Skocz do zawartości

PPC Feed

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Poszukuję serwisów podobnych do peakclick.com, czyli takie które udostępniają feedy na podstawie których można sobie zrobić małą wyszukiwareczkę/portal linków reklamowych. Dobrze, gdyby wyświetlały się też reklamy PL.

Jeśli macie coś takiego to chętnie się zapiszę (ref link wskazany).

• 8 miesięcy temu...
  • 10 miesięcy temu...
Ktoś mi wytłumaczy w skrócie co to jest i na czym polega?

Otrzymujesz feeda (kod XML), w którym znajdują się linki z opisem (każdy link ma swoją cenę tzw. bid). Na podstawie tego feeda możesz napisać własną wyszukiwarkę, albo skorzystać z wyszukiwarek już udostępnionych przez system affilacyjny. Jak już masz takową wyszukiwareczkę, to teraz trzeba się nieco nagłowić, aby słać na nią ruch z odpowiednimi słowami kluczowymi - ale taki, w którym użytkownicy będą klikali w te linki z feeda. Za każdy klik otrzymujesz wynagrodzenie zgodne z bidem.

Nie wiem czy dość zrozumiale to opisałem, ale starałem się tak dokładnie jak potrafię.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności