Skocz do zawartości

Blogi na wordpress.com

youngdee

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Spotkałem się z takim czymś, że ktoś zakładał ciągle blogi na wordpress.com i linkował do swojej strony no i niby po jakimś czasie miał bardzo dobre wyniki.

Czy to jest realne aby uzyskać dobre wyniki linkując tylko z blogów z unikalnym contentem do swojej strony którą ma się zamiar pozycjonować?

spro.jpg

Witam.

Spotkałem się z takim czymś, że ktoś zakładał ciągle blogi na wordpress.com i linkował do swojej strony no i niby po jakimś czasie miał bardzo dobre wyniki.

Czy to jest realne aby uzyskać dobre wyniki linkując tylko z blogów z unikalnym contentem do swojej strony którą ma się zamiar pozycjonować?

Tak, o to w tym chodzi ;):)

Ja ostatnio testowałem wordpress.com i na zaplecze jest bardzo dobry. Oczywiście treść musi być taka, aby nikt nie miał podstaw do zgłaszania spam raportu (otwartego precla tam nie zrobisz). Na własny użytej jak najbardziej.

Sprawdź liderów systemów wymiany linków:

linkme.pl (stały), gotlink.pl (rotacyjny)

alexain.jpgalexaol.jpgalexaat.jpg

Hej, hej ja nie pytałem czy o to tu chodzi, tylko o to czy z zakładaniu blogów np. na wordpress.com i linkowaniu do mojej strony dałoby dobry efekt i ewentualnie ile takich blogow bym musial zalozyc aby odczuc różnice? Do tego pingowanie w celu szybszej indeksacji...

spro.jpg

Zależy na jakie frazy chcesz się pozycjonować. Na prostsze parę linków może znacząco podnieść pozycję, na trudniejsze w ogóle jej nie zmienić. Poza tym zależy jak mocno podlinkowane będą te blogi. No i pozostaje pytanie na które nie umiem odpowiedzieć - czy linkowanie z paru subdomen jednej domeny da dużo lepszy efekt niż linkowanie tylko z jednej...

Ja to ogólnie myślałem żeby założyć sobie z 10 blogów na blogspot z 10 na wordpress.com itd. Linkować mógłbym na przemian do blogów i do strony pozycjonowanej. Frazy są bardzo proste i raczej bardziej niszowe.

Pozdrawiam.

EDIT.

Ewentualnie jeszcze mam pytanie - w jakich serwisach mogę zakładać blogi tak żeby ładnie się indeksowało i ogólnie, żeby było przyjemnie :)

No i teraz rodzi się pytanie czy warto zakładać po 10 blogów w jednym serwisie czy po jednym w każdym? Bo nie wiem jak linkowanie z tych samych subdomen do jednej domeny i do subdomen (blogów) nawzajem będzie miało efekty...

spro.jpg

Ja to ogólnie myślałem żeby założyć sobie z 10 blogów na blogspot z 10 na wordpress.com itd. Linkować mógłbym na przemian do blogów i do strony pozycjonowanej. Frazy są bardzo proste i raczej bardziej niszowe.

Pozdrawiam.

EDIT.

Ewentualnie jeszcze mam pytanie - w jakich serwisach mogę zakładać blogi tak żeby ładnie się indeksowało i ogólnie, żeby było przyjemnie :)

No i teraz rodzi się pytanie czy warto zakładać po 10 blogów w jednym serwisie czy po jednym w każdym? Bo nie wiem jak linkowanie z tych samych subdomen do jednej domeny i do subdomen (blogów) nawzajem będzie miało efekty...

Może ci się przyda:

https://www.adam.krywko.pl/jak-linkowac

multikonto, recydywa

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności