Skocz do zawartości

Narzędzie do generowania stron

KNS

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie niedawno napisałem sobie takie małe "narzędzie" do stawiania stronek.

Jest jeden "panel" w którym definiuję strony etc.

Reszta opiera się na przygotowaniu odpowiedniego pliku tekstowego, który system parsuje do bazy.

Frontend napisałem najlżej jak potrafiłem, w Kohanej. Efekt jest mniej więcej taki jakbym stawiał stronkę w wordpresie, tyle że wszystko działa w oparciu o 1 bazę. Frontend zawiera skórkę. Niestety trzeba ją wcześniej ręcznie przygotować. Ogólnie są strony z artykułam + tagi/kategorie ze streszczeniami.

Po tygodniu mam zaindeksowanych około ~10 podstron (3 różne strony). Na testowych stronach mam 10 unikalnych tekstów + strony z kategoriami i tagami. Liczę na jakieś 20-25 podstron w indeksie. Ogólnie więc indeksuje się gorzej niż WP (ciekawe czy to efekt braku pingowania). Nie wiem też na ile hosting mi pozwoli, ale obstawiam, że raczej nie będzie źle bo wydaje mi się, że stronki są bardzo lekkie i generują po ~3 zapytania na wywołanie.

Sam jestem ciekaw czy takie rozwiązanie się sprawdzi.

Kobol is the name of a planet in the fictional universe - the birthplace and original home of humanity

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności