Skocz do zawartości

LinkSystem Stealth

radek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Pojawiła się pierwsza poprawka do LinkSystemu, aktualna wersja to: 1.1, do pobrania.

Oto zmiany:

2009-07-09, wersja 1.1:

- 1 poprawka bezpieczeństwa (zmiana nazw plików cfg na php);

- poprawka w pliku template/template.html.php umożliwiająca poprawną pracę admina z IE 7.0;

- poprawka importu automatycznego w przypadku stosowania bazy txt; automatyczny import nie wykonywał się z powodu nieodnalezionej klasy linksystem_database;

- lepsza praca z php w trybie open_basedir;

- poprawka w ręcznej aktualizacji systemu - występował komunikat "Katalog tymczasowy nie jest pusty. Przerywam instalację";

Ze względu na poprawkę w ręcznej aktualizacji, należy program zaktualizować korzystając z opcji automatycznej aktualizacji, lub nadgrywając wszystkie pliki z paczki instalacyjnej, po uprzednim jej rozpakowaniu.

W przypadku znalezienia dalszych problemów, proszę o informację tu, lub na forum:

https://www.linksystem.org/forum.html

W pierwszym momencie będą usuwane bugi wyłapane przez użytkowników systemu. W następnej kolejności wykonywane będą aktualizacje powiązane z nową funkcjonalnością.

I tu pytanie do Wojtka (@kila):

Punkt 1 - czy chodzi o importowanie wszystkich podstron z linkami, czy raczej o wyeksportowanie podstron dla danego (danych) anchora?

Pozdrawiam,

Radek.

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

• Odpowiedzi 326
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Witam

Chodzi mi o możliwość wyeksportowania do pliku .txt wszystkich linków, które system przydzielił na podstrony danego serwisu.

Przykładowo: Porządny serwis zapleczowy ma 50 podstron i na każdej system umieścił po dwa linki. W sumie dostaję 100 linków, które chciałbym wyeksportować i za pomocą własnego skryptu wrzucić je do swoich spamów tak żeby każda podstrona porządnego zaplecza była podlinkowana i to linkami z identycznym anchorem do linków wychodzących z dobrego serwisu zapleczowego. Wtedy bedzie mozna zrobić coś na kształt własnego seodopalacza Jeża.

Idealnie byłoby gdyby mozna było wyeksportować linki do pliku .txt już w formacie linka html. Każdy link w nowej linijce. Taki rozwiązanie chyba bedzie najbardziej przyjazne dla userów.

Pozdrawiam.

Jeszcze raz dzięki za skrypt. Zaoszczędziłeś mi mnóstwo czasu :huh:

Moje 3 grosze:

Instalacja:

Na początku miałem problemy z instalacją systemu przez IE7, nie mogłem go zainstalować, na FF poszło gładziutko… Problem jest z IE już rozwiązany, więc można powiedzieć, że instalacja przechodzi bez problemowo. Warto przeczytać dokumentację, która jest bardzo dobrze i jasno opisana, nawet dla laika.

Konfiguracja:

Konfiguracja systemu nie jest problemem, wszystko się ładnie ustawia.

Działanie:

Na początku zauważyłem problem z kodowaniem strony, wszystko co było za wyświetlonym linkiem się krzaczyło, wszystko co leciało z bazki, na której była strona. Oczywiście problem ten dotyczył bazki, która miała kodowanie ISO. Obecnie problem został skorygowany i niema z tym problemu. Linki są tam gdzie powinny i są tak wyświetlane jak powinny. Dużym plusem jest możliwość wrzucania kodu HTML, pozwala to na wyświetlanie nie tylko samych linków tekstowych, ale i buttonów, banerów, co pozwala razem z rozrzucaniem linków po całej stronie uczynić system całkowicie przystosowany do konkretnego zaplecza.

Przy okazji znalazłem kolejny bug (kurde jakiś tropiciel jestem błedów, czy co ;) ): jak mam link w postaci HTML i mam button zamiast tekstu w anchorze, to na raporcie nie bierze buttona z katalogu domena.pl/buttony/button.jpg (wskazanego w linku), a z katalogu: domena.pl/sl/buttony/button.jpg dodatkowo wysypał się też znak enteru, nie wiem tylko czy to przez button, czy może nie ma go i w przypadku zwykłych linków

Wydajność:

Nie za bardzo można tu się rozpisać, ponieważ system działa na jednym zapleczu i linków jakie zamieściłem nie ma w sumie więcej niż 20, ale jak na dzień dzisiejszy, to admin nie zauważył by na serwerze moje konto sprawiało jakiś problem, jak się w tej kwestii coś zmieni to uaktualnie te dane ;)

Czego brakuje moim zdaniem:

- zarządzania wszystkimi systemami z jednego panelu (to już padło, ale jest to takie udogodnienie, że nie da sie o tym nie pisać ;) )

- opcji projektów z możliwością ich zawieszenia w wysłaniu linków do odwołania, zakładam projekt, a dopiero do niego dorzucam linki z jednej domenki, jeden worek przy kilku linkach jest ok., przy wielu można się pogubić

- opcji zawieszenie wyświetlania konkretnego linku bez konieczności usuwania go (jak by były projekty, to nie musi być już ta opcja, o ile będzie można zawiesić cały projekt)

- wyświetlenia w jakiej opcji jest wyświetlany link (zwykły link czy HTML) na liście linków, przy kilku łatwo sprawdzić, przy kilkuset linkach będzie problem z namierzeniem tego, który miał być wyświetlany w innej postaci

- możliwość zrestartowania pobrań (dla konkretnego linka), czasem jest potrzeba zacząć od nowa analizować dany link, a wtedy bez usunięcia ani rusz

- zabezpieczenia przed dbającymi o czystość: jest możliwość rozdzielania linków tylko w przypadku wejść robotów z listy i możliwość rozdzielania dla każdego wejścia na stronę/podstronę (jest opcja całkowitej pblokady, ale nie o to chodzi), dopisał bym możliwość blokady losowania dla wejść zwykłych userów tak by link się pojawił ale nie był w rotacji, by wygladało to na stały link na daną sesję przeglądania strony

Podsumowanie:

System zapowiada się dobrze, miałem pewne obiekcje z jego testowaniem, po tym jak doczytałem dokumentację, a w niej brak kompleksowego zarządzania z jednego panelu wszystkimi linkami na wszystkich zapleczach... No ale, jak się zgłosiło to trzeba się wywiązać... Po teście mogę powiedzieć, że dla detalistów co mają max kilkadziesiąt zaplecz ewentualny wydatek nie będzie wydatkiem zmarnowanym. To co do tej pory robili grzebiąc się w plikach źródłowych mogą zrobić po instalacji systemu szybciej i co ważniejsze znacznie w większym zakresie za pomocą przejrzystego panelu zarządzania. W recenzji nic nie napisałem o skuteczności, czy ryzyku dostania kary od G za tą zabawkę, ale za mało czasu na to, jak się coś urodzi, wrócimy do tematu ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

@Zakręcony, dzięki za recenzję.

Dziękuję Ci też za zgłoszenie błędów. Czy możesz mi szerzej opisać ten ostatni błąd z buttonem? Nie do końca rozumiem, myślę, że rozwiązanie problemu znajdzie się tak samo szybko, myślę, że problem jest prosty do rozwiązania.

Witać, że użytkownicy przyzwyczajeni są do "standardowego" trybu obsługi, czyli centralnego interfejsu graficznego. Dlatego ten interfejs potraktuję priorytetowo. Tam też chcę umieścić projekty itp.

Pytanie moje brzmi:

Jaką funkcjonalność uznajecie w panelu centralnym jako najważniejszą (do wykonania na początku).

Dziękuję ponownie za recenzję i pozdrawiam.

P.S. Z czasem będę miał też dodatkowe pytania o dodatkową funkcjonalność o której piszesz, wtedy dam znać.

logosc.png

zakładam, że jak wstawić button w html w systemie wiesz ;)

w wygenerowanym raporcie scieżka do pliku z buttonem ma postać:

domena.pl/katalogsystemu/katalogpliku/plik.jpg

a powinna mieć

domena.pl/katalogpliku/plik.jpg

jeżeli nie jest to jasne, to najlepiej wstaw link html z plikiem graficznym zamiast anchoru, niech na stronie się wyswietli i wypuśc raport

na samej stronie wszystko jest ok, problem jest tylko na raporcie ;)

- Reklama -

No tak, w zasadzie tak będzie, jeżeli w ścieżce unc nie dajesz / na początku lub nie dasz pełnego url do buttona. To wynika bezpośrednio ze specyfiki html. Może basedir coś zmieni, zobaczymy.

Napisz mi jeszcze, co byś chciał w panelu centralnym ;)

Pozdrawiam, Radek.

logosc.png

by zacząć rozmawiac o panelu centralnym, trzeba ustalić, czy linki wypluwane mają być ścisle powiązane z jednym zapleczem, czy ma byc jeden worek (oczywiście z projektami) linków losowany na kazdym zapleczu, oczywiście samo losowanie było by robione w obrebie jednego systemu, bo zakładam, że system i tak będzie musial byc instalowany na każdym zapleczu by nie narazić poprawności działania wszystkiego od dostepności centralki

jak dla mnie to to nic innego jak możliwość zarządzania wszystkimi projektami/linkami z każdego podsystemu, zmieniając cos na jednym wciskam aktualizuj dane i aktualizacja leci po wszystkich systemach jakie będą dodane w centralce

czy da się cos takiego napisać? trudno mi powiedzieć ;)

- Reklama -

Od siebie póki co takie "na szybko" uwagi:

-Bład instalacji na bazie TXT (brak instrukcji o nadawaniach chmodów - na które pliki, a powinno to być w kolumnie po prawej)

Osobiście nie udało mi się uruchomić na txt, nadawałem chmody na co się tylko dało... zawsze miałem error, jeszcz później wszystko prześledzę bo może to jakiś mój błąd - ale ogólnie coś wydaje mi się nie tak.

-Pojedyncze dodawanie fraz dla tej samej domeny

Mam 30 fraz dla domeny X, chciałbym mieć możliwość np. textarea i tam wkleić to wszystko a nie po 1 fraze poprzez imput.

-Po zapisaniu konfiguracji wymaga ponownego zalogowania

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

-Bład instalacji na bazie TXT (brak instrukcji o nadawaniach chmodów - na które pliki, a powinno to być w kolumnie po prawej)

Osobiście nie udało mi się uruchomić na txt, nadawałem chmody na co się tylko dało... zawsze miałem error, jeszcz później wszystko prześledzę bo może to jakiś mój błąd - ale ogólnie coś wydaje mi się nie tak.

Prawie jestem przekonany, że to błąd uprawnień, choć sprawę zbadamy. System tworzy tekstową bazę danych w katalogu include/dbs/linksystem. Tam powinien mieć możliwość pisania. Zresztą najlepiej, jakby miał możliwość pisania do wszystkich katalogów, bo wtedy będzie łatwiej updatować oprogramowanie, bez tego raczej nie da się gładko aktualizować.

-Pojedyncze dodawanie fraz dla tej samej domeny

Mam 30 fraz dla domeny X, chciałbym mieć możliwość np. textarea i tam wkleić to wszystko a nie po 1 fraze poprzez imput.

Takie rzeczy możesz zrobić przez import - tworzysz plik tekstowy i go importujesz. Nie mniej opcja textarea może być rzeczywiście użyteczna.

-Po zapisaniu konfiguracji wymaga ponownego zalogowania

Takie rzeczy powinny dziać się tylko po zmianie hasła.

Aktualnie trwają prace nad dorobieniem projektów, które pozwolą grupować anchory oraz linki. Grupy będzie można przenosić plikiem importu. Ta funkcjonalność będzie dostępna już w wersji 1.2.

Równolegle trwają prace nad Panelem Centralnym.

Oto założenia ogólne:

- dostępna będzie opcja dodawania stron do systemu

- dostępna będzie opcja tworzenia grup stron (np. wg tematyki).

- w panelu centralnym będziemy definiować anchory w sposób podobny jak do tej pory. Będziemy zatem definiować wartości domyślne dla każdego z linksystemów, do którego anchor zostanie przypisany. Czyli tworzymy szablon, który będzie kopiowany do poszczególnych systemów.

- anchory będą mogły być grupowane przez przypisanie ich do projektu (np. wg. klienta).

- projekty będzie można przypisać do grupy stron.

Czyli w momencie synchronizacji z daną stroną, system będzie sprawdzał, do jakich grup strona została przypisana. Dalej, na podstawie tych grup, będzie tworzyć sobie listę przypisanych projektów, a następnie, na postawie listy projektów, listę anchorów, które mają być zsynchronizowane ze stroną. Tylko te anchory będą przenoszone.

W momencie podpinania strony do Panelu Centralnego będzie można z niej zaimportować listę anchorów, projektów oraz pozycji linków do ogólnej konfiguracji. Jedna strona będzie mogła znajdować się w kilku grupach.

Raz na jakiś czas każda ze stron będzie się kontaktować z Panelem, zwracać informacje o aktualnie wylosowanych linkach oraz pobierać informacje o przypisanych projektach oraz anchorach.

Starałem się to opisać najprościej jak potrafię, mam nadzieję, że jest to zrozumiałe.

Pozdrawiam.

logosc.png

Witam.

Pojawiała się nowa wersja LinkSystem Stealth 1.2. Można ją zaktualizować w dowolny sposób.

Oto główne zmiany:

-----------------------------------------------------------------------------

dodatkowa funkcjonalność:

- dołożenie projektów, przy pomocy których można grupować anchory;

inne:

- zmiana sposobu zapisywania sesji - teraz trzymana jest w bazie (niektóre hostingi nie pozwalały tworzyć sesji plikowej);

- dodatkowe sprawdzanie uprawnień na plikach i katalogach przy tworzeniu bazy txt;

debug:

- poprawienie współpracy ze starszymi wersjami PHP (PHP4);

- poprawienie problemu ze zmianą domyślnego charset na UTF8 w przypadku korzystania z bazy Mysql - na stronach o innym kodowaniu mogły pokazywać się krzaki;

- poprawienie skryptu do kopiowania bazy - baza nie kopiowała się z bazy mysql=>txt w przypadku braku tabel z bazie txt (DROP TABLE IF EXISTS zwracał błąd);

-----------------------------------------------------------------------------

Wersja posiada poprawki do wszystkich aktualnie zgłoszonych bugów.

Z obserwacji wynika, że wiele hostingów stosuje niestety bardzo brzydkie praktyki, tzn. dostęp do plików przez FTP jest na innym użytkowniku jak dostęp przez WWW. Powoduje to niestety takie skutki, jak opisywał @ptaq, tzn. nie udało mu się zainstalować linksystemu działającego w trybie TXT. Z tego powodu też istnieje większość problemów typu "aktualizacja".

W tym celu dopisany specjalny skrypt, który ma pomóc w rozwiązaniu tego problemu w przypadku nowej instalacji, oto wyciąg z dokumentacji:

Ze względu na fakt, że wiele firm hostingowych uruchamia proces serwera www na innych

uprawnieniach jak proces ftp, często powoduje to konflikt uprawnień na plikach, przez co mogą

wystąpić problemy z instalacją i późniejszą aktualizacją oprogramowania. Aby temu zjawisku

zapobiec, został przygotowany zautomatyzowany sposób instalacji systemu. W tym celu należy

pobrać najnowszy program instalacyjny (po zalogowaniu) z adresu internetowego:

https://www.linksystem.org/download/cat_vie...em-stealth.html

oraz specjalny program rozpakowujący „unpack.php” znajdujący się pod adresem:

https://www.linksystem.org/download/cat_vie...instalacja.html

Oba pliki należy wgrać do uprzednio przygotowanego katalogu. Następnie należy zmienić

uprawnienia na wgrane pliki na: odczyt/zapis.

Jeżeli przyjmiemy, że domena, na której instalujemy nazywa się https://mojadomena.pl/ a katalog,

do którego wgraliśmy instalację LinkSystemu Stealth nazywa się „ls”, następnym krokiem będzie

odwiedzenie adresu internetowego:

https://mojadomena.pl/ls/unpack.php

W tym momencie skrypt automatycznie rozpakuje pliki, usunie plik zip oraz unpack.php i przejdzie

do procesu instalacji.

Uwaga!

Jeżeli instalatotowi nie uda się usunąć pliku zip lub unpack.php (co zostanie zgłoszone stosownym

komunikatem) należy te pliki usunąć ręcznie, a następnie odwołać się do adresu:

https://mojadomena.pl/ls/

Usunięcie pliku zip jest niezbędne, ze względu na chronienie oprogramowania przed piractwem.

Zatem jak wynika z powyższego, również dokumentacja uległa zmianie i nowa wersja jest do pobrania:

https://www.linksystem.org/dokumentacja.html

Dodane:

- Opis projektów;

- Katalogi, do których potrzebny jest pełny dostęp

- Usuwanie LinkSystem Stealth

Projekty można przenosić między linksystemami plikami importów, przy czym utrzymana jest pełna kompatybilność plików importów, tzn. stare wersje LS poprawnie wczytują nowe wersje plików i na odwrót.

Zapraszam do pobierania.

Proszę również, aby osoby pozostałe osoby, które testują LinkSystem opisały doświadczenia z systemem.

Aktualnie prowadzone są prace nad Panelem Centralnym. Jego premiera odbędzie się jeszcze w tym miesiącu.

UWAGA

Została ostatnia licencja LS Stealth w promocyjnej cenie 100 PLN+VAT. Zapraszam serdecznie.

logosc.png

To ja od siebie dodam jeszcze, że system sprawuje się w porządku, jest przejrzysty i raczej każdy średnio doświadczony user sobie poradzi.

W kwestii technicznej dla 1 serwisu też wszystko zgodnie z założeniami ładnie rozdziela linki.

Jednak - póki co jest to system dla osób które posiadają kilka(naście) większych portali i chcą po prostu mieć system który będzie im ładnie rozdzielał linki. Ale dla osób (w tym mnie) które raczej mają kilkaset stronek po 20-30 podstron w danej tematyce. Coś powiedzmy troszkę bardziej rozbudowanego jak stronki pod statlinka/linkme i chcieli by mieć je tylko dla siebie - to niestety póki co muszą się wstrzymać :)

Bo nie ma sensu instalacji tego skryptu na takie maciupkie stronki w hurtowych ilościach. Jeżeli ta funkcja centralnego panelu się pojawi.... to niech drżą właściciele SWL ;)

Myślę, że ten post jeszcze bardziej zmobilizuję Twórce do rozwoju w kierunku centralnego panelu a i nakręci sprzedaż - bo uważam, że po pojawieniu się tej funkcji będzie to rewelacyjny system.

Dodam jeszcze od siebie taką uwagę która się przewijała gdzieś wcześniej - ktoś pisał, że centralny panel to ryzyko, że jak coś padnie to wszystko leży... Ja bym to raczej tak nie traktował - tylko po prostu przemyślał to - i np. każda stronka podpięta działała niezależnie, a jedynie powiedzmy raz na dobę komunikowała się z "centralą" i pobierała ew. zmiany. A w przypadku awarii centrali - po prostu tych zmian nie pobrała a pobrała gdy awaria centrali ustąpi na przykład następnego dnia... dlatego ja bym tu liczył na coś prostego na te małe stronki coś jak mają obecne SWL - jakiś katalog cache + pliczek .php + kod na stronę i tylko tyle.

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

Myślę, że ten post jeszcze bardziej zmobilizuję Twórce do rozwoju w kierunku centralnego panelu a i nakręci sprzedaż - bo uważam, że po pojawieniu się tej funkcji będzie to rewelacyjny system.

Witaj @Ptaq.

Prace nad panelem centralnym trwają cały czas. Ostatnio ukończony został bardzo trudny (i krytyczny) kawałek - komunikacja między stroną zapleczową a panelem centralnym (z uwzględnieniem "różnorodności" hostingów, wyliczaniem sum kontrolnych, autentykacją itd).

Prace trwają pełną parą. Po ostatniej wersji też nie docierają do mnie sygnały o błędach w działaniu systemu, zatem pozwala nam to na lepsze wykorzystanie czasu - dodawanie funkcjonalności, zamiast poprawianie bugów. Taka jest z resztą zasada linksystemu i subskrypcji - ma być cały czas rozwijany, a pierwszy rok subskrypcji jest gratis, aby można się było o tym przekonać i skorzystać z późniejszych subskrypcji. A pomysłów na rozwój jest sporo i to myślę bardzo interesujących, mamy nadzieję, że słowa:

... to niech drżą właściciele SWL ;)

się spełnią. Nie chcę teraz mówić szczegółowo o pomysłach, jednak pozwolą na współpracę między pozycjonerami (dzierżawa miejsca na zapleczach) oraz na użyczanie (np. płatne) zaplecza.

Zatem w tej chwili jest jeszcze LinkSystem w promocji za 200 pln - zapraszam do zakupów, nawet w aktualnej funkcjonalności cena jest naprawdę atrakcyjna. Tym bardziej, że w tej cenie zawarty jest też Panel Centralny który się pojawi w ramach właśnie tej subskrypcji oraz inne, przyszłe pomysły.

Dodam jeszcze od siebie taką uwagę która się przewijała gdzieś wcześniej - ktoś pisał, że centralny panel to ryzyko, że jak coś padnie to wszystko leży... Ja bym to raczej tak nie traktował - tylko po prostu przemyślał to - i np. każda stronka podpięta działała niezależnie, a jedynie powiedzmy raz na dobę komunikowała się z "centralą" i pobierała ew. zmiany.

Dokładnie takie rozwiązanie zostało przyjęte. Losowanie linków będzie odbywać się lokalnie, definiowanie - globalnie.

Nie chcę tego aktualnie rozpisywać, jak ukaże się panel centralny, dojdzie do niego dokumentacja, w której wszystko będzie rozpisane. Dodam tylko, że Panel Centralny jest rozwinięciem LinkSystemu Stealth. Zatem w pierwszym kroku instalacji będziemy decydować, czy to instalacja standardowa na stronie, czy instalacja Panelu. Oczywiście Panel będzie instalowany tylko raz.

Proszę osoby, które dostały LinkSystem do testów o dalsze opinie

Pozdrawiam,

Radek.

logosc.png

Mam kilka pytan: chcialbym ewentualnie kupic system "na przyszlosc" i uzywac go jak bedzie w pelni gotowy (koniecznie z panelem centralnym). Czyli jak teraz kupie go w promocji za 200PLN (a jaka bedzie cena normalna?) to wszelkie uaktualnienia beda darmowe?

Czy musze go instalowac zeby go aktualizowac czy w momencie jak bedzie wersja finalna to wtedy ja przeslecie?

I ostatnie pytanie: dostane FV? Z gory dzieki za odpowiedz:)

P.S. Jednak jeszcze jedno, "techniczne":) - czy system bierze pod uwage fakt, by na jednej podstronie zaplecza nie znalazly sie dwa linki prowadzace dokladnie w to samo miejsce (np. w sytuacji, gdy ta sama podstrona jakiegos serwisu jest linkowana roznymi anchorami)?

Czy mozna decydowac czy dany link ma byc staly/rotacyjny (dowolnie ustalany czas, po jakim nastepuje rotacja)?

Czyli jak teraz kupie go w promocji za 200PLN (a jaka bedzie cena normalna?) to wszelkie uaktualnienia beda darmowe?

Czy musze go instalowac zeby go aktualizowac czy w momencie jak bedzie wersja finalna to wtedy ja przeslecie?

Witaj @Gazy.

Cena poza promocją wynosi 300 PLN+VAT. Co do uaktualnień- to przez pierwszy rok wszystkie uaktualnienia są darmowe. Dzieje się tak, ponieważ po zakupieniu oprogramowania rok subskrypcji masz gratis. Panel (który ma wyjść niebawem) zawarty będzie więc w tej subskrypcji. Po tym okresie możesz (ale nie musisz) wykupić następną subskrypcję roczną (100 PLN+VAT). Dodatkowo subskrypcję będziesz mógł wykupić w dowolnym momencie już po jej wygaśnięciu.

My nie przesyłamy oprogramowania.

Po zakupie oprogramowania lub dokupieniu subskrypcji, w każdej chwili możesz zalogować się na stronie i pobrać najnowszą (oraz historyczne) wersję oprogramowania. Kiedy ją zainstalujesz zależy tylko do Ciebie. Możesz od razu, możesz nawet 10 lat po wygaśnięciu subskrypcji.

Dodatkowo przyjęliśmy zasadę zdalnej aktualizacji (zamiast przysyłania nowych wersji). System można ustawić tak, że aktualizuje się sam do najnowszej wersji.

I ostatnie pytanie: dostane FV? Z gory dzieki za odpowiedz:)

Tak.

P.S. Jednak jeszcze jedno, "techniczne";) - czy system bierze pod uwage fakt, by na jednej podstronie zaplecza nie znalazly sie dwa linki prowadzace dokladnie w to samo miejsce (np. w sytuacji, gdy ta sama podstrona jakiegos serwisu jest linkowana roznymi anchorami)?

Tak. Tu sprawadzaliśmy to bardzo dokładnie. Potrafi radzić sobie z problemem tych samych linków z różnymi anchorami na jednej podstronie zarówno przy zwykłym linku jak i przy linku otoczonym treścią.

Czy mozna decydowac czy dany link ma byc staly/rotacyjny (dowolnie ustalany czas, po jakim nastepuje rotacja)?

Aktualnie system jest systemem linków stałych. Istnieje parametr globalny, który określa, po jakim czasie linki mają być zdejmowane z podstrony, jeżeli danej podstrony nie odwiedził robot przez określony czas (standardowo 90 dni).

Z naszych doświadczeń wynika, że linki rotacyjne mają sens w przypadku tysięcy stron z dużym site. Przy zapleczu składającym się z kilkuset stron (nawet spore zaplecze 1 pozycjonera) system linków stałych przynosi dużo lepsze efekty. Dodatkowo w przypadku systemu rotacyjnego obserwowaliśmy znaczne skoki pozycji. My do testów porównawczych wzięliśmy ok. 70 stron ze średnim site~ 200 podstron/domenę

Choć dorobienie opcji linków rotacyjnych nie wydaje się być jakimś strasznym problemem, trudniej raczej jest zrobić system linków stałych ze względu na potrzebę "zapamiętywania" linków - to generuje większe obciążenie bazy i procesora. Uwzględnimy to w rozwoju oprogramowania.

logosc.png

A ja jeszcze dopytam (póki jest jeszcze w fazie tworzenia) - jak "duża" będzie paczka na serwisy podrzędne. Czy to będzie może coś tak jak pisałem katalog (z chmodami) + plik php obsługujący + kodzik na podstronach serwisu?

Bo szczerze miła by była wersja taka litle bez instalowania, tylko wrzucam i już jest - tak jak jestesmy teraz przyzwyczajeni z SWL.

Minimum formalności - by stronka mająca 5 podstron nie wymagała systemu mającego 50 plików.

seo-stat-logo.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności