Skocz do zawartości

TC: jak nie zapisywać hasła? PROBLEM

maxell

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Dzisiaj padłem ofiarą, popularnego ostatnio wirusa dodającego iframe do plików index.php na serwerze ftp. Wirus wygradł najprawdopodobniej wpisane i zapisane hasła w Total Commander.

Złośliwe wpisy już usunąłem i zmieniłem hasło dostępu do ftp. Moje pytanie jest jednak, jak zrobić aby hasło w TC lub innym programie się nie zapisywało?

Zawsze robię tak, że tworzę "nowe połączenie" i tam wpisuję dane. To był błąd. Nie widzę za bardzo jednak innej możliwości na połączenie.

Proszę o pomoc.

hasła nie zapisujesz, podajesz podczas połaczenia, tak hasło nie jest nigdzie zapisywane

zmień też Klienta ftp, TC nie jest klientem ftp, jest managerem plików z możliwością wgrywania na ftp :rotfl:

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

to paskudztwo z tego co czytalem i rozmawialem z ludzmi szerzylo sie i przez inne programy - przeskanuj najpierw swoj komuter - pozniej martw sie o klienta FTP

nie sadze by TC byl glowna przyczyna

--- edit

wszyscy klna TC - bo pewnie 90% ludzi go uzywa i tutaj widza problem

to paskudztwo z tego co czytalem i rozmawialem z ludzmi szerzylo sie i przez inne programy - przeskanuj najpierw swoj komuter - pozniej martw sie o klienta FTP

nie sadze by TC byl glowna przyczyna

--- edit

wszyscy klna TC - bo pewnie 90% ludzi go uzywa i tutaj widza problem

muszę się z Tobą zgodzić. połowa ludzi klnie na TC i zgrywa znawców od bezpieczeństwa :/ a jest dokładnie tak jak piszesz.

...muszę się z Tobą zgodzić. połowa ludzi klnie na TC i zgrywa znawców od bezpieczeństwa :/ a jest dokładnie tak jak piszesz.
...wszyscy klna TC - bo pewnie 90% ludzi go uzywa i tutaj widza problem

racja, ale to przez TC w wiekszości ataków tego wirola powychodziły hasła, które nie były zabezpieczone

nikt nie narzeka, że TC pobrał sobie wirusa, że sobie go w systemie umiescił i potem zaczął mieszać

wirosa pobrał uzytkownik i to nie ważne czy miał zabezpieczenia czy nie, ja miałem nooda32 z ciepłą jeszcze aktualizacją bazy wirusów i weszło :] a weszło nie z jakiejś strony z pod ciemnej gwiazdy a zwykłego katalogu z uesej, do którego 3 tygodnie wczesniej dodawałem wpisy i sprawdzałem czy są czy nie :]

na dzien dzisiejszy sam używam nadal TC, ale już tylko jako managera plików i FileZilli do FTP, ale bez zapisywania w niej haseł...

- Reklama -

ja nie zapisuje haseł i nic mnie nie zaatakowało jeszcze.

a z nodem to ciekawa historia. sam teraz mam i już widziałem kilkukrotnie jak na stronach z tym rodzajem trojana nawet avast wył, a nod nic.

ja nie zapisuje haseł i nic mnie nie zaatakowało jeszcze.

a z nodem to ciekawa historia. sam teraz mam i już widziałem kilkukrotnie jak na stronach z tym rodzajem trojana nawet avast wył, a nod nic.

racja, nod się zapuścił trochę, ale chyba sporo osób wysłało do nich próbki tego złośliwca bo po aktualizacjach bazy wirusów to nie to, że ostrzega że strona ma wirusa, on po prostu nie pozwala otworzyć takiej strony. I nie jest ważne czy przez przeglądarkę czy ftp. ja musiałem powyłączać noda jak chciałem czyścić pliki z tym złośliwym kodem

Wiekowy moderowany katalog firm: BiuroFirm.pl

już gdzieś to tu pisałem... weszłem na stronę, nood zawył... komp się zawiesił na amen... twardy restart... po załaczeniu kompa nood zablokowany :] i zabawa w reanimację ;)

- Reklama -

kiedyś avastem to paskudztwo na forumowisku i napisałem do noda dlaczego nod milczy, czy coś robi w tle czy jak. do teraz jestem bez odpowiedzi. trochę to podkopało moje zaufanie do tej firmy. innymi słowy słaby support

w styczniu będe się zastanawiał czy odnawiać licencję na nooda, czy może wrócić do KAV, kiedys go miałem, ale muliło kompa to raz, a dwa nie błyszczało w testach, ostatni test jaki widziałem to KAV własnie wygrał... no zobaczymy, jeszcze kilka mesiecy ;)

- Reklama -

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności