Skocz do zawartości

Linki zamiast contentu

Stanko1988

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ponownie,

Mam takie pytanko:

Specyfika mojej strony firmowej wygląda w ten sposób, że mam bardzo malo tekstu(nie ma innej możliwości), za to więcej fotek.

Z drugiej strony znam bardzo precyzyjnie określony frazy dla mojej działalności. Posiadam taki CMS, gdzie nie można zmienić metatagów, zastanwiam się więc czy na dole strony nie zrobić linków do podstron mojej witryny, które byłyby tymi bardzo dokladnymi zapytaniami. Czy za takie zagranie może mi cos grozić od wujka little G?

Może jakieś inne sposoby na umieszczenie tych fraz na stronie?

Pozdrawiam

Strona firmowa o du**e Maryni :rotfl:

Jeśli na stronie będziesz miał tylko zdjęcia i odnośniki do podstron z anchorem zoptymalizowanym nie dla użytkownika tylko dla robotów to możesz się pożegnać ze stroną firmową. Zupełną nieprawdą jest, że google nie tyka stron firmowych!;)

Jak możesz pisać, że na stronie nie da się zamieścić żadnej treści...... Co firma oferuje?

Klient szuka zdjęcia z przekrojem produktu i jego wymiarów, to wszystko, to też od razu rzuca mu się w oczy, nawigacja jak i cała strona jest zrobiona typowo pod usera, ale teraz chciałbym jakoś wspomóc sobie pozycjonowanie. Powiedzmy, że sprzedaję kawałek blachy z jakimś wzorkiem,

tekst będzie wyglądać raczej komicznie dla usera, bo jego interesuje tylko zdjecie i wymiary, nie potrzebuje historii rozwoju, opisu produkcji, on to wie, grupa docelowa jest ścisle okreslona i zawężona.

Treść będzie na pozostałych podstronach, tam byłoby łatwiej skierować ruch, ale klient będzie szukał blaszka jakaśtam i odnośnik poprowadzi go do strony na przykład z historią firmy? ;/

No chłopaki, sprzedajcie jakiegoś patenta ;) nie istnije jakis sposób żeby legalnie się tam te słowa pojawiły? :rotfl:

Zmian CMS'a nie wchodzi już w rachube na dzień dzisiejszy ;/

ale to już inna historia :)

jezeli jest to niszowa fraza to linkowanie wewnetrzne + podpis pod rysunkiem powinien wystarczyc

polepsz linkowanie wewnetrzne jak chciales to zrobic

dalej pozycjonujesz jak dlugi ogon

a jak nie mozesz zmienic cmsa to zatrudnij programiste aby go przerobil, title + modrewrite ulatwi sprawe, inaczej bedziesz musial bardziej przylozyc sie do linkowania

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

Często linkuje się same zdjęcia, brak treści na stronie nie jest aż takim problemem jeżeli fraza jest bardzo niszowa. Jeżeli nawet linkowanie wewnętrzne nie załatwi tematu (bo np. CMS ssie) to można postawić sobie kilka zapleczówek do likowania takich fraz.

Sprawdź liderów systemów wymiany linków:

linkme.pl (stały), gotlink.pl (rotacyjny)

alexain.jpgalexaol.jpgalexaat.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności