Skocz do zawartości

Czy nie mozecie zostawic mozliwosci tworzenia podkategorii ?

Nett

Rekomendowane odpowiedzi

Dlaczego nie zostawiacie mozliwosci tworzenia podkategorii w katalogach, jezeli skrypt katalogu to umozliwia ?

Zasugerowanych kategorii i tak nie dodajecie, moze jedna osoba na sto.

Lepiej miec w katalogu kilka dodanych stron czy kilka nie tematycznych podkategorii ?

Przy tematycznych katalogach to zrozumiale, ale przy ogolnotematycznych... ?

Moze mi ktos wytlumaczy w czym rzecz bo nie czaje...

Tak sie spamu boicie, ze praktycznie bezuzyteczne katalogi tworzycie ?

Strona dodana do zlej kategorii z moderowanego zazwyczaj wyleci, wiec jaki w tym sens ?

Samych publicznych mini mam kilkadziesiat, wszystkie maja wlaczone opcje tworzenia podkategorii i jakos wiekszego balaganu w nich nie mam.

Chyba za glupi jestem i nie rozumiem :/

Witam;

@Nett, ja wychodzę z takiego założenie iż sam właściciel katalogu powinien dostarczyć taką ilość podkategorii aby każdy z dodających mógł znaleźć miejsce na siebie.

Jednak to wymaga pracy.

A jeżeli się nie chce to oczywiście powinno się zostawić możliwość dodania własnej.

Ale...

wówczas (z własnego doświadczenia wiem) nasi kochani użytkownicy tworzą tak bzdurne podkategorie, że się w głowie nie mieści ;) Albo bzdurne albo identyczne co już istnieją tylko, że w innej kategorii w którą kliknli jako pierwsi.

Pozostawienie włączonego dodawania podkategorii wymaga dużego zaufania do użytkowników, a tego np. mi brakuje :rotfl: Nikt chcący mieć porządek w katalogu tak nie zrobi.

Pozdrawiam

Niedrogie wpisy w płatnych, zadbanych, długowiecznych katalogach (hurtem taniej - pisać na PW):

odpowiedź jest szybka: bo boty tworza podkategorie - dlatego wole jak je się sugeruje i dostaję o tym mejla i dodaję recznie ;)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Wszystko zależy od właściciela katalogu, ma on koncepcję i się jej trzyma. Jeden woli sam dać zamkniętą ilość kategorii, inny daje możliwość tworzenia nowych, a jeszcze inny daje możliwość sugerowana kategorii i on decyduje czy dodać czy nie. Każde podejście ma plusy i minusy.

Dlaczego nie zostawiacie mozliwosci tworzenia podkategorii w katalogach, jezeli skrypt katalogu to umozliwia ?

To jest kwestia podejścia. Ja np. strony bez kategorii dodaje do kolejki oczekujących, jak się zbierze więcej z danej tematyki to robię kategorię. Nie ma sensu aby wszyscy mogli tworzyć kategorie bo będzie dużo kategorii z 1-2 wpisami, albo dużo pustych kategorii jeżeli wpis zostanie odrzucony. Już nie mówiąc o tym, że wielu tworzy kategorie z małej litery gdy wszystkie mam z dużych, wali błędami ortograficznymi, dodaje kategorie typu www.adresswojejstrony.pl ..

...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności