Skocz do zawartości

LinkSystem Stealth

radek

Rekomendowane odpowiedzi

Widzę że poprawiono ilość wyświetleń danego anhor ?!:) tylko patrzeć pozostało jak się odświeżają na stronach ;)

Kurcze fajne to 1.3 =] jak wpadam na stronę z niższą wersją zaraz uaktualniam do tej wersji , dobrze że jest ta opcja - bo nadpisywanie z poziomu ftp było by żmudne ( kto by się połapał w tych katalogach porozrzucanych na serwerach )

Szykujecie jeszcze jakieś "udogodnienia"?

Podaruj 1% Oli Borwik

Wspieraj charytatywnie na SEO forum PIO

• Odpowiedzi 326
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Szykujecie jeszcze jakieś "udogodnienia"?

Witam.

Z rzeczy, które dorobimy w miarę niedługim czasie to będzie dokonanie poprawek, które są nam zgłaszane oraz obiecane odchudzenie klientów.

Po wprowadzeniu Panela Centralnego, ze względu na dużą ilość nowych rzeczy, system musi nieco "ochłonąć" i po tych zmianach nieco na jakiś czas zwolnimy tempo. W tej chwili mimo kilku drobnych uwag, system pracuje poprawnie, rozdziela linki bez generowania nadmiernego obciążenia na serwerach, a chyba to jest najważniejsze.

Donoszę że właśnie promocje na oprogramowanie pokończyły się. Jeżeli ktoś chce kupić oprogramowanie jeszcze w promocyjnej cenie to ostatnia okazja:

https://allegro.pl/item731344378_linksystem...etrzny_swl.html

Oczywiście jest to nadal pełna licencja z subskrypcją roczną, w której zawarte będą wszystkie nowości wprowadzane przez rok w LinkSystemie.

Pozdrawiam.

Ha, jeszcze jedna prośba.

Osoby, które zgadzają się abym ich wpisał na listę referencyjną LinkSystemu, proszę o PW.

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

Panel centralny działa, dodałem dwie stron jako wyświetlajace - synchronizacja ok, dodałe anchory, linki, włączyłem crontab i jest tak (od paru dni):

przypisanych anchorów 3

przydzielonych anchorów 0

przydzielonych linków 0

Co robie nie tak?

Eksperyment Discover.pl

Linki przydziela przy wizycie bota, może dlatego. Spróbuj zmienić przydzielanie na każdego user agenta i zobacz co się stanie.

TANIE PUNKTY SWL - Automatyczna transakcja - punkty w 5 minut na Twoim koncie (seomatik, gotlink, statlink)

HURTOWE ILOŚCI: Linki z PageRank (ponad 1000 domen PR1-5)

Sławomir Siudek+

przypisanych anchorów 3

przydzielonych anchorów 0

przydzielonych linków 0

Wygląda na to, że jednak nie działa prawidłowo crontab.

Można to sprawdzić w prosty sposób. Po zalogowaniu w Panelu, w tabelce głównej sprawdź, jaką masz datę ostatniej synchronizacji strony zapleczowej. Jeżeli jest starsza niż 10 minut temu, to zadania crontab nie wykonują się.

Jako następny krok (gdybyś nadal nie był pewien, czy crontab się wykonuje) odwołaj się do adresu: https://adrespalnela.pl/cron.php z przeglądarki. W wyniku tego powinieneś uzyskać pustą stronę, jednak po odwołaniu do tego adresu system powinien Ci przydzielić linki na stronach oraz dokonać synchronizacji. Jak wrócisz do panela powinieneś widzieć wylosowane anchory.

Czekam na info i pozdrawiam.

logosc.png

Zatem problemem jaki może być - to projekty. Czy potworzyłeś projekty? A jeżeli tak, to dodałeś do nich strony? Lub czy projekt ma włączoną opcję "wszystkie strony".

Możesz też wejść w menu "anchory" i spróbować dodać ręcznie anchor do danej strony. Jeżeli w drugim kroku nie będzie żadnego anchora do dodania, to znaczy, że coś jeszcze w konfiguracji anchora jest nie tak. Daj wtedy info.

Pozdrawiam.

logosc.png

Radek dodam cos z innej beczki - ale odnośnie losowania anhor . Czymu na moich zapleczowych stronach pojawiają sie max 4-5 linkow skoro mam np losowanie 7 ?

W systemie istnieją dwa definiowane limity: limit linków na danej stronie zapleczowej (w ustawieniach, w menu import danej strony zapleczowej) - ile linków (na podstronach tego serwisu) ma przypadać na 1 anchor. I jest to związane ze stroną zapleczową. Ten parametr można też znaleźć (i edytować) w widoku "dodane" w Panelu.

Drugim limitem - to jest limit znajdujący się tylko w Panelu i określa, do ilu stron anchor ma zostać dodany. I ten parametr określa się przy definiowaniu nowego anchora .

Przypuszczam zatem, że w Panelu zaznaczyłeś, że anchor ma dodać do 7 stron (definiując anchor), a na danej zapleczówce rozlosował Ci tylko 5 linków i jest to ok - to są swa różne parametry.

Pozdrawiam.

P.S. - Yeden - czy sprawa się wyjaśniła?

logosc.png

To co pisałeś jest zrobione (projekty, anchory, strony). Reczne dodawanie anchrów zwraca info, że wszystko dodane. Moze coś skopane na stronach linkujących, musze to sprawdzić. Tylko czy wtedy synchronizacja by działała?

Sama synchronizacja powinna zachodzić tak czy inaczej, choćby po to, żeby zebrać statystyki ze stron. System (panel) zwyczajnie nie przydziela anchorów do stron, w tej chwili nie jestem w stanie zdalnie odpowiedzieć, dlaczego. Zobacz w Panelu, w zakładce "dodane" w anchorach, czy jakieś anchory są dodane, czy nie. Ja ze swej strony mogę Ci zaproponować support w ramach subskrypcji (więc darmowy), jednak musiałbyś mi podać adres panela i hasło. Jeżeli nie chcesz ujawniać co pozycjonujesz i na czym, to podepnij jaką testową zapleczówkę do Panela a resztę chwilowo usuń (czyli aktualne zapleczówki i anchory) - wtedy posprawdzam co i jak i postaramy się system "rozruszać". W razie czego ja też mogę podpiąć jakąś swoją stronę testową, jeżeli nie masz żadnej własnej testowej. Możesz też postawić na innej domenie testowy panel z podłączonym crontabem. Jeżeli się zdecydujesz, daj znać na PW, chętnie pomogę.

Pozdrawiam.

logosc.png

Witam.

Jutro kończy się licytacja na allegro:

https://allegro.pl/item731344378_linksystem...etrzny_swl.html

Ostatnia szansa zakupu w tak atrakcyjnej cenie.

Pozdrawiam.

logosc.png

• 2 tygodnie później...

Witam. Nowa wersja LinkSystem Stealth 1.4. Nowa wersja przede wszystkim usuwa znane problemy. Oto podstawowe zmiany:

2009-09-24 wersja 1.4

dodatkowa funkcjonalność:

- [panel] w konfiguracji ogólnej można ustawić, czy podczas dodawania strony zapleczowej do Panela, anchory które występując stronie, a których nie ma w Panelu, zostaną do niego dodane.

- [panel,strona] ilość linków do dodania/anchor na stronie zapleczowej została zmieniona z minimum 10 na minimum 1. Dzięki temu strony z małą ilością podstron nie zostaną za szybko przypchane linkami;

debug:

- [strona] poprawiony został skrypt zakładania bazy mysql - w wyniku błędu w wersji 1.3 nie tworzyła się tabela links i system nie działał prawidłowo (nie losował linków na stronie zapleczowej). Dotyczyło to tylko sytuacji, gdy na stronie zapleczowej używana była baza mysql;

- [panel, strona] znaczna poprawa synchronizacji stron zapleczowych. Przy dużej ilości zdefiniowanych anchorów (kilka tysięcy) mógł występować w panelu błąd: za mało pamięci przy synchronizacji.

- [strona] zostało poprawione kopiowanie bazy myql->txt;

- [panel, strona] został zaimplementowany nowy algorytm sprawdzania PR podstron, stary przestał działać poprawnie (wraz ze zmianami w google);

- [strona] poprawa wyświetlania komunikatów w przypadku bazy txt - komunikaty typu "zapisano" nie wyświetlały się;

- [panel] optymalizacja losowania linków między stronami zapleczowymi. Przy dużej ilości zdefiniowanych anchorów mogły występować problemy z pamięcią;

- [panel] podczas rozlosowywania anchorów po stronach potrafił przydzielić więcej stron, jak wynikało to z definicji;

- [panel,site] poprawione zostało wyświetlanie komunikatów o błędach podczas procesu instalacji;

inne:

- [panel,strona] przy edycji elementów menu typu "zapisz" teraz pojawia się również na dole strony;

@Yeden: problem z brakiem losowania linków mógł wynikać z faktu, że nie stworzyła Ci się tabela links. Po upgradzie tabela powinna się sama stworzyć. Spróbuj proszę, powinno być ok.

Pozdrawiam,

Radek.

logosc.png

Proszę osoby, które pobrały instalację LS 1.4 do tej pory o ponowne pobranie instalacji - był mały bug - linki przy wyświetlaniu wszystkich linków ('ALL') nie wyświetlały separatora.

Pozdrawiam.

logosc.png

Ja nie zdążyłem użyć , nie wiedziałem o aktualizacji do 1.4

debug:

- [strona] poprawiony został skrypt zakładania bazy mysql - w wyniku błędu w wersji 1.3 nie tworzyła się tabela links i system nie działał prawidłowo (nie losował linków na stronie zapleczowej). Dotyczyło to tylko sytuacji, gdy na stronie zapleczowej używana była baza mysql;

U mnie śmiga Panie Radku

Podaruj 1% Oli Borwik

Wspieraj charytatywnie na SEO forum PIO

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności