Skocz do zawartości

Własne pozycjonowanie - kontra - firmy profesjonalne

Gość PTC SECURITY SYSTEM

Rekomendowane odpowiedzi

czy możesz uświadomić jakie to jest pozycjonowanie bezpieczne ???? trochę siedze w tym temacie ale nigdy o takim nie słyszałem

To takie, przy którym nie używa się swli ale tworzy się wartościowe serwisy. Domyśliłem się, ze mogłeś nie słyszeć.

e-weblink uznałem za najgorszy system wymiany linków

• Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Gość PTC SECURITY SYSTEM

W przypadku serwisu PTC oraz fraz które umieściłem w 'ogłoszeniu' wystarczy dobra i rzetelna praca przez 1-2 miesiące i wszystkie frazy będą w TOP5. Następne 2 miesiące pracy i TOP3.

Wystarczy przeanalizować to co napisałem i zobaczyć analizę/statystykę domeny 'ptc.gda.pl'

Wiem co piszę i wiem czego można się spodziewać. Serwis PTC / domena nie powstała 'wczoraj' ale 6 lat temu. Aktualnie posiada bardzo dobre podłoże i możliwości do uzyskania pozycji TOP3 dla określonych fraz.

W przypadku serwisu PTC oraz fraz które umieściłem w 'ogłoszeniu' wystarczy dobra i rzetelna praca przez 1-2 miesiące i wszystkie frazy będą w TOP5. Następne 2 miesiące pracy i TOP3.

Wystarczy przeanalizować to co napisałem i zobaczyć analizę/statystykę domeny 'ptc.gda.pl'

Wiem co piszę i wiem czego można się spodziewać. Serwis PTC / domena nie powstała 'wczoraj' ale 6 lat temu. Aktualnie posiada bardzo dobre podłoże i możliwości do uzyskania pozycji TOP3 dla określonych fraz.

skoro to takie oczywiste, to czemu dalej się sam tym nie zajmiesz? max 4 miesiące dobrej, rzetalnej pracy i będziesz miał to za co chcesz komuś zapłacić ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Witam

Przeczytałem z ciekawością ten wątek.

Powiem szczerze tak, dwie osoby pracujące nad jedną domeną, w celu jej promocji, to niezbyt dobry pomysł. Jak coś Pan sam wcześniej robił i nadal robi, a potem ktoś inny się dołączy, nie będziecie mieć suma sumarum obliczeniowo nawet kontroli nad tym, ani Pan, ani ktoś inny - chyba że będą rzetelnie przedstawiane wszystkie wyniki pracy od strony technicznej. Rozumowanie jest proste i logiczne można to zobrazować tak, że jak się do wozu podepnie dwa konie bez woźnicy i sobie zaczną szarżować, niekoniecznie muszą mieć taki sam zapał do ciągnięcia tego wozu, albo chęć biegnięcia w tym samym kierunku :-) Edit: to porównanie tyczy się zarówno tego całego SEO, któremu jest poświęcone ów forum, jak i szerszemu spojrzeniu na zagadnienie reklamowe zwane SEM. W każdym razie w ujęciu wąskim - pozycjonerskim, jak i bardziej rozbudowanym - SEM mogą się pojawić problemy.

Reszty nie komentuję.

Sprzedam domenę SPOZYCJONUJE.PL - masz wolne 899 zł ? Jeśli tak, to ta domena może stać się Twoją własnością już niebawem :-)

DUDE, ADWord to DOSKONAŁE narzędzie marketingowe. Problem jest tylko z nieuczciwą konkurencją, która zatrudnia osoby do pustego klikania w reklamę i tworzenia kosztów. Google niby twierdzi, że ma opracowany obronny algorytm, ale jak widziałem comiesięczne zwroty ok. 100zł. to przypuszczam że to bardzo bardzo zaniżona wartość.

Nie jestem przekonany co do tego.

Z mojej analizy wynika nawet, że kampania ADWords jest niecno tańsza od standardowego pozycjonowania dla TOP10-TOP5.

Doskonałe to przesada, ale w odpowiednich rękach przynajmniej bardzo dobre. W moim wpisie nie chciałem wdać się w dyskusje Adwords czy pozycjonowanie, jedynie zwrócić uwagę na fakt, że nie można być w Adwords zawsze w top1.

Wracając jednak to Twojego postu i pozycjonowania z gwarancją w top3, to wcale Ci się nie dziwię, że masz takie wymagania. Klikalność (CTR w SERPach) jest znacznie wyższa z pozycji 3 niż z 10 - zasada złotego tójkąta (oczywiście nie ma mowy o 100% klików w link z pierwszej pozycji, ale na przynajmniej 50-60% już tak). Zestawiając to z CTR na poziomie 3-7% dla klików z link z drugiej połowy dziesiątki, to Twoja wymagania nabierają sensu.

Jednak postaw się w skórze pozycjonera. Nikt nie może zagwarantować Ci top3. Można ustalić jedynie płatność za top3, ale cena pozycjonowania wtedy powinna być 4-5 krotnie wyższa niż w przypadku rozliczeń za top10. Dlaczego? Osiągnięcie top10 jest przy polularnych frazach znacznie łatwiesze, niż późniejsze pozycjonowanie z top10 do top3. Dopiero w pierwszej dziesiątke zaczyna się duża konkurencja, gdzie do "najlepszych" prowadzają stare dobre linki, które obecnie są dużą zaporą dla świeżo pozycjonowanych stron. Dlatego pozycjonerzy niechętnie przyjmują zlecenia na pozycjonowanie tylko za top3. Po prostu to się nie opłaca.

Jeszcze wracając to stawek i kwestii dlaczego powinieneś płacić 4-5 razy więcej za top3 niż top10. Oprócz trudności przebicia się w ramach pierwszej dziesiątki, ma to jeszcze uzasadnienie ekonomiczne. Z top3 bęzdiesz miał nawet pięciokrotnie więcej wejść niż z top10. Ponadto jeszcze jest bonus w postaci "ta strona jest najwyżej w Google, więc na pewno jej zawartość, oferta, produkty są najlepsze" - tak myśli przeciętny użytkownik internetu (i to nie jest wymysł, sam się dziwię jak klienci tak mówią podczas rozmów telefocznych ze mną). Zatem dostaniesz nawet więcej niż 4-5 razy więcej klientów. A to musi mieć przelożenie w cenie.

Naturalnie w wycenie większości firm SEO nikt za top3 nie da Ci takiej stawki, bo ona odstrasza. Kończy się na marnym +30%, +50% od stawki wyjściowej za top10, a pozycjonowanie agresywne kończy się na pozycji 7-9. Dalej to już tylko utrzymywanie pozycji, bo wyżej się nie opłaca. I koło się zamyka. Ty nie znajdziesz firmy SEO, która weźmie opłatę tylko za top3, bo oni wiedzą, że jak zaoferują Ci odpowiednią cenę to już nigdy do nich nie zadzwonisz, co niekoniczenie jest prawdą. Ale jak w każdej dziedzinie, to i w SEO, pewnych norm po prostu się nie przekracza.

...

Od 5 lat we własnym (podstawowym) zakresie staram się pozycjonować firmowy serwis internetowy dla 8 fraz.

...

Ostatnio czytam dużo postów na niniejszym forum. Jest bardzo dużo różnych programów, systemów, itd. Zacząłem testować: www.seodopalacz.pl

do tego podałeś tu i w ogłoszeniu nazwę domeny ;)

a wpływanie na wyniki w G jest zabronione... są za to nakładane kary B)

gwarancje na pozycje? i bez podania informacji powyżej nikłe szanse... z tymi informacjami to szanse na jakiekolwiek gwarancje i czegokolwiek spadają do zera :rotfl:

- Reklama -

'perplexus'

Racjonalnie podchodząc nawet na przykładzie tego klienta zeby wypchać jego frazy to ile byś musiał postawić precli (tych twoich serwisów) oczywiście każdy na innym IP ???? - piszesz bzdury - już nawet nie wpspomnę o kosztach jak i tym ze nie dajesz zadnych gwarancji ze nie otrzymasz filtra ani ze nie wbijesz sie do top10

Nie ma czegoś takiego jak bezpieczne pozycjonowanie - każdy zabieg który robisz żeby wymieszać naturalne wyniki googla nie jest naturalny , naturalne jest to jak ktoś opisze na swoim blogu lub poleci twój sklep ale wątpię zeby każdy polecający pisał "bielizna damska katowice"

idąc Twioim przykładem pokaże Ci w jakim wielkim błędzie jesteś , mamy w Katowicach 100 sklepów z aparatami cyfrowymi każdy posłucha Twojej rady i do pozycjonowania swojego sklepu będzie stawiał serwisy i ??? i ktorzy z tych 100 sklepów fotograficznych słuchając Ciebie będą w TOP10 a co mają zrobić Ci co nie będą ??? a cie posłuchali ???

Pozycjonowanie to cały szereg przeróżnych czynności a nie stawianie precli nazywając ich serwisami.

Marketing internetowy dla firm

'perplexus'

idąc Twioim przykładem pokaże Ci w jakim wielkim błędzie jesteś , mamy w Katowicach 100 sklepów z aparatami cyfrowymi każdy posłucha Twojej rady i do pozycjonowania swojego sklepu będzie stawiał serwisy i ??? i ktorzy z tych 100 sklepów fotograficznych słuchając Ciebie będą w TOP10 a co mają zrobić Ci co nie będą ??? a cie posłuchali ???

A jak zaczną używać SWL to wszystkie te 100 sklepów będzie w top 10

Bogusław Senator, firma Poczta Kwiatowa INC.

Niecałe 3 miechy temu gadałeś o bezpiecznym pozycjonowaniu!!! Zapomniałeś?

https://vimeo.com/4914126

nie nie zapomniałem , to taki hyt reklamowy

A jak zaczną używać SWL to wszystkie te 100 sklepów będzie w top 10

a ja coś takiego powiedziałem ????

nie ważne jak będzie pozycjonował, nie ważne co bys robił, miejsce w top10 jest tylko dla 10

kogo by nie posłuchało te 100 osób i tak 90 będzie w plecy i będzie się pytało, co robie nie tak... a jedyną odpowiedzią będzie: tamta 10 robi to lepiej :]

- Reklama -

nie ważne jak będzie pozycjonował, nie ważne co bys robił, miejsce w top10 jest tylko dla 10

kogo by nie posłuchało te 100 osób i tak 90 będzie w plecy i będzie się pytało, co robie nie tak... a jedyną odpowiedzią będzie: tamta 10 robi to lepiej :]

dokładnie tak , ale bardzo mało osób to rozumie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności