Skocz do zawartości

Podstrony - ten sam content

syrop77

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Posiadam strone - serwis naprawczy telewizorow. Mam ja zbudowana tak ze sa podstrony dla kazdej marki ktora naprawiamy. Na kazdej takiej podstronie jest informacja jakie usterki naprawiamy itp. No i dla kazdej podstrony mam to samo. Czy to zle czy moze tak zostac? Co z duplicate contentem? BEzsensem sie wydaje czarowac dla kazdej podstrony inny content skoro usterki sa takie same. Jak sie na to zapatrujecie?

dzieki

Za duplicate content w obrębie jednej domeny też się można na filterka załapać.

nieprawda, odsylam do bloga Mataa Cuttsa

a w miedzy czasie https://skrypta.pl/pozycjonowanie-seo/dupli...-czym-to-grozi/

konsewkencja twojego powtarzania tekstu bedzie jego zanizona wartosc i nic na nim nie zyskasz, kompletnie bez sensu

aby to zroznicowac dodaj na poczatek tektu krotka historie albo opis marki, zroznicuje to tekst i sprawdz ile stron sie zindeksuje i z jakim PR za kilka tygodni

Ecommerce 2.0 od strony technicznej

Koszulki dla programistów: LINUX, PHP, JAVA..

Za duplicate content w obrębie jednej domeny też się można na filterka załapać.

nieprawda, odsylam do bloga Mataa Cuttsa

a w miedzy czasie https://skrypta.pl/pozycjonowanie-seo/dupli...-czym-to-grozi/

konsewkencja twojego powtarzania tekstu bedzie jego zanizona wartosc i nic na nim nie zyskasz, kompletnie bez sensu

jeden z duplikatów wyląduje w suplemencie

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

A ja mam taką sytuację- na stronie mam dział "aktualności" , a tam do każdego newsa jest zajawka: zdjęcie i kilka zdań o czy jest art, przy czym te kilka zdań to równocześnie początek artykułu. Dodatkowo zajawka pojawia się na kilku podstronach powiązanych tematycznie (dotyczy dwóch najnowszych newsów) + na stronie głównej.

Czy może to negatywnie wpłynąć na wartość samego artykułu, który w całości jest tylko na jednej podstronie?

Pozdrawiam i miłego dnia życzę! ;)

Panowie!

Proszę o pomoc w powyższym temacie, bo właśnie zauważyłem, że podstrony z artami wypadają z indeksu na słowa kluczowe lub idą mocno w dół. Co mam robić z tymi zajawkami coby sobie nie zaszkodzić??

rimfiztrik twoja zajawka newsowa to standard i nie obniża wartości strony. Na pewno nie było to przyczyną spadków o których teraz piszesz. Jeżeli chcesz mieć 100% unikatowy content na każdej stronie możesz na liście zajawek dać tag meta robot noindex,follow (nie indeksuj strony, podążaj za linkami).

Sprawdź liderów systemów wymiany linków:

linkme.pl (stały), gotlink.pl (rotacyjny)

alexain.jpgalexaol.jpgalexaat.jpg

rimfiztrik twoja zajawka newsowa to standard i nie obniża wartości strony. Na pewno nie było to przyczyną spadków o których teraz piszesz. Jeżeli chcesz mieć 100% unikatowy content na każdej stronie możesz na liście zajawek dać tag meta robot noindex,follow (nie indeksuj strony, podążaj za linkami).

zgadza sie, zerknij na wordpressa uznawanego za idealny dowod? tagi nie maja tam ani rel no follow ani meta no follow i smiga jak nalezy

ciezko zgadywac co tam jeszcze naskrobales :)

Ecommerce 2.0 od strony technicznej

Koszulki dla programistów: LINUX, PHP, JAVA..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności