Skocz do zawartości

Nie mogę wyegzekwować pieniędzy za moją pracę

olachyla

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem zupełnie nowa na forum. Poczytałam sobie o możliwości dorobienia przez pisanie tekstów dla pozycjonerów, jestem polonistką i mam lekkie pióro, weszłam więc na wasze forum, znalazłam ogłoszenie, napisałam pod podany adres. Facet odezwał się, był zainteresowany współpracą, poprosił o próbki tekstów. Napisałam kilka, podobały się - otrzymałam zlecenie na 70 artykułów, każdy 1000 znaków na temat banków, kart itd. Ponieważ zaczynałam i nie byłam pewna jak to wygląda w praktyce, ile wymaga pracy, ani jakie są stawki, zgodziłam sie na stawkę 90 groszy za artykuł (idiotka). Przesyłałam teksty w pakietach po kilka sztuk. Podobały się, klient prosił o kolejne. Po napisaniu 70 artykułów ( trwało to 6 dni) poprosiłam o pieniądze - raptem 63 zł. Klient - forumowy ESIU zbywał mnie cały czas, a to, że jest na wyjeździe i nie może przelać, a to, że nie ma czasu (faktycznie zajmuje to masę czasu), że przeleje "jutro" itd. Trwa to juz ponad dwa tygodnie. Pogodziłam się z tym, że trafiłam na oszusta i tyle. Okazało się niestety, że jestem totalną blondynką, naiwną i po prostu głupią :brawa: Jestem na siebie samą wkurzona. Mam nadzieję, że ten post pomoże komuś uniknąć podobnej przygody. Zastanawiam sie ile osób już w ten sposób oszukał.

KOCHANI, ZANIM ZDECYDUJECIE SIĘ NA WSPÓŁPRACĘ Z TYM CZŁOWIEKIEM ZASTANÓWCIE SIĘ JAK WYEGZEKWUJECIE OD NIEGO SWOJE PIENIĄDZE!

• Odpowiedzi 77
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

pomijając stawkę, to relatywnie niewielka strata. grunt żeby uczyć się na swoich błędach

A dla leniwych: sprzątanie białystok ;]

A dla relaksu możesz zapalić kadzidełka

faceplus_banner_234x60_black.png Punkty FanCop od 3pln / 1k

SPRZEDAM: Volvo S40 1.9D, 2002; 220k przebiegu. Lokalizacja: Białystok; Tel 724-148-596

6 poświęconych dni i mówisz "że nie wielka"?

Czas to pieniądz, w w tym wypadku zmarnowany czas.

trance_is_not_a_techno_v2.0_by_tvg.gif

Rzetelne i profesjonalne w tym co robi biuro tłumaczeń Katowice wygrało w kategorii najlepsza obsługa klienta.

Tani, profesjonalny zwrot podatku z Niemiec i Austrii. Dodatkowo Kindergeld Austria i Niemcy.

https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showuser=11173

Ostatnio widziany: Dzisiaj, 15:31

trochę już jest na tym forum i widać bywa często. Warto mu podesłać ten temat i niech się wypowie.

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

6 poświęconych dni i mówisz "że nie wielka"?

Czas to pieniądz, w w tym wypadku zmarnowany czas.

czas ten został wyceniony na 63zł, więc niewielka

A dla leniwych: sprzątanie białystok ;]

A dla relaksu możesz zapalić kadzidełka

faceplus_banner_234x60_black.png Punkty FanCop od 3pln / 1k

SPRZEDAM: Volvo S40 1.9D, 2002; 220k przebiegu. Lokalizacja: Białystok; Tel 724-148-596

czas ten został wyceniony na 63zł, więc niewielka

Spróbuj napisać 70 takich artykułów a później oceniaj. Podejrzewam, że były o wiele więcej warte niż większość miksów które można tutaj kupić.

@olachyla

Za 90 groszy to na prawdę ktoś cię orżnął, nawet jeśli by zapłacił te 63 zł.

...

No moim zdaniem 90 groszy to nie wiele, a zapewne są one warte więcej, bo tak jak mówisz "jestem polonistką". A tak poza tym, to ja na twoim miejscu wziął bym sobie te teksty i sam z nich skorzystał. Nie sprzedał, bo wiadomo potem można mieć problemy, ale na przykład zrobić 2 czy 3 strony o finansach, trochę pozycjonować i potem możesz sprzedawać banery czy zarabiać w inny sposób. ;-)

Napisz email lukas24.24@o2.pl jeśli mam wobec Ciebie zobowiązanie.

Zapewne polonistka nie zna się na pozycjonowaniu czy robieniu stron, ale można zrobić stronę na blogu czy próbować sprzedać te teksty zaznaczając jak ma się sprawa (dobre na "mieszarkę").

Co do gościa to brak słów.

Faktycznie nie znam się na pozycjonowaniu zupełnie. Bardzo dużo czasu poświęciłam na to, żeby sie nauczyć jak najwięcej na temat, o którym pisałam. Chciałam pisać teksty, które komuś pomogą, czegoś nauczą. Mam inne korzyści :brawa: Np. zmieniłam konto bankowe na tańsze... :D

Podpisuję się pod prośbą żeby użytkownika, który żeruje na innych odciąć.

W innym wypadku dalej będzie obniżał poziom PiO i robił uczciwych ludzi w .... :D

Pozdrawiam ;)

P.S. 0,90 PLN za unikalne teksty - to działalność "prawie" charytatywna :brawa:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności