Skocz do zawartości

LinkSystem Stealth

radek

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 326
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Pytanko - czy istnieje możliwość stworzenia pliku konfiguracji dla programu który sam będzie ładował dane potrzebne do instalacji , oraz do aktualizacji ? , chodzi o taki automat , już sobie poradziłem tworząc paczki w systemem jednak i tak go należy instalować wczytywać dane , a w momencie w którym mam porobione paczki na serwerach muszę aktualizować go .

Może takie hokus pokus było by przydatne , bo instalując go 1-2 x dziennie nie stanowi to problemu jednak przy instalowaniu 15 x w ciągu doby... poszerzając możliwości można by dać taką wyewoluowaną funkcję dla programu użytkownikom którzy obsługują własne zaplecza w dużej ilości i je poszerzając ... :D

puki co nie stosuje PC w LS może później się przekonam . Wolę robić wszystko osobno Panie Radku .

Podaruj 1% Oli Borwik

Wspieraj charytatywnie na SEO forum PIO

Witaj.

Jak najbardziej jest to możliwe. Aktualnie jest to możliwe w przypadku korzystania bazy typu txt (bo w przypadku mysql trzeba tworzyć tabele w bazie). Robię to w taki sposób:

- instaluję LS na jednej stronie zapleczowej (z wyborem bazy txt);

- konfiguruję wszystkie potrzebne opcje;

Tak przygotowany LS (cały katalog) zwyczajnie przegrywam na inne strony zapleczowe i do ich szablonów dodaję jedynie wpisy. I już. Tak robię z powodzeniem już od dłuższego czasu. Więcej, przygotowałem sobie całe paczki (czyli cały przygotowany i skonfigurowany CMS klasy np.sNews) wraz z wgranym do niego tak skonfigurowanym LinkSystemem. Działa bez problemu.

Co do aktualizowania i zarządzania - gorąco polecam Ci Panel Centralny - tam aktualizację robisz jednym przyciskiem. Tam możesz tworzyć sobie projekty i rozdzielać linki po projektach. Jest to bardzo wygodne i w jednym miejscu widzisz wszystko, w tym ilość rozdanych linków, przypisanych stron.

Kilka przykładów wykorzystania projektów:

1. Linkowanie własnego zaplecza:

- tworzysz trzy projekty o nazwach np. zalecza 1, zaplecza 2 i zaplecza 3. Do każdej z grup dodajesz 1/3 stron. Dalej linkujesz strony między sobą: strony w 1 projekcie linkują strony w drugim projekcie, strony z drugiego projektu linkują strony z trzeciego, a strony z trzeciego strony z pierwszego. Dzięki temu masz podlinkowane swoje zaplecze bez linków wzajemnych. Szkoda nawet czasu na katalgogowanie czy preclowanie. Zaplecze linkuje i wzmacnia się samo.

2. Podział tematyczny

- projekty umożliwiają podział tematyczny linków (np. banki, biznes itd)

4. Podział na klientów

- możesz do danego klienta przypisywać tylko strony przydzielone dla niego (np. jego dedykowane zaplecze).

Panel ma jeszcze jedną podstawową zaletę - rozdziela po zapleczach linki w czasie, co dodatkowo zmniejsza możliwość zafiltrowania. Korzystam z niego od początku, wszystkie swoje strony zapleczowe podpiąłem do niego i nie ma problemów.

Pozdrawiam,

Radek.

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

A jak tam idą prace nad mini. instalką na małe zaplecze :) ?

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

a czy jest już rodzaj instalki, o którym kiedyś tu przeczytałem: analogiczny jak w swlach, czyli maksymalna prostota: dodanie zapleczówki w panelu i wrzucenie pliku (plików) na serwer? Z tego co pamiętam coś takiego miało być zrobione. Może już jest, nie śledziłem tego wątku w całości.

No właśnie o to zapytałem :)

Bo jak się pojawi - to w sumie zacznie się dopiero korzystanie z systemu

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

@ptaq - to przecież od dawna już jest w systemie (w zasadzie od samego początku).

Tak jak pisałem, wystarczy zrobić raz instalację (na jednej stronie zapleczowej) i potem przegrywać ją z zaplecza na zaplecze. Tak samo jak w większości SWL. Jedyne czym się to różni to tylko tym, ze w LinkSystemie liczba plików jest większa (przez co zajmuje więcej miejsca na dysku) jak w standardowym SWL. Teraz na razie skupiamy się jednak nad pełnym przeniesieniem funkcjonalności z klienta do Panelu Centralnego, dopiero po tym zabiegu będzie można w pełni przeprowadzić odchudzenie klienta.

Aktualnie nadal konsekwentnie pracujemy nad zabezpieczeniem LinkSystemu przed problemami skali, już wersja 1.4 zapewnia to w bardzo dużym stopniu. Stworzyliśmy spore środowisko testowe i wyeliminowaliśmy wiele potencjalnych zagrożeń, takich jak komunikat o braku pamięci lub przeciążenie serwera w przypadku dużej ilości anchrów i stron w systemie (aktualnie testowaliśmy to na kilku tysiącach anchorów i kilkaset stronach zapleczowych).

Nie byłoby możliwości podpięcia tych stron zapleczowych w takiej ilości, gdyby nie było prostego sposobu instalacji LS.

logosc.png

My już pokolenie na SWLach wychowane - gdzie wgrywa się 2-3 pliki - więc namówić nas na przekopiowywanie wielu plików jest ciężkie :)

seo-stat-logo.png

My już pokolenie na SWLach wychowane - gdzie wgrywa się 2-3 pliki - więc namówić nas na przekopiowywanie wielu plików jest ciężkie :)

@ptaq - mówisz o SWLach nie twoich - a których jesteś użytkownikiem i masz w nim nieporównywalnie mniejsze możliwości. Tam życie jest proste. Tyle że jest to mało zarządzalne i pewne ( w stosunku do prywatnego SWL).

Druga sprawa - LS też może zajmować DWA pliki:

- skonfigurowany uprzednio LinkSystem pakujesz z powrotem programem ZIP

- na nowe zaplecze wgrywasz DWA pliki: skonfigurowany LS spakowany programem ZIP oraz unpack.php

- uruchamiasz unpack. php i masz wszystko gotowe.

Teraz tylko dodajesz odpowiednie wpisy w templatce i dodajesz LS do Panela.

Takie podejście jest dodatkowo rekomendowane, aby nie było problemu z uprawnieniami.

Nie chcę Cię do niczego przekonywać - być może bardziej opłaca Ci się czekać na klienta uproszczonego (aby zaoszczędzić miejsce na dysku) niż rozdawać linki i pozycjonować już dziś. Ja wyliczam, że nawet początkującemu pozycjonerowi LinkSystem w najgorszym przypadku zwróci się po 8 miesiącach (przy skrajnie niekorzystnych wyliczeniach, że wypozycjonował nim tylko jedną frazę wartą 50 PLN/mies. Te 400 PLN to koszt kupna LS (300PLN) + "dodatkowej" przestrzeni dyskowej (100PLN)).

Pozdrawiam,

Radek.

logosc.png

Eh , no to teraz możecie pracować nad udoskonaleniem szybkiej instalacji - może to pocieszyć , bo zadowolenie jest na tyle duże iż ludzie korzystający z LS uzależniają się od tego Kumbajna .

/MSQL

Podaruj 1% Oli Borwik

Wspieraj charytatywnie na SEO forum PIO

Szybka recenzja :)

Produkt zakupiłem wczoraj, do chwili obecnej dodałem ponad 60 stron - i tu od razu informacja dla narzekających na komplikacje instalacji - Nie ma tutaj NIC trudniejszego/bardziej czasochłonnego niż w znanych wam swl`ach.

Mamy jeden katalog, wgrywamy do folderow z naszymi stronkami odpalamy upack.php i wpisujemy dane do bazy.

Wszystkim bardzo wygodnie zarządza się centralnie.

Pierwsze wrażenie bardzo pozytywne ;)

edit:

aha no i bardzo dobry kontakt z autorem.

Witajcie.

Niestety - promocje to się chwila temu pokończyły, a nawet było ich więcej niż w pierwotnym założeniu. Nie przewidujemy promocji w najbliższym czasie.

W pełni się zgadzam z tym co napisał @osprey, że cena jest bardzo niska. Pomijając nakłady czasowe na programowanie i testy, narzędzie jest na tyle groźne i skuteczne, że sprzedawanie go w niższej cenie firmom (które bądź co bądź świadczą podobne usługi) byłoby aktem samobójczym. Wcześniejsze promocje miały na celu wprowadzenie na rynek produktu i przekonanie do niego, tu mogliśmy sobie pozwolić na tak symboliczne ceny.

Wyliczaliśmy, że cena rynkowa produktu powinna plasować się w granicach 700 PLN, ale uznaliśmy, że taka cena może przystopować jego sprzedaż, a co za tym idzie - rozwój.

Pozdrawiam,

Radek.

logosc.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności