Skocz do zawartości

Optyczne ukrywanie linków

Jacober

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

Mam pytanie odnośnie ukrywania linków na stronach. Poprzez ukrycie linku mam na myśli zmniejszenie jego czcionki oraz zmianę koloru na podobny do tła strony.

Wrzuciłem sobie dwa linki na poważną stronę - domena ~8lat, PR4 czcionką 5 oraz kolorem zbliżonym do tła. Wygląda to mniej więcej tak:

linkii.jpg

(jak użyjecie lupy to widać mniej więcej cokolwiek)

Moje pytanie jest takie czy strona na której są linki nie dostanie za to banana? Generalnie nie można ukrywać linków - ale tutaj kolor nie jest identyczny jak tło (choć tylko lekko się różni), a czcionka nie jest 1 lub 2 tylko 5 (chociaż i tak wygląda na mniejszą).

Powinienem się bać? Linki zostaną zaindeksowane? :rotfl:

I drugie pytanie już przy okazji... mam strone od 4 miesięcy, dwa dni temu napisałem 50 precli z czego 3/4 linki w nich zawarte były do jednego serwisu, natomiast 1/4 do tej nowej strony. (czyli ogolnie 50 linkow z precli PR3-4. Z czego strona ta wcześniej nie miała prawie żadnych linków). Na drugi lub trzeci dzień strona wyskoczyła na czwartą stronę wyszukiwania G. (wcześniej była 100 lat za murzynami) po czym na kolejny dzień wróciła na swoją dawną pozycję (czyli na pierwszych 100 stronach G. jej nie ma). Filtr czy to normalne?

Podobnie miałem ze swoimi innymi stronami - jak pierwszy raz uderzyłem kilkadziesiąt linków z precli to strona lądowała na jakiejś stronie w G. a na parunastu godzinach jej nigdzie już nie widać (mimo że później ją reanimowałem setką linków z precli).

Czekam na Wasze odpowiedzi :)

Pozdrawiam ;)

Jacober.

Co do ukrywania linków. Przekonasz się na własnej skórze.

Co do artykułów precli. Tak jak napisał wojtekk (Imiennik ;) ) również zrozumiałem, że już świętujesz. Myślisz, że dlaczego linkowanie jest takie czasochłonne i jest długoterminowe? Pokazałem przykład jak bardzo ważne jest ciągłe linkowanie.

multikonto, recydywa

czystyflow, a wiesz może co jest wg. G. gorsze? Mała czcionka czy kolor który zlewa się z tłem?

A co do linkowania nowych stron to ... wcześniej robiłem podobnie ale przynajmniej mogłem stronę odnaleźć na pierwszych 10-15 stronach wyszukiwania, a nie żeby jej na 100 nie było o.O

czystyflow, a wiesz może co jest wg. G. gorsze? Mała czcionka czy kolor który zlewa się z tłem?

A co do linkowania nowych stron to ... wcześniej robiłem podobnie ale przynajmniej mogłem stronę odnaleźć na pierwszych 10-15 stronach wyszukiwania, a nie żeby jej na 100 nie było o.O

Wg, mnie gorsze jest ustawienie koloru linki w kolorze tła.

„Jest wiele sposobów na ukrywanie tekstów na stronie - mówi Marcin Wróbel inżynier-programista serwisu badzpierwszy.pl - miedzy innymi ustawianie koloru czcionki w kolorze tła, umieszczanie treści poza obszarem widocznym strony. Jednak każda próba ukrycia tekstu może być podstawą do wykluczenia z indeksu wyszukiwarki Google.

multikonto, recydywa

Daj sobie spokój z takimi technikami, tu nawet nie chodzi o wykrycie przez algorytm, ale jak się trochę wybijesz to Ci konkurencja spam raport napisze albo jakiś hobbystyczny donosiciel, a to są ludzie którzy są właśnie wyczuleni na takie rzeczy i je zauważają. Poza tym, często takie coś można zauważyć przy ładowaniu stron jak np. kolor tła jest inny niż kolor diva.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

Gugiel analizuje css a w szczegolnosci takie manewry, podobno skutecznie, nie robie tak wiec nie widzialem czy skutecznie, ale tak strasza na blogu webm. tools..

zrob tak:

-zaladuj strone i swoje TAJNE znaczniki, dopisz im styl css inline i w pliku css, uzyj display:block jawnie w obu definicjach ale nic wiecej,

-nastepnie ukryj element po zaladowaniu strony w jquery, umiesc skrypt w zewnetrznym pliku js

-zaladuj skrypt pod koniec dokumentu html

-i najwazniejsze, nie odwoluj sie do elementow ukrywanych przez ID ani klase css, odwoluj sie hierarhicznie, uzyj child, first itp referujac do elementu body z jquery

poki co ta technika nie zostala rozpoznana przez 4 miesiace i przynosi efekty, wczesniej na stronei byl tylko plik swf, dodalem h1 i ok 100 wyrazow i skacze do gory jak zabka.. domyslam sie ze do czasu ale w sytuacji bez wyjscia i z pelna swiadonoscia..

Ecommerce 2.0 od strony technicznej

Koszulki dla programistów: LINUX, PHP, JAVA..

wystarczy stworzyć div 1px x 1px i władować tam sporo rzeczy :)

Pytanie po co, nie warto ryzykować domeny, bo uprzejmych ostatnio coraz więcej.

Dobrowolne strzelanie samobója nie leży w dobrym tonie :D

Pytanie po co

A to jest dobre pytanie :) Niemniej jednak każdy ma swoje metody pozycjonowania. Jeden tworzy wartościowe zaplecze, inny zaś opiera się tylko i wyłącznie na spamie. A jeszcze inny tworzy projekty ,które generują ruch nie korzystając z Google - najlepsze rozwiązanie IMHO.

Tak przy okazji jeszcze pytanie z innej beczki.

Zamieniłem się z gościem linkiem, tyle że on go normalnie nie wstawił tylko tak aby widzieć chyba ile było kliknięć. Tak czy inaczej w źródle strony wygląda tak:

<center><a href="ad.php?id=30"	title="tytuł"><strong>Pozycjonowana_fraza</strong></a></center></span></div>

Taki link zostanie zaindeksowany? Daje moc w pozycjonowaniu?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności