Skocz do zawartości

LinkSystem Stealth

radek

Rekomendowane odpowiedzi

A ja jeszcze dopytam (póki jest jeszcze w fazie tworzenia) - jak "duża" będzie paczka na serwisy podrzędne. Czy to będzie może coś tak jak pisałem katalog (z chmodami) + plik php obsługujący + kodzik na podstronach serwisu?

Witaj.

Na razie paczka będzie niestety "duża" - dopóki Panel Centralny nie będzie miał całej funkcjonalności pojedynczej instancji. Z czasem prawdopodobnie będziemy system odchudzać. Będzie to jednak robione stopniowo, aby nie popsuć tego co już jest dobrze zrobione.

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

• Odpowiedzi 326
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

no OK, troszkę szkoda, że już na początku nie było wszystko tak przewidziane by było minimum odchudzone :P

No ale cóż, zobaczymy jak to będzie wyglądać, w razie czego będę czekać aż do odchudzenia :P

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

no OK, troszkę szkoda, że już na początku nie było wszystko tak przewidziane by było minimum odchudzone :P

No ale cóż, zobaczymy jak to będzie wyglądać, w razie czego będę czekać aż do odchudzenia :P

Dla małych stron zawsze możesz stworzyć jedną instalację opartą o bazę txt, a potem zwyczajnie przegrywać ją z zaplecza na zaplecze. Tylko najlepiej wtedy jest ponownie taki system (w całości wraz z configami) spakować do pliku zip, wgrać na nowe zaplecze i rozpakować plikiem unzip.php, żeby nie było problemów z uprawnieniami. Umożliwi to w pełni zautomatyzować proces instalacji LinkSystemu na stronach zapleczowych.

logosc.png

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Jak zaprezentować Pana Baiduspider -w sygnaturach robotów -

Witaj.

Agent string: Baiduspider+(+https://www.baidu.com/search/spider.htm)

Zatem wystarczy w sygnatury robotów dodać baiduspider. System działa w ten sposób, że w oznaczeniu agenta szuka, czy występuje string (lub jego część) opisany w sygnaturach robotów.

Pozdrawiam.

logosc.png

A więc kilka opinii o systemie :P.

Pierwsze spotkanie ze skryptem bardzo miłe. System łatwo się instaluje, a wszystko w panelu rozmieszczone jest intuicyjnie.

Jako, że testy rozpocząłem niedawno, po skończeniu urlopu to dokładnie na temat działania się nie wypowiem, ale jak na razie wszystko działa znakomicie i nie było żadnych problemów z działaniem. System ładnie przydziela linki i wszystkie opcje działają prawidłowo.

Ciekawie rozwiązano problem awarii systemu - jego rozproszenie.

Na pochwałę zasługuje instrukcja, która jest naprawdę solidnie wykonana i każdy zrozumie jak się systemem posługiwać.

Jak na dzień dzisiejszy to brakuje mi jedynie centralnego panelu, ale widzę że jest już tworzony - czekam cierpliwie :).

Jakieś wady? Hm.. Nie zauważyłem jak na razie ;) ale dam znać jak jakieś się pojawią.

Teraz czekają mnie testy na większej ilości stron.

Podsumowując system jest ciekawy, łatwy w obsłudze i można go polecić szczególnie osobom mającym zaplecza z większą ilością site.

Witajcie.

@Morpheus - dziękuję za recenzję.

Śpieszę z informacją, że Panel jest już gotów. W tej chwili tworzona jest do niego dokumentacja techniczna oraz prowadzone są ostatnie testy. Tak więc premiera Panela przewidziana jest na początek przyszłego tygodnia - czyli już za 2-4 dni.

@Pies - Panel posiada opcję importu bezpośredniego z formularza, już wcześniej sugerował to @ptaq.

Oto ogólny opis:

Panel Centralny umożliwia podpinanie istniejących już stron zapleczowych oraz dokładanie nowych. Przy podpięciu strony na której już były zdefiniowane anchory i rozlosowane linki, Panel Centralny pobierze te anchory i doda je do swoich definicji. Dzięki temu strona po dodaniu do systemu nie straci istniejących ustawień ani linków, co czyni dodawanie strony do systemu bezpiecznym. System przeniesie również zdefiniowane projekty.

Aby dodać stronę do systemu, trzeba będzie ją aktualizować do najnowszej wersji. Do dobrych informacji można dodać, że doszła możliwość aktualizacji stron zapleczowych bezpośrednio z panela, zatem następne aktualizacje będą bardzo przyjemne, będzie się je robić jednym przyciskiem w Panelu Centralnym. Taka możliwość będzie istnieć nawet dla stron, które mają zamkniętą opcję fsockopen.

Panel Centralny umożliwia definiowanie anchorów, które będą losowane między stronami zapleczowymi. Zatem globalny mechanizm jest taki, że najpierw Panel rozlosowuje anchory między stronami, a następnie dana strona losuje już końcowo linki na postronach serwisu. Zatem mamy tu typową kaskadową budowę.

Bardzo mocno rozbudowane zostały w systemie projekty - można teraz przypisywać do projektu anchory oraz strony zapleczowe, dzięki czemu możliwe jest np. tematyczne przypisywanie anchorów do stron, podział zaplecz ze względu na klientów itd.

Dodatkowo pliki importów zostały uproszczone. Teraz jako minimalny import system wymaga tylko pary: anchor i link. Same pliki importów są identyczne zarówno w przypadku Panela Centralnego jak i zwykłej strony zapleczowej. Dzięki temu w prosty sposób będzie można przenieść dotychcasowe definicje do panelu centralnego.

Na dziś to tyle, resztę po oficjalnej premierze.

Pozdrawiam.

P.S. Jeszcze obowiązuje promocja 200 PLN +VAT. Zachęcam do zakupów, to jedna z ostatnich chwil, kiedy system można zakupić za tę cenę.

logosc.png

Oczywiście. Co prawda nie będzie można w nim dokonywać modyfikacji (wszystko będzie tylko do odczytu, podobnie jak do tej pory), ale będzie można gruntownie przejrzeć istniejące opcje. Zachęcam także do zapoznania się z dokumentacją (nawet przed wejściem w demo), ona szerzej opisuje wszystkie funkcje i tłumaczy mechanizmy.

Pozdrawiam.

logosc.png

Sporo zmian nadchodzi .

Dobrze rozumiem - panel centralny rozlosuje linki między strony z podpiętym systemem ?

Dokładnie. Teraz anchory będzie się definiować w Panelu Centralnym, a on będzie sam rozrzucać anchory po stronach z podpiętym systemem.

Czyli na każdej stronie instalujesz LinkSystem Stealth (tak jak do tej pory), dodatkowo raz instalujesz Panel i w nim podpinasz strony z LinkSystem Stealth.

logosc.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności