Skocz do zawartości

Katalog stron do kwadratu!

Kazur

Rekomendowane odpowiedzi

A np. z tego co widziałem @Kukis nie pobiera żadnej opłaty w swoim katalogu.

Tego by jeszcze brakowało :P

Wykonam:

- kodowanie z .psd do HTML/CSS/JS,

- wdrażanie szablonów pod WordPress, SEOKatalog oraz inne skrypty.

• Odpowiedzi 37
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jakoś nie widzę potrzeby pobierania pieniędzy za takie coś - jak katalog będzie miał już swoją wartość to wtedy może pomyślę, ale nie prędzej niż za 2 lata :P

albireo, dzięki za wskazanie literówki - poprawione.

Czy naprawdę większość z Was przeraża cena 2zł + vat za zwykły wpis w 3 kategoriach?

Jak ktoś będzie chciał być wyróżniony na początku kategorii, podkategorii czy mieć możliwość dodania strony do 5 czy 7 podkategorii to wyda te parę złotych więcej i kupi wpis premium. Jeśli tacy chętni się nie znajdą to trudno, ale możliwość zawsze jest.

Ostatnio daaawno temu tworzyłem jakieś katalogi, więc nie wiem jakie są teraz trendy.

Sam też nie kataloguję, pomijając dosłownie 5 katalogów do których się dodaję.

Patrząc z perspektywy właściciela katalogu, 2zł za wpis jest dla mnie wyłącznie zabezpieczeniem przed spamem w katalogu.

Z kolei z perspektywy osoby, która dodaje strony do katalogów - wolałbym dodać stronę do 50 porządnych, płatnych katalogów niż godzinami siedzieć i dodawać do całej masy bezpłatnych, które znikną po miesiącu.

MM

Absurd, nonsens i hipokryzja.

Mój blog o SEO / SEM

Z kolei z perspektywy osoby, która dodaje strony do katalogów - wolałbym dodać stronę do 50 porządnych, płatnych katalogów niż godzinami siedzieć i dodawać do całej masy bezpłatnych, które znikną po miesiącu.

@Kazur ciekawe stwierdzenie :P płatny katalog wcale nie musi być porządnym, gdyż jedno z drugiego nie wynika.

DUCATI, oczywiście. I nigdzie nie napisałem, że musi być porządnym.

Ale jeśli miałbym katalogować strony to wolałby dodawać do porządnych płatnych katalogów niż do niezliczonej ilości darmowych, które mają site: 12, kilkanaście przypadkowych BL i okres życia równy dwóm miesiącom.

Nie zrozumcie mnie źle - istnieją dobre bezpłatne katalogi.

Ale ja wolałbym zapłacić te 5 czy 9 złotych właścicielowi za wpis i wiedzieć, że będzie on miał motywację żeby zalogować się do panelu i zaakceptować stronę. Takie wpisy w katalogach mogę spokojnie podlinkować nie martwiąc się o to, że właściciel nie przedłuży domeny czy wstawi 100 linków z viagrą w stopkę.

Podsumowując już temat cen: Mam nadzieję, że znajdą się jacyś chętni do dodawania wpisów za 2zł do katalogu. Jeśli nie teraz to za pół roku, gdy katalog nabierze wartości. Może nawet ktoś doda droższy wpis.. :P

MM

PS. Dziękuję wszystkim za uwagi i dyskusje.

Mój blog o SEO / SEM

Czy naprawdę większość z Was przeraża cena 2zł + vat za zwykły wpis w 3 kategoriach?

Za dobry katalog, istniejący już jakiś czas, nie.

Jaką masz gwarancję, że ten płatny nie zniknie?

Według mnie katalog całkiem fajny :) Gratuluję skórki, bo ja już się od tygodnia męczę :P Ale... może z czasem coś wyjdzie :]

Kwestia opłat to już jego sprawa, bo przez to decyduje o popularności swojego katalogu, wiadomo, że z wysoką ceną za nic dużo się nie osiągnie :)

Czas pokaże...

Moja ocena 7/10

button1.gif - Katalog Najlepszych Blogów - Prowadzisz bloga? Dodaj go do katalogu!

nie, nie przeraza, dodawalem wpisy do katalogow platnych po 20-30$ za wpis, wiec dlaczego 2zl mialoby przerazac, trzeba tylko miec jakies racjonalne powody do tego zeby zaplacic, te po 20-30$ to domeny z 1997-1999, z BL dochodzacymi do 100 tysiecy, gdzie nawet podkategorie maja niezly PR, a nie tylko strona glowna

Patrząc z perspektywy właściciela katalogu, 2zł za wpis jest dla mnie wyłącznie zabezpieczeniem przed spamem w katalogu.

ale dlaczego akurat za 2zl ? napisalem Ci przeciez ze rownie dobrym zabezpieczeniem jest 0.66zl, zwlaszcza jesli katalog pod wzgledem SEO nie ma nic do zaoferowania w tym akurat momencie, jesli sie dorobisz setek/tysiecy BL to podniesiesz do 2zl i juz, ale nie na dzien dobry oplata zaporowa, za sam wyglad to niewielu Ci zaplaci

tak samo piszesz o wpisach premium, wylistowaniu na gorze kategorii itd. ale co to daje jak katalog bedzie mial ogladalnosc rzedu 50uu dziennie, to co mi daje takie wylistowanie na samej gorze ? juz wieksze szanse ze w katalogu ktory ma 1500uu dziennie ktos mnie znajdzie nawet jesli moj wpis bedzie gdzies dalej i zapalce za niego tylko 1zl ?!

Wedding Photography Edinburgh

Artykularnia - skrobnij coś i opublikuj

UK Websites Directory - UK Only

Wszystkie wpływy przeznaczane przez osoby dodające strony do katalogu zostaną przeznaczone na wybrany cen charytatywny w seriwsie SiePomaga.pl

Teraz mogę z czystym sumieniem polecić Wam dodawanie stron do Katalog2.pl (także w formie wpisów premiowanych).

Mój blog o SEO / SEM

to moze ja: zeby zrobić platnosci katalog musi ze 2-3 lata byc darmowy (przynajmniej w warunkach polskich) a potem mozna czerpac profity (lub tez nie). na moje oko seokatalog oraz indexu zeby dawały profit to musza miec tak z minimum 8-10 tys wpisów. Przy 18 tys wpisów to juz się samo napędza :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

zgred, masz rację.

Większość wyszła z błędnego założenia, że dzięki tym 2zł za wpis (z czego przy SMSie wychodzi mniej niż 1/3 tej kwoty) pojadę sobie na wakacje i będę sączył drinki w ciepłych krajach śmiejąc się z dodających wpis do katalogu który nie ma jeszcze żadnego BL.

Nie mam doświadczenia w "biznesie katalogowym", ale Ty dobrze wiesz jak to wygląda.

Z moich pobieżnych obliczeń wynika, że mając dosyć popularny katalog płatny za 9zł SMSem można co najwyżej na piwo i paluszki raz na miesiąc zarobić.

Żeby uciąć te wszystkie insynuacje jakobym miał zbijać kokosy na nieświadomych pozycjonerach, zgodnie z deklaracja w poprzednim poscie, jak i na głównej stronie katalogu, całość dochodu z katalogi przeznaczał będę na cele charytatywne. Za jakiś czas, jeśli starczy mi chęci i czasu stworzę jeszcze jeden czy 2 katalogi na podobnych zasadach.

Wy macie wpis w katalogu, który za jakiś czas może mieć jakąś wartość a do tego macie pewność, że pieniądze trafią na dobry cel.

Ja mam satysfakcję, że zrobiłem coś fajnego i może komuś przy okazji pomogę.

WIN-WIN

:)

MM

Mój blog o SEO / SEM

Z moich pobieżnych obliczeń wynika, że mając dosyć popularny katalog płatny za 9zł SMSem można co najwyżej na piwo i paluszki raz na miesiąc zarobić.

to zalezy - od wielu czynników - ale reszta to TH :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności