Skocz do zawartości

Opłaty za wpisy do katalogów a kasa fiskalna

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam pytanie, czy ktoś wie, co należy wpisywać na fakturze (jako tytuł opłaty za wpis do katalogu), aby Urząd Skarbowy nie zechciał "wlepić mi" kasy fiskalnej? Bo mam dziwne wrażenie, że jak wystawie fakturę osobie fizycznej - a muszę jej wystawić albo fakturę, albo paragon - to będę musiał kupić fiskalkę.

Czy ktoś rozgryzał ten temat?

Proszę o odpowiedź zwłaszcza osoby prowadzące działalność gospodarczą, dzięki!

Sebastian

musisz zerknąć w PKD pod co to mozesz podciągnąć wpisy w katalogach (sądze iz prowadzenie portali internetowych) ,a pózniej zobaczyszy czy na to jest potzrebna kasa zgodnie z ustawa o kasach - chyba na money jest wyszczegolnione pod jaką dzilałnośc kasa jest potzrebna

kolejna rzecz to jaki masz przychód roczny, jesli przekroczysz pewna kwote to i tak musisz ja miec wg mnie

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

zdaje sie ze musisz przekroczyc 20 tys przychodu ze sprzedazy detalicznej i wtedy musisz miec kase, kwota do sprawdzenia

Wykończeniówka Wrocław - jeśli szukasz firmy do remontu lub wykończenia mieszkania

FM Group sklep internetowy - sklep internetowy z produktami FM Group

Hokej Wrocław - amatorska drużyna hokejowa WTH Wrocław

rocznie, a dokladnie od poczatku roku, i to jest jakos tak ze w miesiac w ktorym prawdopodobnie przekroczysz to musisz juz kase miec, czyli np miesiecznie masz srednio przychod 6 tys, a do lipca zrobiles 18 tys, to w lipcu juz powinienes miec kase

Wykończeniówka Wrocław - jeśli szukasz firmy do remontu lub wykończenia mieszkania

FM Group sklep internetowy - sklep internetowy z produktami FM Group

Hokej Wrocław - amatorska drużyna hokejowa WTH Wrocław

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności