Skocz do zawartości

Google i KEYWORDS.

tommybb

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jakiś miesiąc temu zarejestrowałem domenę www.szafaskrzata.pl. Zgłosiłem ją między innymi na www.dmoz.org, zarejestrowałem adres w Google. W kodzie strony zamieściłem takie keywords'y: content="ubranka,ciuszki,dzieci,bielsko,bielsko-biała,niemowląt,niemowlęta,ubrania,dziecka,tanie,sklep".

Problem w tym że podczas wyszukiwania w Google, kiedy podaje jakieś wyrazy z zawartości keywords (np. ubranka bielsko), strona nie jest przez Google znajdowana. Sprawdzałem jakimś programem którego nazwy teraz nie pamiętam przeszukującym wyniki do tysięcznej pozycji.

W przypadku kiedy w Google wpiszę szafa skrzata strona jest znajdowana na 2 pozycji.

Dlaczego wyszukiwanie po keywords'ach nie działa? Co mogę z tym zrobić?

Bardzo proszę o pomoc ponieważ jestem zupełnie zielony w kwestii pozycjonowania, przeszukałem już sporo stron i kilka forów poświęconych optymalizacji i na żadnym z nich nie znalazłem odpowiedzi.

Dlaczego wyszukiwanie po keywords'ach nie działa? Co mogę z tym zrobić?

Bardzo proszę o pomoc ponieważ jestem zupełnie zielony w kwestii pozycjonowania

Zlecić to komuś kto się na tym zna.

Domenę masz niecały miesiąc a jaki czas jest na niej coś postawione to już w to nie wnikam. Masz tylko 9 zaindeksowanych stron (czyt. Baaaardzo mało).

Aby osiągnąć sukcesy w wyrzukiwarkach musisz mieć wiedzę na ten temat i poświęcić sporo czasu na to. Efekty nie będą widoczne po kilku dniach a wszczególności używając tylko

keywords'y: content="ubranka,ciuszki,dzieci,bielsko,bielsko-biała,niemowląt,niemowlęta,ubrania,dziecka,tanie,sklep"

Edit.

Skuteczne pozycjonowanie wymaga niekiedy lat, a minimum kilku/kilkunastu miesięcy.

Edit2.

Nie wspominając o czasie, który należy poświęcić na zdobycie odpowiedniej wiedzy.

multikonto, recydywa

Po pierwsze i najważniejsze- zadbaj o treść i optymalizację strony. Strona cała do przebudowy.

Z tagów:

Twój tytuł: Szafa Skrzata - ubranka dla dzieci

Twój opis: Sklep w którym kupisz piękne i tanie ubranka dla swojego dziecka. Zlokalizowany jest w centrum miasta Bielsko-Biała. Ciuszki są poukładane rozmiarami i powieszone na wieszaczkach, tak aby można było szybko i łatwo znaleźć to czego szukasz.

Słowa kluczowe: ubranka,ciuszki,dzieci,bielsko,bielsko-biała,niemowląt,niemowlęta,ubrania,dziecka,tanie,sklep

Czy któreś z tych słów występuje na Twojej stronie? No właśnie nie, bo masz tam jakąś śmieszną karteczkę!

Poczytaj to forum. Kilka razy te tematy:

https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=24388

https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=3807

https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=8480

I nie poddawaj się! Jesteś w stanie sam wypozycjonować swoją stronę ne te hasła, masz fajną domenę. A jeśli nie masz czasu to rzeczywiście zleć to komuś, ale nie pozycjonowanie tylko przebudowe i optymalizację strony. Jak to będzie zrobione- pomożemy Ci działać dalej. Dasz radę.

tommybb, google nie patrzy na keywords :P

umieść te słowa w treści strony, w strong w nagłówkach. ale tak, żeby to było rzeczywiście użyteczne.

google nie- ale on powinien na nie patrzeć :) i pod nie dostosować treść strony :D

tommybb- kombinuj, kombinuj. Twoja strona wpadła mi w ucho, więc czasami będą na nią spoglądał :)

tommybb- kombinuj, kombinuj. Twoja strona wpadła mi w ucho, więc czasami będą na nią spoglądał :)

Będę, będę. Chcę zobaczyć co uda mi się osiągnąć. Nigdy wcześniej nie stworzyłem żadnej strony WWW ani żadnej nie pozycjonowałem, więc jestem ciekawy co mi z tego wyjdzie. W miarę czasu i możliwości będę starał się modyfikować budowę strony jak i jej zawartość, zobaczymy co z tego będzie.

Dziękuję za wszelkie uwagi, podpowiedzi i komentarze :D

Będę, będę. Chcę zobaczyć co uda mi się osiągnąć. Nigdy wcześniej nie stworzyłem żadnej strony WWW ani żadnej nie pozycjonowałem, więc jestem ciekawy co mi z tego wyjdzie. W miarę czasu i możliwości będę starał się modyfikować budowę strony jak i jej zawartość, zobaczymy co z tego będzie.

Dziękuję za wszelkie uwagi, podpowiedzi i komentarze :)

tommybb Jeśli traktujesz to jako eksperyment lub hobby to oki, ale jak chcesz naprawdę wypozycjonować się na frazy związane z ubrankami dla dzieci w bb to ja jednak radziłbym zlecić wykonanie strony profesjonaliście i umówić się na to, że zoptymalizuje stronę (co tutaj koledzy z forum, by ocenili czy dobrze i w razie potrzeby napisali co jest do poprawy)

To nie musi być strasznie drogie, jeśli nie zamierzasz sprzedawać ubranek z poziomu tej strony, a jak nie potrzebowałbyś faktury to koszt jeszcze o 41% w dół.

A późniejszym pozycjonowanie zająłbyś się sam :) Dobrze zoptymalizowana strona to moim zdaniem więcej niż połowa sukcesu...

• 11 miesięcy temu...

Witam ponownie, trochę poeksperymentowałem i udało mi się wyciągnąć stronę na niektóre frazy nawet na pierwsze miejsce.

Wszystko było ok przez parę miesięcy, niestety w dniu dzisiejszym strona z google zniknęła, a przynajmniej nie widać jej po wpisaniu fraz takich jak "sklep z ubrankami bielsko" (wcześniej pierwsze miejsce)

Czy może to być ban? Strona w google jednak jest dalej widoczna, na przykład po wpisaniu frazy "szafa skrzata".

Jedynym powodem bana jaki mi przychodzi do głowy jest zmniejszenie nagłówka <h1> za pomocą CSS. Czy to rzeczywiście wystarczający powód?

Bana nie ma - klik B) ... a powodów chwilowej lub dłuższej nieobecności może być cała masa - na obecną chwilę zbyt mało czasu upłynęło żeby wyciągać wnioski ... jeżeli problem będzie się utrzymywał (= dłuższa nieobecność) opisz w jaki sposób działałeś nad stroną, wtedy będzie można poszukać przyczyny i rozwiązania :)

Pozdrawiam ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności