Skocz do zawartości

Bing.com

Rekomendowane odpowiedzi

Ale jeżeli chodzi o jakość wyszukiwanych obrazków to google lepiej wyszukuje....

można polemizować w których wynikach , Bing ma rewelacyjny moduł oglądania filmów bezpośrednio z wyników wyszukiwania , korzystam częściej z Binga niż z Google Image jeżeli szukam czegoś anglojęzycznego

Marketing internetowy dla firm

Ciekawe, w moim przypadku w Bing mam znacznie, ale to znacznie wyższe pozycje... Np. mam TOP1 pod dość obleganą frazę dla której w Google z trudem osiągam TOP20.

Jakby nie było Bing ma na pewno nieco inny algorytm rankingujący witryny. U mnie sytuacja jest podobna. Mimo tego, że strona nie siedzi prawdopodobnie w żadnym filtrze Google, w Bingu mam top 1 a w Google Top 12. Google ma już za sobą wiele lat modyfikacji algorytmu. Głównym czynnikiem wpływającym na to, że moje stronki są wyżej w Bingu niż w Google na te same frazy, jest moim zdaniem mocne punktowanie przez Google starych domen. Nie twierdzę, że taka polityka G jest gorsza ale chyba większość z Was natrafiło pewnie w wynikach na niszowe frazy artykuły bądź posty na forach z 2003-2005 roku. W innych wypadkach może się to i sprawdzać ale tematy z przed kilku lat niejednokrotnie są już bardzo nieaktualne :brawa:.

Wydaje mi się iż w dwóch kwestiach Bing podchodzi inaczej do wartościowania witryn od Google. Po pierwsze wspomniane mniejsze znaczenie dla wieku domeny, po drugie większe znaczenie dla treści witryny. Pod frazę dla której mam TOP1 w Bing, strony konkurencyjne znajdujące się niżej mają 6x więcej BL i średnio o 2 lata starsze domeny. Jeżeli jednak chodzi o treść to w porównaniu z moją witryną wypadają raczej blado. W Bing to najwyraźniej odpowiednio zaprocentowało.

Wydaje mi się iż w dwóch kwestiach Bing podchodzi inaczej do wartościowania witryn od Google. Po pierwsze wspomniane mniejsze znaczenie dla wieku domeny, po drugie większe znaczenie dla treści witryny. Pod frazę dla której mam TOP1 w Bing, strony konkurencyjne znajdujące się niżej mają 6x więcej BL i średnio o 2 lata starsze domeny. Jeżeli jednak chodzi o treść to w porównaniu z moją witryną wypadają raczej blado. W Bing to najwyraźniej odpowiednio zaprocentowało.

Twierdze na podstawie swoich stron, że jest zupełnie odwrotnie niż piszesz. Pisałem już wcześniej w tym wątku o tym (o czym wspominam, żebyś nie pomyślał iż jestem przekorny), możesz odnaleźć i przeczytać.

U mnie w statach bing regularnie coraz wyżej. Wiem, że to zależy od pozycji jakie się ma w tej wyszukiwarce więc każdego zdanie jest uzależnione od rankingu ale ja akurat nie narzekam

Oby tak dalej, taka sytuacja jest zdrowa. Przydałby się ktoś trzeci, otworzą pochodną adsense i adwords plus pare konkurencyjnych usług i może w necie ludzie by się nauczyli, że jest nie tylko google, allegro - mogą być inni równie dobrzy konkurenci

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności