Skocz do zawartości

Ile adsense bierze dla siebie?

Azer

Rekomendowane odpowiedzi

Może to aż tak nie niweluje tego % które zabiera google - bo kampanie są niekiedy na ogromne sumy. Ale trzeba pamiętać ze google płaci też za kliki z kuponów i jak by nie było musi mieć na to kasę dlatego też "zaniża" % od kliku i za "prawdziwe" pieniądzę.

Tak "na oko" procent jaki bierze google teraz a jaki brał np. 2-3 lata temu jest zdecydowanie na naszą niekorzyść.

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

Ostanio tym tak średnio się interesuje, ale pamiętam że robiono jakieś testy i wyliczenia i było to ok 70% marży dla Google... ale czy to ważne? skoro i tak da sie tam zarobić... ?

Pozdrawiam, (-;

www.topposition.pl - Top Position

tp468x60_banerrr.png

kliknolem

lol...

Poza tym nie ma jednakowej stawki za klik - brana jest też geolokalizacja użytkownika oraz (chyba?) unikalność IP ;)

i co przestepstwo popelnilem ? Nie swiadomie z ryzykiem zbanowania klika dalem koledze na stronie ktory przekazal mi informacje ile dostal.

wiedz wiem ile google sobie pobiera i do myslam sie w jaki spob moze zarabia kase. Dodam ze testowalem przy roznych stawkach. Masz ochote to pisz sobie listy do google i pokaz im ten post. :D Wywalone mam na google i na ich stawki. Mysle ze w necie mozna wymyslec cos o wiele ciekawszego niz google, ktore jest przez niektorych uwazane za boga netu.

nigdzie nie ma oficjalnej informacji o tym, słodka tajemnica ;-)

to jest do sprawdzenia ;)

ustawilem stawke i wybralem domene na ktorej ma sie wyswietlac a nastepnie kliknolem

i?

Kolego adsense placi tyle ile ustawi reklamodawca drobne roznice moge pojawic sie w przypadku uzywania roznych walut.

Reklamodawca ma 2 glowne sposoby wyswtlania reklam 1) dla wyszukiwarki gdzie mozna ustalic stawke i dla sieci partnerskiej gdzie tez mozna osobna stawke.Ponizej moje testy

Wywnioskowalem na podstawie testow ze google moze zachcec do ustawienia wyswietlanych reklam nie tylko w sieci partnerskiej

TAK ODBYWAL SIE TEST

1 ) ustawilem reklame o stawce przykladowej 0,15 funta dla sieci wyszukiwania oraz tylko dla jednej domeny chcac zobaczyc ile razy pokaze sie moja reklama w na stronie kolegi przy tym tylko raz klika dalem zeby sprawdzic ile dostanie kolega. jako ze kolega mial adsense ustawione w usd dostal prawie ze idyntyczna stawke przeliczona na usd

2) nastepnie usunolem siec wyszukiwania i ustawilem zeby reklama wyswietlala sie tylko na jego stronie. Przy tej kombinacji zaobserwowalem ze moja reklama wyswietla sie zeadziej

3) nastepnie ustawilem wieksza stawke (0,50 funta) ale rowzniez tylko dla sieci partnerskiej celem zwiekszenia sie ilosci wyswietlen

wyniekiem bylo to ze reklama niewyswieltala sie czesciej

4) Kolejnym krokiem bylo wlonczenie pownownie sieci wyszukiwan

wyniekiem bylo pozbycie sie srodkow w przeciagu godziny :D

wywnioskowalem ze google dobrze platne reklamy zostawia dla siebie a reszte pozostawia sieci partnerskiej oczywiscie te dobre reklamy tez sie zdazaja ale bardzo zadko ;)

to by bylo na tyle jesli jakos pomoglem to mnie to cieszy (badania po czesci oparlem na swoich domyslach)

A różnicę rozumiem, że zgarnia żydostwo?

Chciałbym cie kolego poinformowac, ze nie mam z tego ani grosza i ze nie posrednicze pomiedzy wydawcami a google i nie zbieram z tego tytulu zadnych profitow.

A jezeli chcesz porozmawiac na temat przynaleznosci do grup etnicznych i rasowych, to moze spotkajmy sie w 4 oczy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności