Skocz do zawartości

Nasi kochani PiSowcy :)

JackDaniels

Rekomendowane odpowiedzi

Finansować z publicznych pieniędzy powinno się filmy które przekazują wyższe wartości.

Widzę, że wiesz co powinni robić inni ludzie i co to są wyższe wartości, więc chyba słusznie wspomniałem ojca protektora.

Bogusław Senator, firma Poczta Kwiatowa INC.

• Odpowiedzi 44
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Po c.. z tym Pisowcem rozmawiacie? :)

Skąd wiesz jakie ma poglądy?

Ja w żadnym stopniu nie jestem pisowcem, ale mam zdanie podobne do kolegi wyżej, co teraz?

O ile uzasadnienie PiS-u jest dość zabawne i tego typu postawy kompletnie nie popieram (bo w tym układzie mnóstwo filmów oraz powieści włącznie z chociażby popularnym wśród młodzieży Harry'm Potterem poszło w tzw. pizdu), to uważam że finansowanie tego dzieła z pieniędzy polskich podatników jest nie na miejscu.

Jest kilka powodów, dlatego tak uważam:

- przede wszystkim żyjemy w państwie demokratycznym. Większość decyduje i większości z was się to pewno podoba, ale zapewne tylko i wylącznie wtedy, kiedy idzie po waszej myśli. Według badań z pewnością ponad 50% Polaków to katolicy. To, że ja czy Ty jesteśmy ateistami, a ten dalej buddystą nie zmienia faktu, że większość wierzy w boga i finansowanie z m.in. (a nawet głównie) ich kieszeni filmu pt. "Antychryst" jest nie na miejscu? Chciałbyś, aby z Twoich pieniędzy ktoś nakręcił film o tym, jaki O. Rydzyk jest wspaniały? Nie sądzę!

- zagraniczny reżyser, aktorzy... Gdzie tam wkład Polski, poza finansowaniem? Jak rozumiem to miała być taka "inwestycja" z tego, co pisze autor tematu - udana.

- a co do wartości moralistycznych oraz wartości filmu jako-takiego: wg użytkowników imdb film zasługuje na notę 7.6/10, wg Polaków z FilmWeb 6.52/10 (dane na tę chwilę oczywiście). Czyli żadne dzieło sztuki toto nie jest. Może jeszcze Egzorcyzmy Dorothy Mills chcecie finansować, drodzy podatnicy? Bo to przecież takie buntownicze.

Ogólnotematyczny katalog stron - moderowany katalog na domenie z 2001 roku. Moderowany minimum 2 razy dziennie. PR 3, megaszybka indeksacja. Dodaj swój unikalny wpis już dziś.

Ostatnio dodane strony w katalogu.

najpiękniejsze kobiety świata

- przede wszystkim żyjemy w państwie demokratycznym.

No wlaśnie.

Według badań z pewnością ponad 50% Polaków to katolicy.

Ale Polska to jeszcze państwo laickie?

tjay99: to inwestuj w benzynę, alkohol i papierosy. Wszelkiego rodzaju akcyzy to masakryczny % danego produktu. :)

bogdan: jak pisałem, demokracja nie polega na tym, aby było tak, jak się podoba Tobie, tylko odpowiedniej większości.

Zresztą nie sądzę, aby finansowanie czegokolwiek z pieniędzy państwowych, co ma związek z religia chociażby było na miejscu. Ani kościoła, ani sztuki, ani nowego samochodu dla proboszcza czy wycieczki do Watykanu.

Ogólnotematyczny katalog stron - moderowany katalog na domenie z 2001 roku. Moderowany minimum 2 razy dziennie. PR 3, megaszybka indeksacja. Dodaj swój unikalny wpis już dziś.

Ostatnio dodane strony w katalogu.

najpiękniejsze kobiety świata

Zresztą nie sądzę, aby finansowanie czegokolwiek z pieniędzy państwowych, co ma związek z religia chociażby było na miejscu. Ani kościoła, ani sztuki, ani nowego samochodu dla proboszcza czy wycieczki do Watykanu.

Rzeczywistość jest diametralnie inna i nie przeszkadza to tym co szermują hasłami o wyższych wartościach.

Oki moze najpierw wytlumacze co to oznacza finansowanie przez Polski Instytut Sztuki Filmowej

PISF wyklada jakas sume X na film ale ma tez w nim udzialy, jesli wierzy ze film jest dobry i przyniesie mu dochod inwestuje w niego, po za tym przed filmem jest zawsze wyswietlane ze film jest wspolfinansowany przez Polski Instytut Sztuki Filmowej, wec jest to dodatkowa reklama, a jesli juz rozmawiamy o jakosci filmow finansowanych z naszej kieszeni, no to coz wybaczcie oponenci, jak popatrze na niektore gnioty finansowane z naszej kasy chociazby "tylko mnie kochaj" albo "Jak zyc?" to zal mi moich podatkow, po za tym jesli juz mowimy o wartosciach przekazywanych w filmie Antychryst samo to ze pokazuje ze istnieje szatan jest pozytywnym aspektem bo skoro istnieje szatan istnieje tez BOG wiec o czym wy mi tu?

PO za tym nie wiem ilu z was wie ze efekty specjalne w calosci zrobila Wroclawska firma: Platige Image ktora wplacila dzieki temu troche kasy z podatkow.

Po za tym polski dystrybutor Gutek Film rownierz zarabiajac wplaca podatki itp itd, a mozecie wierzy mili oponenci ze film Antychryst wejdzie do klasyki kina poczatku 21. wieku, wlasnie poprzez te rozbierzne opinie.

Wstawilem ten temat i te informacje specjalni do dzialu Dowcipy by pokazac jak bardzo ograniczeni sa panowie z PiS ale coz nei wyszlo jako dowcip za to rozgorzala bardzo powazna dyskusja, ja nadal uwazam ze to dowcip i niepowazne zachowanie politykow, z wyzej wymienionej partiii

Wo Was Wann alle über Deutsche Städte Hamburg eine Stadt die niemals schläft

Odnośnie nagród dla mnie to gwarantuję Ci, że gdybym nakręcił filmik wyśmiewający papieża, albo chociażby jakiegoś biskupa to posypałyby się one. Do tego wystarczy dodać jako głównego bohatera księdza pedofila i byłby sukces na cały świat. Gdyby jeszcze pis zaczął krzyczeć to zrobiliby ze mnie męczennika i sukces gwarantowany. Tak wygląda obecnie cała ta sztuka.

Skoro znasz sekret robienia pieniędzy, nie wiem na co czekasz. Bierz kredyt i mnóż kasę.

Generalnie śmieszą mnie wszelkie propagandowe wypowiedzi. Jesteś wyznawcą PISu i ślepo przytakujesz do wszystkiego co partia głosi. Coś jest 'be' bo występuje tam słowo szatan. To jest biznes. Bardzo dobrze, że zainwestowali rozsądnie pieniądze.

Teraz są niezadowoleni katolicy, a sataniści będą się pluli, że Państwo wydaje ich podatki na filmy o papieżu. Państwo to też instytucja, która może inwestować i odnosić zyski - szczególnie w dobie wielkiej dziury budżetowej. Nie mieszajcie religii i polityki.

A wynik ponad 7 na imdb to bardzo dobry wynik!

e-weblink uznałem za najgorszy system wymiany linków

(...) A PiS chciałby z naszego państwa zrobić państwo policyjne i najlepiej żeby wszyscy mieli takie same poglądy polityczne, religijne i społeczne jak nasz wielki wódz.

Tak się składa, że to raczej nasze kochane "Słoneczko Peru" ma takie zapędy...

Tak się składa, że to raczej nasze kochane "Słoneczko Peru" ma takie zapędy...

Możesz podać jakiś przykład? Czy tylko tak sobie piszesz?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności