Skocz do zawartości

Prośba o ocenę serwisu www.wsms.pl

MoRiA

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich i każdego z osobna.

Bardzo proszę o ocenę witryny, którą przygotowujemy z kolegami: wsms. Strona dla każdego (pełnoletniego), kto chciałby nieco zarobić (albo doładować konto telefonu) przez Net.

Jestem zainteresowany każdą opinią na temat przyjazności tej witryny dla użytkownika.

"...wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy..."

Zawiodły i rozczarowały, więc nie polecam: ReMedia z Bydgoszczy, Net-Sukces Krzysztof Ziółkowski.

dlaczego ściema?

prosta matematyka:

100 000 zł - wartość oczywista :yahoo:

trzeba wysłać 50 000 smsów po 10.98zł

właściciel serwisu dostanie za to około 4,5zł za sms czyli 225 000zł

wpłać mi na konto 225 000zł a też Ci dam 100 tys zł :rotfl:

Z tym, że o ile mi wiadomo był już podobny serwis który został zamknięty a właściciel został ukarany grzywną. Serwis był pod adresem www.zagrajwygraj.pl

No właśnie. Do tego dążę. Aby taki konkurs był legalny, musi spełniać szereg wymogów: m.in zabezpieczona równowartość na oferowane nagrody. Taka "przedsprzedaż" konkursowa nie jest dozwolona przez prawo. Pomijam pytanie o nadzór nad prawidłowym przebiegiem zliczania tych smsów...

e-weblink uznałem za najgorszy system wymiany linków

Gdyby to bylo pewne zrodlo, to sam bym z wielka checia wzial kilka razy w tym udzial w ramach rozrywki. Po wejsciu na strone, pierwsze wrazenie bylo mniej wiecej takie, jakbym wszedl na strone jakiegos banku. Strony z konkursami robi sie raczej w cieplych, czesto pomaranczowo-zoltych barwach. To jest tak jakbys czytal dowcipy na stronie zakladu pogrzebowego po stracie bliskiej Ci osoby. Content niby ten sam, ale oprawa nie ta.

fruli, podbij, odzera, oligo, za10groszy itp nie podchodzą pod ustawę o grach losowych. Głowy nie dam ale wydaje mi się, że po łapach otrzymał serwis zagrajwygraj.pl gdzie chodziło o to by zaoferować najniższa niepowtarzalną kwotę. Tutaj w sumie jest coś innego (podobne do klikaczu.pl odkryjklik.pl )wygrywa co XX osoba...

Właścicielowi proponuję jednak udanie się do radcy prawnego koszt nie wielki bo 50zł - 200zł a spać można spokojnie

Pomijam juz oprawę graficzną bo ta mnie nie przekonuje do tego serwisu wcale...

Ustawa dot. gier losowych wchodzi w grę kiedy mamy do czynienia z losowaniem. Tu losowania nie ma, w takich konkursach nie ma żadnych prawnych przeciwskazań jeśli wygrywa np. co X osoba, która coś tam zrobiła, albo osoba, która zebrała najwięcej ptk itp.

Gdyby nagrody były losowane z pośród wszystkich, którzy wysłali sms wtedy podchodziło by to pod ustawę o grach losowych.

Poza tym nie mylcie za10groszy i pochodnych z tego typu stronami - przeciez to całkowicie coś innego, a tu widzę każdy powtarza pewnie bez dokładnego zapoznania się z witryną.

Strona wyglada jak sprzed kilku dobrych lat... A tutaj chodzi o powierzenie pieniedzy na zakup ksiazki.

Do autora tematu: Nie patrz na strone przez tydzien, potem na nia wejdz i zastanow sie czy zaplacilbys za produkt z tej strony. Jezeli strona wyglada nieprofesjonalnie tzn. autor nie mial pieniedzy na zaplacenie za jej wykonanie, to czy "firma" jest profesjonalna?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności