dodawaniu anchora jest taka opcja jak limit stron (Górna granica wszystkich stron, do których zostanie dodany anchor)

jest tam select do wyboru w ktorym sa wartosci

co zrobic jak bede chcial ustawic wartosc na 70 (w select nie ma takiej wartosci)

W ustawieniach strony jest opcja

Domyślny limit wszystkich linków dla anchora

co w przypadku gdy mamy takie same anchory (z roznymi adresami linkujacymi) przypisane do roznych projektów

czy to sie tyczy tylko projektu czy ogolnie

Większość moich wątpliwości jest już rozwiązanych. Teraz głównie frapią mnie wyskakujące błędy w statusach stron. Proponuje na przyszłość opisać gdzieś chociaż te błędy- na forum systemu, w formie pomocy, FAQ albo chociaż w dokumentacji (swoją drogą mogłaby ona zawierać screeny z systemu pokazujące czarno na białym co i jak)...Z mojego doświadczenia początkujący SEOwcy nie wszystko łapią w lot, więc przydałoby się jeszcze jaśniej im to wytłumaczyć :)

Taka luźna sugestia ;]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności