Skocz do zawartości

LinkSystem Stealth

radek

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 326
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Witam, Radek da się stworzyć link wyglądający podobnie jak te w Google ? chodzi o stworzenie takiego linku w pliku importu .

czyli :

anhor wraz z title

Opis strony

Przykladowyadres strony.pl

:)

Podaruj 1% Oli Borwik

Wspieraj charytatywnie na SEO forum PIO

Jest opcja linków html, tam możesz takie cudo zrobić :)

Pole wymagane w przypadku, gdy typ anchora został ustawiony na "Kod HTML". Wprowadź własny kod HTML, jaki ma się wyświetlać po wylosowaniu tego anchora. Może to być np. link otoczony treścią.

TANIE PUNKTY SWL - Automatyczna transakcja - punkty w 5 minut na Twoim koncie (seomatik, gotlink, statlink)

HURTOWE ILOŚCI: Linki z PageRank (ponad 1000 domen PR1-5)

Sławomir Siudek+

Czy jesteście w stanie wprowadzić zmianę która blokowała by linki nawet z różnymi anhorami , ale prowadzącymi do jednej domeny ?

( dla jednej podstrony danej domeny/sub)

Podaruj 1% Oli Borwik

Czy jesteście w stanie wprowadzić zmianę która blokowała by linki nawet z różnymi anhorami , ale prowadzącymi do jednej domeny ?

Nie za bardzo wiedzę zastosowanie. Zastanowimy się.

Właśnie wyszła nowa wersja LinkSystem Stealth 1.5 do pobrania.

Changelog:

debug:

- [panel] poprawa losowania anchorów między stronami, w przypadku, gdy ustawiony jest limit stron - po pierwszym losowaniu system zatrzymywał się. Błąd nie występował, gdy liczba stron była nieograniczona.

- [strona] poprawa filtru anchory w menu "linki" - lista anchorów była pusta.

- [strona] usuwanie linków nieodwiedzanych przez roboty dłużej niż zdefiniowana liczba dni nie działało prawidłowo do tej pory.

- nieco innych, pomniejszych poprawek mających na celu zwiększenie wydajności i eliminację błędów.

Zatem wersja eliminuje głównie problemy pojawiające się do tej pory, a w szczególności bug:

- [panel] poprawa losowania anchorów między stronami, w przypadku, gdy ustawiony jest limit stron - po pierwszym losowaniu system zatrzymywał się. Błąd nie występował, gdy liczba stron była nieograniczona.

Pozdrawiam,

Radek.

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

Aktualizacja -> Pobierz paczkę aktualizacyjną -> Wybieram lokalizację =

ERROR: Błąd wgrywania paczki aktualizacyjnej.

Katalog z systemem 777

TANIE PUNKTY SWL - Automatyczna transakcja - punkty w 5 minut na Twoim koncie (seomatik, gotlink, statlink)

Sławomir Siudek+

Aktualizacja -> Pobierz paczkę aktualizacyjną -> Wybieram lokalizację =

ERROR: Błąd wgrywania paczki aktualizacyjnej.

Katalog z systemem 777

Rozumiem że mówisz o panelu?

Dziwne, testowałem to kilka razy na różnych stronach i zawsze działało.

Myślę, że to jednak kwestia uprawnień.

Sprawdź uprawnienia na katalogu:

/modules/update

bo podczas wgrywania paczki tworzy się tam katalog:

package

i tam zostaje wgrana aktualizacja. Może w to miejsce system nie może wgrać paczki.

(Sprawdź też uprawnienia na katalogu tmp)

Jeżeli masz na którymś z tych katalogów brak uprawnień to sprawdź ponownie wszystkie pliki, czy mają odpowiednie uprawnienia bo i tak się nie zaktualizuje system (nie będzie w stanie nadgrać plików).

Pozdrawiam.

logosc.png

Tak, kwestia uprawnień.

Dałem 777 rekurencyjnie na cały katalog i zadziałało. Jest 1.5

thx

edit: ale na większości stron zaplecza to samo :)

Czy, żeby zmiany zadziałały muszę aktualizować też zaplecze, czy wystarczy panel?

Nie za bardzo wiedzę zastosowanie. Zastanowimy się.

Chodzi prawdopodobnie o tzw. First Link Count EN Zliczanie pierwszego linku PL

Sławomir Siudek+

Czy, żeby zmiany zadziałały muszę aktualizować też zaplecze, czy wystarczy panel?

Na dzień dzisiejszy aktualizacja Panela wystarcza.

Jednak zachęcam do zrobienia porządku z uprawnieniami. Nowe instalacje najlepiej przeprowadzać przy pomocy unpack.php.

Chodzi prawdopodobnie o tzw. First Link Count EN Zliczanie pierwszego linku PL

Tak, tyle że to odnosi się do sytuacji - ten sam url - różne anchory. Przed tym Linksystem Stealth jest zabezpieczony.

jest też darmowy TU

Bardzo cenię mkr'a i jego produkty dlatego nie będę porównywać tych rozwiązań.

Pozdrawiam.

logosc.png

U mnie wszystko ok , kilkadziesiąt stron , na paru pojawił się błąd , - zaciągnął zip , ale z panelu strony a nie zaplecza LS po usunięciu zipa z katalogu +- 3 str wszystko się zoptymalizowało wersji z piątką . Miałem również podobny błąd co versus, jednak po odświeżeniu wszystko było dobrze - mam dwóch różnych usługodawców na pakiety serwerów z tym że moje to wirtuale .

Podaruj 1% Oli Borwik

Witam.

W krótkim czasie nowa aktualizacja do wersji 1.6. Oto zmiany:

debug:

- [strona] w niektórych konfiguracjach strona powielała te same linki na podstronach. Po instalacji nowej wersji, przy odwiedzinach podstrony powielone linki zostaną automatycznie usunięte (system sam się oczyszcza);

dodatkowa funkcjonalnosć:

- [panel] w liście zdefiniowanych anchorów pole "Suma stron" w tej chwili pokazywane są dwie wartości - pierwsza określa, do ilu stron anchor został już przydzielony. Druga wartość w nawiasie określa, na ilu z tych stron anchor został już fizycznie rozlosowany na podstronach (przynajmniej na jednej podstronie).

Do tej pory śledziłem problem z powielaniem linków (dostawałem sygnały od użytkowników), jednak nie umiałem go do tej pory namierzyć i odwzorować - u mnie nie występował. Dzięki @osprey'owi, który udostępnił mi jedną ze swoich stron zapleczowych mogłem się problemowi przyjrzeć dokładniej i go usunąć. To chyba ostatni istotny bug linksystemu jaki udało się zaobserwować do tej pory.

Problem objawiał się w taki sposób, że na jednej podstronie system potrafił powiesić dwa te same anchory (z tym samym linkiem) lub dwa te same linki z innymi anchorami (mimo że miał być chroniony przed takim czymś). Problem był o tyle trudny do zdiagnozowania, że nie zawsze występował.

Po instalacji do nowej wersji system sam się z czasem oczyści - podczas odwiedzin danej podstrony system sprawdza, czy nie ma dubli i gdy takie znajdzie - kasuje jeden z nich (ten później dodany). Zalecam w miarę możliwości w miarę szybką aktualizację do wersji 1.6.

Pozdrawiam,

Radek.

logosc.png

• 1 miesiąc temu...
Czy muszę 1.4 aktualizować do 1.5, a później do 1.6? Czy mogę bezpośrednio z 1.4 na 1.6?

Możesz od razu do najnowszej wersji. System jest napisany tak, że sam rozpoznaje wersje i wykonuje niezbędne aktualizacje.

Pozdrawiam.

logosc.png

Witam , robiłem przenosiny z jednego serwera , na drugi serwer , razem z Joomla, wszystko elegancko się zachowało i umieściło :) Niby tak powinno być przecież .. ( net-art do home )

No to piszę przecież że wszystko działa jak trzeba :)

Podaruj 1% Oli Borwik

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności