Skocz do zawartości

Nie mogę wyegzekwować pieniędzy za moją pracę

olachyla

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 77
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

w sieci jest pelno naciagaczy.

a z tym najezdzaniem na profesje to tez troche racja - nie wszyscy pisza nie wiadomo jak,

ale tez nie przesadzalbym z najezdzaniem - przy tych cenach tekstu nie nalezy oczekiwac

cudownych epopei.

Tym niemniej - jak ktos nie placi warto to naglosnic, sadze jednak, ze powinno to byc jakos udokumentowane.

https://' target="_blank">

sq- Aero Plan

ja mam umowę, raporty z pozycji fraz a naciągacz niech pokaże przelewy - wtedy się obroni a admin może skasować post.

A dziś Kruk S.A. dopisał go do giełdy wierzytelności www.e-wierzytelnosci.pl (nazwa Kowal)

Nie no faktycznie niezłe jaja, nie żeby niepłacenie za poke-zlecenia to coś nowego ale żeby nie wziąć tekstów pisanych przez polonistkę za 90 groszy / 1k to już serio zastanawiające :)

Do autorki: powinnaś dążyć do jakichś 30-50 PLN za godzinę a nie za tydzień. Przecież u nędznego fryzjera zapłacisz 10-30PLN za 20 minut a on studiów nie kończył. Jak porównasz ile kosztuje dobry fryzjer to dopiero można się zdołować. Jak umiesz dobrze i ciekawie pisać na jakiś temat to może lepiej sama spróbuj coś z tym zrobić...

Kiedyś pracowałem na zlecenie, z doświadczenia wiem, że jak pracujesz za grosze to nie dość, że pracodawca cię nie szanuje to najprawdopodobniej nie zapłaci. I czasem lepiej nawet tydzień nic nie robić niż brać wszystko jak leci.

Z wami copywriterzy też różnie bywa.

Bardzo wątpię, że przy forumowych stawkach zlecając artykuły masz do czynienia z copywriterami ;)

sytuacja się rozwija, okazało się że umowa jest owszem na TM Studio ale to firma teścia (zlikwidowana pół roku temu) a dłużnik podobno miał pełnomocnictwo tylko nie wiedział że teść ją zlikwidował. A wszystko pasowało w umowie, pieczątka itd.

Taki jawny przekręt - chyba zgodnie z radą windykatora pójdę do prokuratury.

Piszący na zlecenie, weźcie pod uwagę, że przy wysokich stawkach nie opłaca się zlecać Wam pracy.

Taniej i efektywniej wyjdzie pracownik pełnoetatowy na miejscu.

Bajki opowiadasz :P Każdy kto zatrudnia stwierdzi, że pomiędzy stawkami za pisanie artów na forach a etatem na nawet najniższej krajowej jest nie przepaść ale Wielki Kanion Kolorado. Jeśli ścieżką kariery ma być praca za 60 złotych / tydzień to na prawdę lepiej dać sobie spokój.

Chyba, że tak pracuje pokemon który daje pracodawcy to za co płaci, tzn. ściąga teksty z sieci albo zapuszcza generator, bo 90 groszy za 1000... tutaj nie ma żadnej możliwości, żeby pracując cały dzień chociaż na paczkę fajek zarobić.

co wy chcecie? dziewczyna zle arty napisala i mowilem ze nie wezme od niej bo sa zle to mnie o cos osadza... i niech czyta polecania nastepnym razem bo artow nie wykorzystalem

Właśnie o tym pisałem. Dziewczyna godzi się pracować za grosze, więc jej czas cenisz tak, że każesz jej napisać 70 artykułów, ona siedzi tydzień a potem masz to w du**e.

No i mamy odpowiedź drugiej strony. Tyle że z tego co pisze poszkodowana to niby dostałeś teksty i się Tobie podobały i są na necie. Ale nie mnie oceniać. Po za tym jeśli Ola się dopiero "wdraża" w biznes to czemu mówicie że co z niej za copywriter jeśli pisze tylko na precle? Chciała czegoś spróbować i dostała takie zlecenie. Jeśli będzie chciała dalej w tym temacie dążyć do czegoś, pewnie zarobi więcej niż na pracy w szkole.

A tak po za tematem to jeśli pracuje w szkole to może nieźle prace uczniów wykorzystać :)

A historia jak widać nieźle się skończyła Ola dostała jakieś pieniądze i ma niezłą reklamę :P Tylko sugerował bym pisać trochę więcej na forum i zdobywać doświadczenie i zaufanie innych osób.

P.S. Jeśli sądzicie że teksty były słabej jakości to czemu zgred się z nich cieszy że ma niezłe zaplecze?? Chyba takie beznadziejnie nie mogą być.

Darmowy katalog stron internetowych Katalog stron - Jogurcik

Właśnie o tym pisałem. Dziewczyna godzi się pracować za grosze, więc jej czas cenisz tak, że każesz jej napisać 70 artykułów, ona siedzi tydzień a potem masz to w du**e.

ale mogla je komus innemu sprzedac, mi nie odpowiadaly i podawalem jej wskazowki co ma byc a ona tego nie posluchala wiec czemu robi afere jest nowa i wymysla cos...

ja mam wymagania a ze sie zgodzila za takie pieniadze pisac to juz nie moja wina.

pracuje dla mnie duzo osob i nikt nie narzeka kazdemu place i nikt nie narzeka jesl sie przestrzega tego co zlecam komus.

Dziewczyna sobie tylko zrobila reklame a na mnie wszystko poszlo chociaz to nie moja wina.

Proponuje zamknac temat.

Piszący na zlecenie, weźcie pod uwagę, że przy wysokich stawkach nie opłaca się zlecać Wam pracy.

Taniej i efektywniej wyjdzie pracownik pełnoetatowy na miejscu.

Bajki opowiadasz :P Każdy kto zatrudnia stwierdzi, że pomiędzy stawkami za pisanie artów na forach a etatem na nawet najniższej krajowej jest nie przepaść ale Wielki Kanion Kolorado. Jeśli ścieżką kariery ma być praca za 60 złotych / tydzień to na prawdę lepiej dać sobie spokój.

Chyba, że tak pracuje pokemon który daje pracodawcy to za co płaci, tzn. ściąga teksty z sieci albo zapuszcza generator, bo 90 groszy za 1000... tutaj nie ma żadnej możliwości, żeby pracując cały dzień chociaż na paczkę fajek zarobić.

pełny etat: 1276zł brutto

umowa zlecenie studenta: 720zł

Dziennie student zaoczny w ciągu 6 godzin pisze ok. 30 artukułów.

Osoba na pełnym etacie ok. 40 artykułów.

teksty po 3,66zł brutto (3zł netto) - 1000 znakowe.

Pracownik wykona miesięcznie ok. 800 tekstów, student ok. 600 - czyli zarobię kwotę odpowiednio 2928zł oraz 2196zł brutto. Proste.

ale mogla je komus innemu sprzedac, mi nie odpowiadaly i podawalem jej wskazowki co ma byc a ona tego nie posluchala wiec czemu robi afere jest nowa i wymysla cos...

ja mam wymagania a ze sie zgodzila za takie pieniadze pisac to juz nie moja wina.

pracuje dla mnie duzo osob i nikt nie narzeka kazdemu place i nikt nie narzeka jesl sie przestrzega tego co zlecam komus.

Dziewczyna sobie tylko zrobila reklame a na mnie wszystko poszlo chociaz to nie moja wina.

Proponuje zamknac temat.

Witaj Esiu - jak miło, że się wreszcie odezwałeś. Skoro nie odpowiadały ci moje teksty, które wysyłałam ci partiami, to czemu domagałeś się kolejnych? Mam to na mailu :P)) Po co tłumaczenia, że nie płacisz bo jesteś na wyjeździe, i bezsensowne w tym momencie pytanie, czy mogę ci jeszcze coś po angielsku napisać? Temat dla mnie jest zamknięty - jeśli chodzi o ciebie - nie chcę cie obrażać, ale... odrobinę godności mógłbyś mieć... Życzę udanych łowów na następną frajerkę. Choć w zasadzie - cóż przyznaję, że sie od ciebie dużo nauczyłam - wiem, już jak zabezpieczyć sie przed oszustami - za co dziękuję. I jeszcze jedno - mam już kilku stałych klientów - są zdaje się zadowoleni. A twoje teksty odkupił Zgred, też zdaje się nie zawiedziony, więc nie marudź...

bo mnie nie bylo nie mialem dostepu do internetu to chyba normalne. a po drugie arty mi nie pasowaly to tez jest normalne.. skasuj temat i po problemie nie mam czasu sie klocic

Nie będę się z tobą kłócić - nie warto, chcialam tylko ku przestrodze innych napisać co może spotkac naiwniaka. Jak mówiłam - powodzenia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności