Skocz do zawartości

Warto stawiac katalogi - jeszcze?

Sezuza

Rekomendowane odpowiedzi

zgred "dostał nagrodę" od G po katalogach o ile mnie pamięć nie zawodzi i jest sceptykiem od tamtej pory :]

nie wiem o jakim blogu piszesz, ale jeżeli będzie udostepniony innym to ryzyko z banem jest takie samo jak przy katalogu czy innym wynalazku udostepnionym dla innych... jak nie udostepnisz to bloga to nikt nie będzie linkował do niego, poza Tobą, taki blog jest może wartosciowszy w dłuższej perspektywie, ale to też nie jest tak, że blog przetrwa w indeksie G na 100 procent...

każdą źle prowadzona stronę można zbanować czy ukarac filtrem... nie zależnie czy to katalog, blog, hompage czy cos innego :rolleyes:

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Wiem, jak innym sie udostępni, to różnie się to może skończyć...

Chcę mieć wartościowe zaplecze, w dłuższej perspektywie. Widzę,że jednak najlepszym - perspektywicznie i minimalizującym ryzyko filtru - jest dobry blog/dobra strona tematyczna - a nie dobry katalog...

Są słabe, dobre, super dobre i wypaśne katalogi. Jeżeli masz zamiar postawić katalog dobry to daj sobie spokój. Lepsza będzie normalna strona.

Niedrogie wpisy w płatnych, zadbanych, długowiecznych katalogach (hurtem taniej - pisać na PW):

ależ koledzy (i żanki też) - konkurencje trzeba kosic ;)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Wniosek jest taki, że ... "wszystko zależy od punktu widzenia". Nie dostałem wprawdzie odpowiedzi konkretnej na pytanie, czy dla zaplecza lepszy jest wartościowy blog, czy katalog - ale "lepszy rydz niż nic". :)

Jeżeli zrobisz coś ala Gwiazdor.pl, Kataloog.info to oczywiście taki katalog ma rację bytu. Mają moc, ruch i zarabiają. Korzystają z nich nawet zwykli ludzie a nie tylko pozycjonerzy. Trzeba do tego dużo pracy i cierpliwości, której nie każdemu starcza.

Jeżeli zaś zrobisz coś w stylu na przykład biednego qlweba, hurricane, mini czy innego wynalazku ala https://rrt2.pl to możesz sobie dać siana bo taki katalog w oczach Googla nie będzie wart funta kłaków.

https://googlepolska.blogspot.com/2009/06/k...katalogach.html

Dido: czytałem ten wpis o katalogach i m.in. dlatego zadałem to pytanie na samym początku. Nie ukrywam, że z prowadzenia katalogu dobrze byłoby coś mieć. czy Twoim zdaniem oprócz Adsensa czy innych reklam można coś jeszcze zaaplikować? Są opłaty za wpis czy za bycie na pierwszej stronie - ale z tego chyba nie da się wyżyć - patrząc na ilośc pracy, jaka jest potrzebna do odsiewania spamu... Jest jakieś miejsce, gdzie można poczytać o możiwościach zarabiania za pośrednictwem katalogów?

Yahoo czy BOTW.org pobierają za samo rozpatrzenie wpisu 299$( bez żadnej gwarancji dodania ) ale to katalogi mające kilkanaście lat stażu i ogromny power. Te linki są warte swojej ceny o ile ma się bardzo dobrą stronę, która spełnia ich wysokie wymagania :).

W Polsce mało kto jak dotąd odważył się żądać więcej za rozpatrzenie wpisu jak 10zł ale pewnie z czasem to się zmieni. Spamy psują rynek :).

Po co masz płacić np 50 czy 100zł za rozpatrzenie wpisu do jednego super katalogu skoro za tą cenę to sobie dodasz automatem do 500 qlwebów :). Potem sie okazuje ,że z tych obiecywanych 500 linków tak na prawdę zaindeksowało się ze 30 z czego 99% tych qlwebów ma filtra i takie linki są jak o du**ę rozbić :).

Fakt, spamy zdrowo popsuły rynek i to jest rzecz pewna. Dodo, szukam prostej o konkretnej odpowiedzi na pytanie, jak daje na siebie zarobić katalog - jaka jest jego wyższość nad tematycznym blogiem?

Blog oprócz bycia zapleczem daje całkiem nieźle zarabiac na reklamach. A katalog? W Adsensa nikt nie kliknie, bo cel uzytkownika jest prosty - umieścić wpis. Biorąc za wpis 10 zł (oczywiście po pewnym czasie) nie zwróci się czas stracony na przesiewanie spamów... W blogu, na który tylko ja mam wpływ, tego problemu nie ma, bo uniemożliwiam rejestrację spamerom.

Jak można zarabiać na katalogach ???

A katalog? W Adsensa nikt nie kliknie, bo cel uzytkownika jest prosty - umieścić wpis.

Błąd w ocenie użytkownika docelowego

Biorąc za wpis 10 zł (oczywiście po pewnym czasie) nie zwróci się czas stracony na przesiewanie spamów...

Błąd - czas da się przelozyć na pieniądze 3ba tylko wiedzieć jak

W blogu, na który tylko ja mam wpływ, tego problemu nie ma, bo uniemożliwiam rejestrację spamerom.

W katalogu tez mas zkontrole

Jak można zarabiać na katalogach ???

Prawie :jezyk1: tak samo jak na blogach ;)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Dzięki zgred.

No to teraz tylko znaleźć sposób na zarabianie w katalogach :)

Biorąc za wpis 10 zł (oczywiście po pewnym czasie) nie zwróci się czas stracony na przesiewanie spamów..

Błąd - czas da się przelozyć na pieniądze 3ba tylko wiedzieć jak...

Znasz jakiś sposób sprawdzenia, oprócz analizy regulaminów dobrych katalogów? :) Ewentualnie - opracował ktoś jakieś wytyczne odnośnie "dobrego" zarabiania na katalogach?

ja parę lat temu miałem jeden katalog na moim autorskim skrypcie który zarabiał w porywach od 8 do 17 usd na dzień AdSensie

content był polski, oglądalność do 700 osób dziennie, budowa przypominała obecny WebMini

tzn. site generowane przez tagi wyciągane ze słów kluczowych

jednak katalog dostał bana po kilku miesiącach, skrypt się zwrócił, stronka coś zarobiła ale nic po za tym...

pech... na katalogu da się zarobić ale trzeba postawić na jakość, długość wpisów a nie na liczbę

ja niestety w pewnym momencie o tym zapomniałem, produkowanie niskiej jakości contentu

opłaca się do pewnego momentu - nigdy nie znasz dnia ani godziny

Sprzedam IPHONE 13PRO MAX stan używany sprzedam iphone

praca za granicą, ogłoszenia sprawdzonych pracodawców: praca za granicą
dieta ketogeniczna, przepisy ketogeniczne? Jak wywołać stan ketozy dieta ketogeniczna

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności